تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۱

تهران- روزنامه قانون امروز- دوشنبه- با انتشار گزارشي با عنوان «پُز» عالي و «پوز» خالي! به موضوع برخي مطب هاي بدون «كارت خوان پزشكان تهران مي پردازد.

«كارتخوان پذيرفته نمي شود» همين يك جمله كافي است تا اشك بيماراني كه با هزار زحمت پله‌هاي مطب را طي كرده‌اند و بالا آمده اند دربياورد.
اين جا مطب يكي از پزشكان قلب و عروق تهران است. پزشكي كه نسبت به بقيه اسم و رسم دارد و مطبش هم شلوغ است.
يكي از بيماران همين كه نوبتش مي‌شود، سراغ منشي مي رود و همين كه مي‌گويد بايد پول ويزيت 120 هزارتوماني را نقدي پرداخت كند، عصباني مي‌شود و كار به داد و فرياد مي‌رسد.
ناگهان خانم منشي يك دستگاه پوز از زير ميزش بيرون مي‌آورد تا پول ويزيت را با دستگاه كارت خوان حساب كند.
برخي از بيماران كه روي صندلي‌هاي انتظار تكيه زده‌اند چشم دوخته‌اند به صحبت‌هاي خانم منشي و مرد جواني كه او هم از اين وضعيت ناراحت است، گوش مي دهند.
زن ميان سالي كه كناري نشسته شروع مي‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌كند به تجزيه و تحليل و فرضياتش را از نبود دستگاه كارت خوان مي گويد: «اينا از قصد كارت خوان توي مطبشون نمي‌گذارن، مي‌دوني چرا؟ به‌خاطر اين كه پول زيادي از بيمارها بگيرن.
توي روزنامه خوندم هزينه ويزيت پزشكان فوق‌تخصص 45 هزار تومانه ولي اين جا 60تومن مي‌گيرن. براي اينكه خلافشون معلوم نشه كارتخوان روي ميزشون نميذارن.»
حرف‌هاي پيرمرد را دختر جواني كه او هم بيماري قلبي دارد ادامه مي دهد: «به‌نظرم زياد ربطي به اضافه پول گرفتن نداره. اينا براي اينكه مشخص نشه چقدر درآمد دارن كارتخوان استفاده نمي‌كنن.
خانم مي‌دوني اين دكترها چقدر درآمد دارن؟ حساب كن از عصر تا ساعت 9شب چندتا مريض مياد و ميره. تازه اين دكتر جاي ديگه هم مطب داره.
روزي 60-50 تا مريض ببينه ميشه 4ميليون تومن. ماهي فقط 30 ميليون تومن از مريض‌ها ويزيت مي‌گيره.
چندتا هم عمل جراحي داره كه پولش از پارو مي‌زنه بالا. خب با اين درآمد هيچ‌وقت نمياد كارت خوان بذاره كه فردا اداره ماليات بخواد ازش ماليات بگيره به خصوص پزشكان زنان و زايمان تقريبا80 درصد شون كارتخوان ندارند.»
اين‌ها دردو دل‌هاي بيماراني است كه مدت‌هاست به مطب‌هاي پزشك‌ها مراجعه مي‌كنند و با ديدن اين پيغام كه بايد ويزيت‌شان را نقدي پرداخت كنند، مواجه مي‌شوند.
يكي از پزشكاني كه او هم در مطبش از دستگاه كارت خوان استفاده نمي‌كند به قانون مي‌گويد:« ماليات بر درآمد چيزي است كه ما بايد در هر شرايطي پرداخت كنيم اما اينكه بيايند از ما ماليات بر ارزش افزوده بگيرند درست نيست.
اين اعتراضي است كه پزشكان براي دادن مالياتي مي‌كنند كه پول زور است.»
اين در حالي است كه طبق مصوبه رسمي وزارت بهداشت، هزينه تعرفه ويزيت پزشكان متخصص 38 هزار و 400 تومان و براي پزشكان فوق تخصص 49 هزار و 900 تومان است.
در قانون جديد مالياتي براي همكاراني كه زير 156 ميليون تومان در سال درآمد دارند قانون جديدي نوشته شده است.

داغ شدن يك #هشتگ
اما چند روزي است كه هشتگ پزشكان فراري از كارت خوان در شبكه‌هاي مجازي راه افتاده است و كاربران تجربيات خود را در اين بار مي‌نويسند.
كاربراني كه عده اي از آن‌ها با وجود درد و بيماري نتوانسته‌اند ويزيت خود را با كارتخوان پرداخت كنند.
يك كاربر نوشته: «يه بار رفتم دكتر ديدم كارتخوان داره، كشيدم، وقتي كشيدم ديدم نوشته ميوه‌فروشي جلالي!»
حاج سروش هم نوشته: «يه كارگري كه حقوقش زير 2 هزار تومنه، همون اول مالياتش از حقوقش كسر ميشه، ولي پزشكايي كه درآمد هر روزشون 2 ميليون تومنه مي‌خوان ماليات ندن. اين شرم‌آور نيست؟ ادعاي فرهيختگي‌شونم مي‌شه» كاربر ديگري يكي از تجربيات خود را نوشته: «رفتم دندونپزشك، معاينه كرد، دستور نوشت اومدم بيرون، منشي گفت سه روز ديگه با يك‌ميليون تومان پول نقد بيايد براي قالب‌گيري! گفتم من مدت‌هاست كه يك ميليون پول نقد از نزديك نديدم، روزي 200 تومن هم بگيرم از atm ميشه 600 تومن، گفت ديگه هرجور صلاحه! برنگشتم ديگه»
و يا كاربر ديگري نوشته است: «بايد به جاي ربيعي اين قاضي زاده هاشمي، وزيربهداشت استيضاح مي‌شد.
پزشك فراري از كارت خوان، نمونه بارز فرار از ماليات و دزدي تو روز روشن است.
اين آشفته بازاري را گردن تحريم نندازيد. از ماست كه بر ماست.»
يكي ديگر از كاربران نيز نوشته است: «پايم را عمل كرده بودم و با عصا و درد و آه رفتم مطب پزشك معروفي كه پايم را عمل كرده بود. يادم افتاد مطبش آسانسور ندارد. با زحمت بالا رفتم و موقع حساب كردن پول ويزيت يادم افتاد كه او هم مثل بقيه پزشكان دستگاه كارتخوان ندارد. بايد با تاكسي تلفني خودم را به عابربانك نزديك مي رساندم. نمي‌دانستم چه كار كنم. وسط مطب نشستم به گريه كردن.»
كاربر دريگري نيز نوشته است:«سر داستان كارت خوان مطب پزشك‌ها فكر مي‌كنم همه دارند اشتباه فكر مي‌كنند.
ماليات بر درآمد را كه همه دكترها پرداخت مي‌كنند.
در حال حاضر از دستگاه‌هاي پوز ماليات بر ارزش افزوده مي‌گيرند.
درستش اين است كه ما هم به دادن ماليات اعتراض كنيم. چه از بقال و چه از پزشك. حتي مي‌شود اين كار پزشك‌ها را از منظر اتحاد صنفي، مثبت ديد.»

اعتراض پزشكاني كه بي چشمداشت درمان كردند
اعتراض به نداشتن كارت خوان در مطب پزشكان در حالي از سوي كاربران فضاي مجازي مطرح مي‌شود كه تعدادي از آن‌ها از پزشكاني نام مي‌برند كه بي چشمداشت و تنها به صرف داشتن وظيفه انساني، انسان‌هاي زيادي را ويزيت كرده‌اند و عده زيادي را از مرگ نجات داده‌اند.
عده اي نيز معتقد هستند كه راه افتادن اين هشتگ تنها مي‌خواهد وجهه پزشكاني را خراب كند كه به هر حال جان مردم در دست‌شان است.
دكتر ايرج فاضل، رئيس سازمان نظام پزشكي كشور در گفت و گو با «قانون» با اشاره به اينكه نظام پزشكي در جريان نبود كارت خوان در بعضي از مطب‌هاي پزشكان قرار دارد، مي‌گويد:« اين كه يك پزشك در مطبش دستگاه كارت خوان بگذارد يا نه يك موضوع اختياري است.
اين كار مربوط به نظام پزشكي نيست كه ما روي آن صحبت كنيم اين موضوع مربوط به سازمان مالياتي كشور است و اگر قانون شد آن وقت نظام پزشكي هم به آن ورود مي‌كند.»
او در ادامه با بيان اينكه داشتن يا نداشتن كارت خوان در مطب پزشكان يك موضوع اختياري است،‌ مي‌گويد:« اين موضوع بايد در شوراي عالي نظام پزشكي مطرح شود و در صورتي كه آن را تصويب كنند مي‌توانيم به عنوان قانون آن را لازم‌الاجرا كنيم.»
رئيس سازمان نظام پزشكي درپايان به پيگيري سازمان و ارائه نتايج اين پيگيري به مردم اشاره مي‌كند و مي‌گويد:« به خاطر رفاه حال مردم هم كه شده اين موضوع را پيگيري و حل مي‌كنيم»

نداشتن كارتخوان، غيرقانوني نيست!
دكتر محمد جهانگيري، معاون فني و نظارت سازمان نظام پزشكي كشور نيز در گفت و گو با «قانون» تاكيد مي‌كند كه هيچ قانوني براي استفاده اكيد از كارتخ وان در مطب پزشكان وجود ندارد و الزامي هم براي آن نيست.»
او لازمه به نتيجه رسيدن اين موضوع را كه مدتي است مطرح شده است تصويب قانون براي آن مي‌داند و مي‌گويد:«‌اگر قانوني تصويب شود نظام پزشكي حتما آن را به پزشكان منتقل خواهد كرد و آن را اجرا مي‌كند.
از سوي ديگر ما بارها با سازمان امور مالياتي اين موضوع را مطرح كرده‌ايم و نتيجه اين بوده كه دستگاه‌هاي پوز هيچ ربطي به دادن ماليات‌ها ندارد.»
جهانگيري نيز داشتن دستگاه پوز را لازمه رفاه مردم و بيماران در مطب پزشكان مي‌داند و مي‌گويد:« سازمان نظام پزشكي براي رفاه حال بيماران و مردم توصيه مي‌كند كه پزشكان حتما دستگاه پوز در مطب‌هاي‌شان داشته باشند اما اصل دادن ماليات به دستگاه‌هاي پوز برنمي‌گردد و اين موضوعي است كه سازمان امور مالياتي نيز بارها آن را مطرح كرده است.» معاون سازمان نظام پزشكي در ادامه با بيان اين كه به هر حال هر پزشكي يك حساب مالي دارد كه تراكنش‌هايش را در آن انجام مي‌دهد افزود:« اين تراكنش‌ها در نظام مالياتي معلوم و مشخص شده است.
اگر بخواهند مالياتي بگيرند بر روي همه اين حساب ها كار ‌كنند و از آن‌ها ماليات مي‌گيرند. البته نظام پزشكي اين بحث را به صورت سيستماتيك دنبال مي‌كند.»
جهانگيري نداشتن دستگاه پوز در مطب پزشكان را موضوعي قديمي عنوان مي‌كند و مي‌گويد:«البته اين موضوعي است كه از مدت‌ها پيش اتفاق مي‌افتاده و معلوم نيست كه چرا ناگهاني اين قدر داغ شده است. ما هم تصميم داريم كه آن را رفع كنيم تا مردم رفاه بيشتري داشته باشند».
او همچنين از نشست‌هاي سازمان نظام پزشكي و سازمان مالياتي كشور و صحبت‌هايي درباره اين موضوع خبر مي‌دهد و مي‌گويد:« ما در هفته‌هاي گذشته با سازمان امور مالياتي نشست‌هايي داشته‌ايم و درباره اين موضوع هم صحبت كرده‌ايم. حال اين كه هشتگي را در فضاي مجازي راه انداخته اند و هدايت كننده آن هم معلوم نيست چه كساني هستند. اما بايد ما بتوانيم ميان پزشكان و مردم اعتمادي 2 طرفه را ايجاد كنيم. دادن بعضي از القاب به پزشكان درست نيست.»
روزنامه قانون
1735