۱۴ آبان ۱۳۹۸، ۱۴:۵۵
کد خبرنگار: 2100
کد خبر: 83543600
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تاثیر ساماندهی آسیب‌های اجتماعی با اعتماد به بخش غیردولتی

شیراز- ایرنا- معاون امور آسیب‌ها و مسائل اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور اعلام کرد: در حوزه رفع آسیب‌های اجتماعی اعتماد به بخش غیردولتی و مطالبه‌گری مردم عاملی بسیار مهم تلقی می‌شود و تجربه ثابت کرده که رسیدن به جامعه بسامان بدون مردم و تنها با تکیه بر دولت ممکن نیست.

رضا محبوبی سه‌شنبه ۱۴ آبان ۹۸ در نشست هم‌اندیشی کاهش آسیب‌های اجتماعی که با حضور نمایندگانی از استان‌های فارس، یزد، کرمان و خوزستان در پارک سلامت روان شیراز برگزار شد، آسیب‌های اجتماعی را موضوعی مهم، پیچیده، چندبعدی و بغرنج نامید.

 وی با اشاره به تحلیل روزآمد از وضعیت آسیب‌های اجتماعی در سازمان اجتماعی و شورای اجتماعی کشور،  عنوان کرد: بر اساس این پژوهش‌ها همزمان به عوامل، ریشه‌ها و دلایل بروز این وضعیت توجه می‌شود و برای کنترل و کاهش آن‌ها تصمیم‌گیری مقتضی روی می‌دهد.

معاون امور آسیب‌ها و مسائل اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور با اشاره به اینکه این مسائل در سه سطح کلان، میانی و خرد بررسی می‌شود، عنوان کرد: وضعیت اجتماعی امروز تا حد زیادی تحت تاثیر ساختارهای کلان جامعه است و مسائلی همجون افزایش بیکاری، گسترش فقر و سرریز مسائل اقتصادی به حوزه اجتماعی باعث بروز آسیب می‌شود.

ضعف در شیوه حکمرانی را باید منصفانه پذیرفت

محبوبی افزود: در سطح کلان باید اذعان کرد که در شیوه اجرای خوب به شدت ضعف داریم و باید بی‌تعارف این موضوع  را بگوییم و آن را منصفانه بپذیریم؛ چراکه تا این موضوع حل و فصل نشود نمی‌توان توقع داشت در کف جامعه با مشکلات مواجه نباشیم.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه در سطح میانی باید دائماً کارایی دستگاه‌های مختلف در حوزه مبارزه و جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی ارتقا یابد، ادامه داد: ضعف در نهادهایی همچون آموزش و پرورش که خروجی آن افرادی بدون تاب‌آوری است و ضعف در سازمان صدا وسیما که مدام ناامیدی را ترویج می‌کند، منجر به افزایش خشونت، کاهش امید و بدبینی به آینده می‌شود.

وی راه حل یافتن مسیر درست را در سطح میانی، بازگشت به اصول علمی عنوان کرد و ابراز داشت: دادن فرصت به پژوهشگران و دانشگاهیان و اعتماد به آن‌ها در پست‌های کلیدی در کنار ملاک‌هایی همچون بصیرت سیاسی و دینی می‌تواند جامعه را از روند نامناسب کنونی نجات دهد.

حضور دانشگاهیان و متخصصان راهگشای مسائل اجتماعی

محبوبی با بیان اینکه برای اداره بهینه سیستم‌های خود به متخصص نیاز داریم، بیان کرد: باید بپذیریم که گرچه دینداری در تار و پود جامعه ماست، اینکه تنها معیار برای انتخاب افراد در سیستم‌های مختلف باشد نادرست است و ایجاد فرصت برای اندیشمندان و صاحب‌نظران در حوزه‌های مختلف علمی راهگشای حل مشکلات خواهد بود.

معاون امور آسیب‌ها و مسائل اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور  دشوارترین نوع مداخله را در سه سطح یادشده، مربوط به سطح خرد دانست و افزود: در این مرحله بسیار کمتر از موارد دیگر توفیق داشته‌ایم  و در نهادینه کردن فضیلت‌های اخلاقی در تک‌تک شهروندان موفق نبوده‌ایم.

وی ادامه داد: اینکه فردی فارغ از همه مسائل خود را شهروندی مسئول بداند، بنیان‌ریزی نشده است و از همین رو است که  رسیدن به مفهوم شهروند تراز، دشوار است و نهادهای مربوط نیز در این حوزه ناکارامد بوده‌اند.

۳ هزار حکم جایگزین حبس در یک سال گذشته در فارس داده شده است

معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس نیز در این نشست با بیان اینکه اقدامات پیشگیرانه در قوه قضاییه پیگیری می‌شود، از افزایش میزان مجازات‌های جایگزین حبس در این زمینه سخن گفت و افزود:بیش از۴هزار اقدام جایگزین حبس از همه ادارت احصا شده و و در اختیار قضات قرار داده شده است و در یک سال گذشته بیش از ۳ هزار حکم جایگزین حبس در فارس صادر شده است.

احمد رحمانیان از طلاق به‌عنوان یکی از آسیب‌های جدی کشور یاد کرد و افزود: در این زمینه، امکان فعالیت مشترک با سازمان بهزیستی و پارک سلامت روان فراهم شده است تا بتوان از ظرفیت‌های موجود برای پیشگیری از وضعیت موجود بهره گرفت.

این مقام مسئول بیان کرد: مواد مخدر اولین جرم کشور است که تاثیرات بسیاری در حوزه افزایش جرم دارد و نمی‌توان آن را با یک کمپ ماده ۱۶ حل کرد.

وی با تاکید بر ضرورت جلوگیری از پراکنده‌کاری و موازی‌کاری در حوزه آسیب‌های اجتماعی بیان داشت: مسئولان باید تلاش ‌کنند به جای افزایش محفوظات در مقاطع تحصیلی دروسی را برای کاهش وقوع جرم و آموزش مهارت‌های زندگی برای دانش آموزان قرار دهند.  

رحمانیان افزود: خطرات حوزه خانواده هر روز افزایش می‌یابد و این موضوع مهمترین تهدید روز جامعه است که هنوز برایش فکر جدی نشده است.

۱۷هزار زندانی بر اثر خشونت در زندان‌های فارس هستند

معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس اعلام کرد: در حال حاضر خشونت در جامعه فراگیر شده و براساس آن، بیش از ۱۷هزار زندانی در حوزه خشونت در زندان‌ها به سر می‌برند؛ اما در چهار سال گذشته بحث ایجاد کلینیک کنترل خشونت در فارس به جایی نرسیده است و باید هر چه سریع‌تر ساز و کاری برای آن تعریف شود.

بهمن حاجات‌نیا مدیرعامل پارک سلامت روان شیراز نیز در این نشست با بیان اینکه در موضوع آسیب‌های اجتماعی بحث تجمیع خدمات  بسیار اهمیت دارد، افزود: تجربه ایجاد پارک سلامت روان اثبات می‌کند اگر به‌صورت یک‌جا برای تامین امنیت و سلامت اجتماعی گامی هرچند کوچک برداریم بسیار مفید خواهد بود.

وی با بیان اینکه مصرف مواد مخدر به مقطع راهنمایی راه یافته و طلاق افزایش یافته و خشونت در همه رده‌های اجتماعی دیده می‌شود، از ضرورت یاری‌گیری از دانشگاهیان برای بهبود وضعیت اجتماعی تاکید کرد و گفت: پارک سلامت روان شیراز در یک سال گذشته از چهار پایان‌نامه مقطع کارشناسی ارشد و دکتری  در زمینه معلولان ذهنی و معتادان حمایت کرده است و در سال جاری نیز سفارش پژوهشی به همه دانشگاه‌ها ارسال کرده و در این راستا از محققان حمایت می‌کند.

مدیرعامل پارک سلامت روان شیراز ابراز آمادگی کرد که این مجموعه می‌تواند خدمات  و تجربیات خود را در اختیار فعالان اجتماعی در دیگر استان‌ها قرار دهد تا بتوانند براساس زندگی پایدار با رفتارهای سالم و بهینگی در رفتار مسائل اجتماعی را بهبود بخشید.

 پارک سلامت روان شیراز به عنوان نخستین پارک سلامت روان در کشور در زمینی به مساحت ۲۳ هکتار با ظرفیت نگهداری حدود یک هزار و ۸۰۰ معلول ذهنی و کودک بی سرپرست و افراد مبتلا به اعتیاد در شیراز احداث شده است.
 

اخبار مرتبط