شهركرد - ايرنا- مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال و بختياري گفت: طي سه سال اخير 15هزار هكتار از اراضي ملي استان به بيت المال بازگردانده شده است.

به گزارش ايرنا، علي محمدي مقدم روز چهارشنبه در نشست معاونان حفاظت و امور اراضي ادارات كل منابع طبيعي و آبخيزداري كشور در منطقه تالاب چغاخور بروجن افزود: در طول سه سال اخير 15هزار هكتار از اراضي ملي در قالب 10 فقره پرونده زمين خواري با حمايت دستگاه هاي قضايي، امنيتي و انتظامي ، شوراي حفظ بيت المال و پيگيري اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان به بيت المال برگردانده شد.
وي گفت: ارزش ريالي اين اراضي حدود 60هزار ميليارد ريال است كه به نفع دولت به بيت المال بازگردانده شده است.
به گفته وي، در راستاي مقابله با قاچاق چوب و زغال نيز اقدامات گسترده اي از سوي اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال و بختياري انجام شده است.
وي گفت: در اين حوزه متصرفان و متخلفان را بايد دو دسته دانست، يك عده اي كه از سر نياز اقدام به بهره برداري از چوب هاي جنگل ها مي كنند و يك عده نيز به طمع بدست آوردن درآمد به منابع ملي و جنگل ها تعرض مي كنند.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال و بختياري گفت: رسالت اين اداره كل برخوردار قهري با متخلفان قاچاق چوب و زغال با همكاري دستگاه قضايي است .
محمدي مقدم افزود: اكنون شيوه قاچاق چوب جنگلي و زغال از سوي قاچاقچيان تغيير كرده است چرا كه پيش از اين توليد زغال در خود جنگل ها انجام مي شد و اكنون با تدابير انجام شده در مناطق جنگلي فرصت احداث كوره هاي توليد زغال در جنگل ها به متخلفان داده نمي شود.
به گفته وي، قاچاق چوب از چهارمحال و بختياري اگر چه بسيار كاهش يافته است اما متخلفان چوب را به استانهاي همجوار مي برند تا به زغال تبديل كنند و حمل چوب قاچاق اكنون از سوي متخلفان از خودروهاي سواري انجام مي شود كه اداره كل منابع طبيعي به شدت به آنها برخورد مي كند.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال و بختياري خصوص كمبود قرقبان و جنگلبان در استان نيز افزود: ميانگين جهاني حفاظت از مراتع و جنگلها به اراضي هر دو هزار هكتار يك نفر است اما در استان با وجود يك ميليون و 400 هزار هكتار اراضي مرتعي و جنگلي تنها 70 نيروي قرقبان و جنگلبان وجود دارد.
به گفته وي، در اين استان به ازاي هر 20 هزار هكتار يك نيروي حفاظتي و قرقبان و جنگلبان وجود دارد كه اين يكي از مشكلات اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري است.
وي ابراز اميداري كرد مسوولان در جذب قرقبان و جنگلبان كه چندان هم نيازمند مدارك دانشگاهي نيست به اين اداره كل مجوزهاي استخدامي را ابلاغ كنند چرا كه در سه دهه گذشته به كارگيري و استخدام قرقبان و جنگلبان در استان روند كندي داشته است.
به گزارش ايرنا، در اين نشست معاونان حفاظت و امور اراضي سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري به بحث و تبادل نظر درباره مباحث نقشه كاداستر پرداختند.
2097

ا