به گزارش ایرنا، در این سال ها كه تحریم به تهدیدی جدی برای اقتصاد ایران تبدیل شده، حركت نیم بند صنعت داخلی می تواند كشور را از بحران ساختگی دشمن برهاند، لیكن آنچه در این میان خواسته یا ناخواسته بازی در زمین دشمن محسوب می شود، واردات بی رویه بدون توجه به داشته های داخلی است.
امروز حمایت از تولید داخلی و كالای ایرانی موضوعی مهم و حیاتی برای شریان اقتصادی كشور به شمار می رود زیرا در كنار تامین نیازها به تثبیت و توسعه اشتغال كمك می شود.
آنچه در این وضعیت و شرایط اقتصادی بیش از هر چیز تامل برانگیز و جای سئوال دارد، واردات كالاها و محصولات بی كیفیت خارجی است كه صنعتگران ایرانی نمونه های با كیفیت آن را تولید می كنند.
این روزها ، تحریم های دشمن بس ناجوانمردانه است كه حتی داد وستد در خارج از مرزها برای تولید ایرانی یا تامین مواد اولیه به سختی انجام می شود لیكن افتخار مردم سرزمین ما به صنعتگرانی است كه دانش بنیان و پا به كار با همتی مثال زدنی سرمایه و عمرگرانمایه را برای رهایی از طلسم دشمن گرو گذاشته اند.
با این وجود هستند افرادی كه برای منافع شخصی ، چوب لای چرخ تولید داخلی می گذارند تا صنعتگران در زمین سنگلاخی توانایی راه رفتن پیدا نكنند.
با این اوصاف امروز صنعت كود و سموم كشاورزی ایرانی كه پس از پیروزی انقلاب اسلامی به اوج شكوفایی رسیده و فراخور نیازهای كشاورزی گام برمی دارد نه توسط دشمن بلكه به واسطه دست های آشكار و پنهان عده ای وارد كننده سودجو ، نبض این صنعت به شمارش افتاده است.
از سوی دیگر واردات سموم بی كیفیت آن هم برای از بین بردن آفات محصولات كشاورزی و باغی در واقع عارضه و تهدیدی برای سلامتی مردم به شمار می رود.
به گفته تولید كنندگان ، سم و كود شیمیایی برخی كارشكنی ها ، دست و پای تولید كنندگان داخلی را بسته و صنعت كود و سم ایرانی را به حاشیه برده است.
آنطور كه این تولید كنندگان می گویند: واردات بی رویه و اعمال برخی محدودیت ها، صنعت كود و سموم كشاورزی را به ورطه نابودی كشانده است.
به گفته یكی از اعضای انجمن تولید كود كشور، واردات بی رویه سموم كشاورزی ، صدها شغل داخلی را تهدید می كند ضمن آنكه تولید كنندگان ایرانی در آستانه تعطیلی قرار دارند.
این تولید كننده كه خواست نامش ذكر نشود، گفت: صنعت كود و سم كشاورزی ایران با توجه به تحریم ها با مشكلات عدیده ای روبرو است كه به رغم صادراتی بودن محصولات ، برخی وارد كنندگان و دست های پنهان عامل ورشكستگی این صنعت پویا هستند.
وی بیان داشت : 30 درصد مواد اولیه مورد نیاز صنایع كود و سم كشاورزی ایران ارزبری دارد و مابقی باید از پتروشیمی و كارتن سازی با نرخ آزاد تهیه كنیم .
وی گفت: با اینكه تولید كننده ایرانی می توانند كود و سموم مورد نیاز بخش كشاورزی را تامین كند اما دلار 4 هزارو200 تومانی صرف واردات این محصولات می شود .
این تولید كننده بیان داشت: واردات كود و سم خارجی آن هم از نوع چینی و بی كیفیت در واقع هدر دادن ارز كشور و ضربه به صنایع داخلی و سلامت محصولات كشاورزی و باغی است.
وی اظهار داشت: امروز درهای صادرات هم بر روی تولید كنندگان كود و سم ایرانی بسته شده و به رغم اینكه كشورهای همسایه مانند عراق ، قزاقستان ، افغانستان و دیگر كشورها مشتریان محصولات كود و سم ایرانی بودند محدودیت ها سبب شده تا رقبا جای صنایع ایرانی را پر كنند.
وی بیان داشت : كیفیت بالای محصولات كود و سم ایرانی موجب شد تا مشتریان خوبی در بازارهای جهانی داشته باشیم اما محدودیت ها و واردات بی رویه هر روز عرصه را بر صنایع كشورمان تنگ تر می كند.
رئیس انجمن كود و سم استان البرز با اشاره به ضرورت توجه به تولید داخلی اعلام كرد كه واردات بی رویه سموم شیمیایی كشاورزی با مشكلاتی برای تولید كنندگان داخلی همراه شده است.
دكتر محمد خصوصی اظهار داشت : با توجه به ظرفیت های داخلی ، نباید مجوز واردات سموم كشاورزی صادر شود.
وی بیان داشت: سموم تولیدی داخل كشور از كیفیت بالایی برخوردار بوده و مطابق با استانداردهای جهانی تولید می شود.لیكن با این اوصاف واردات سموم بی كیفیت خارجی سبب آسیب به تولید داخلی و حتی محصولات كشاورزی و باغی شده است.
رئیس انجمن كود و سم البرز افزود: واردات سموم بی كیفیت خارجی افزون بر آسیب های اقتصادی ، سبب خروج ارز از كشور می شود.
خصوصی اظهارداشت: از 300 قلم سمومی كه وارد كشور می شود بیش از 70 درصد مشابه آنها با كیفیت بهتردر داخل تولید می شود اما واردات همچنان ادامه دارد.
رئیس انجمن كود و سم البرز گفت: كل نیاز كشور به سموم شیمیایی 24 میلیون لیتر در سال است كه بخش عمده این نیاز در داخل كشور تولید می شود.
وی اظهار داشت : قرار براین بود كه 12 درصد كود و سم شیمیایی وارد كشور شود اما اكنون بیش از 30 درصد واردات داریم كه آسیب اساسی برای تولید داخلی است.
رئیس انجمن كود و سم استان البرز افزود: تولید كنندگان داخلی می توانند كل نیاز كشور تامین كنند ضمن آنكه تولید سموم شیمیایی ایرانی مطابق با استاندارد های جهانی است.
وی با اشاره با شعار حمایت از كالای ایرانی اظهار داشت: برخی ما را محدود كرده اند و نمی گذارند تولید داخلی رشد كنند و سنگ لای چرخ تولید كنندگان می گذارند.
خصوصی گفت: تولید كنندگان ایرانی آمادگی دارند ضمن تامین نیاز داخلی ، سموم شیمیایی را به كشورهای مختلف جهان صادر كنند.
به گفته وی، مسئولان می بایست بحث تعرفه ها و عوارض را سامان دهند و نگذارند سموم شیمیایی بیش از نیاز وارد كشور شود.
خصوصی ادامه داد: تمام نیاز كشور در بخش كود و سم به جز برخی مواد كه دسترسی به آن نداریم ، می توانیم تامین كنیم .
وی گفت: سال های گذشته سموم علف كش مورد نیار كشورهای عراق ، تركیه ، آذربایجان، تاجیكستان و قزاقستان را تهیه می كردیم ، تازه این صنعت راهش را پیدا كرده بود اما واردات بر پیكره تولید داخلی ضربه زد.
خصوصی بیان داشت : اكنون بیش 10 هزار نفر شغل مستقیم و غیر مستقیم در بخش كود و سم ایرانی وجود
دارد.
وی گفت: تولید سموم كشاورزی 400 میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای كشور دارد.
رئیس انجمن كود و سم استان البرز ، تعداد تولید كنندگان كود و سم كشور را 70 شركت اعلام كرد و بیان داشت: خواسته ما از وزارت جهاد كشاورزی حمایت از تولید داخلی است.
وی بیان داشت : به رغم محدودیت ها ، اكنون كود و سم ایرانی به كشورهای ارمنستان، آذربایجان، تاجیكستان و تركمنستان صادر می شود.
7410/ 6155
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۱
كرج-ایرنا- آنطور كه تولید كنندگان كود و سم می گویند، واردات بی رویه سموم كشاورزی به آفتی خطرناك برای تولید داخلی تبدیل شده كه اگر كنترل نشود صنعت كود و سم ایرانی را از پای در می آورد.