تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۲

تهران – ايرنا - محققان دانشگاه TU Wien اتريش راهكار جديدي را براي توليد پوشش هاي ارگانيك پيشرفته ابداع كردند كه در آن حلال هاي سمي با آب جايگزين شده اند.

به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمي ايرنا ازپايگاه خبري ساينس ديلي، در اين شيوه محققان آب را تا 180 درجه سانتيگراد در فشار معيني گرم مي كنند. در اين شرايط فشار به شدت افزايش يافته و در نتيجه بخش عمده آب به صورت مايع باقي مي ماند اما ويژگي هاي شيميايي و فيزيكي آن تغيير مي كند.
اين وضعيت تعداد پيوندهاي هيدروژني هريك از مولكول هاي آب را با ساير مولكول ها كاهش مي دهد و تعداد يون هاي آزاد H3O+ يا OH- در آن را افزايش مي دهد. در اين حالت آب هم داراي خاصيت اسيدي مي شود و هم مانند يك كاتاليزور عمل مي كند.
همچنين امكان حل شدن مولكول هايي كه در دماي عادي محلول در آب نيستند، در اين شرايط فراهم مي شود. در نتيجه مي توان مولكول هاي پوشش ارگانيك را با غلظت زياد درون آب حل كرد تا پس از سرد شدن به صروت كريستال درآيند.
اين در حالي است كه در روش هاي فعلي از حلال هاي سمي براي تبديل مولكول هاي پوشش ارگانيك به كريستال استفاده مي شود كه براي محيط زيست مضر هستند.
پوشش هاي ارگانيك علاوه بر رنگ هاي فوق العاده، داراي يك كاربرد فني مهم هستند. اين پوشش ها گروهي از مواد با ويژگي هاي بسيار خاص هستند كه در انواع محصولات الكترونيكي از نمايشگرها گرفته تا كاغذ الكترونيكي و تراشه ها كاربرد دارند. خواص الكترونيكي اين مواد در حالت كريستالي كه مرتب ترين حالت مولكولي آن ها محسوب مي شود، بهبود مي يابد و كاربردهاي جديدي را در اختيار محققان مي گذارد.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Angewandte Chemie منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440