كرمان- ایرنا- مدیركل دفتر امور پایگاه های ثبت جهانی سازمان میراث فرهنگی گفت: مهاجرت ساكنان میمند استان كرمان ، زمینه ساز خروج این روستا از فهرست میراث جهانی خواهد شد و این مساله یك تهدید محسوب می شود.

به گزارش ایرنا، فرهاد عزیزی یكشنبه شب در مراسم تودیع و معارفه مدیران سابق و جدید پایگاه ثبت جهانی روستای دستكند میمند افزود: جاری بودن زندگی در روستای میمند یكی از شاخصه هایی بود كه سبب ثبت این روستا در فهرست میراث جهانی شد.
وی با بیان اینكه مهاجرت ساكنان از میمند یك تهدید محسوب می شود، تصریح كرد: باید شرایط برای حضور پایدار مردم در این روستا مهیا شود، تا زندگی همیشه در آن جاری باشد.
** روستای میمند نیازمند معرفی به گردشگران داخلی و خارجی است
عزیزی روستای صخره ای میمند را یكی از روستاهای برجسته كشور دانست و گفت: این روستا نیازمند معرفی به گردشگران داخلی و خارجی است و باید تبلیغات ملی و فراملی در دستور كار مدیریت جدید پایگاه ثبت جهانی میمند قرار گیرد.
مدیركل دفتر امور پایگاه های ثبت جهانی سازمان میراث فرهنگی با اشاره به اقتصاد روستای تاریخی میمند، تصریح كرد: باید با ایجاد كارگاه های مختلف صنایع دستی علاوه بر اشتغالزایی، زمینه احیا و ماندگاری هنرهای سنتی و بومی این منطقه را فراهم كرد.
**ایجاد هرگونه زیرساخت جدید با كسب مجوز از پایگاه ثبت جهانی میمند
عزیزی با بیان اینكه ایجاد هرگونه زیرساخت جدید در این منطقه تاریخی باید با كسب مجوز از پایگاه ثبت جهانی میمند صورت پذیرد، افزود: نباید به بهانه خدمات رسانی به گردشگران ساختار و بافت روستا لطمه ببیند.
مدیركل دفتر امور پایگاه های ثبت جهانی سازمان میراث فرهنگی كشور خواستار همكاری مدیران و مسئولان محلی با مدیریت جدید پایگاه ثبت جهانی میمند شد و یادآورشد: هرگونه تغییرات و آسیب رساندن به حریم روستای میمند غیر قابل جبران است و حتی می تواند سبب خروج این روستا از فهرست میراث جهانی شود.
در پایان این مراسم از خدمات مهناز اشرفی مدیر سابق پایگاه ثبت جهانی میمند قدردانی و مهری جوادی به عنوان مدیر جدید این پایگاه معرفی شد.
روستای صخره ای دستكند میمند از توابع شهرستان شهربابك و در فاصله 215 كیلومتری مركز استان كرمان قرار دارد.
قدمت این روستا به حدود 2 تا سه هزار سال قبل باز می گردد.
در 13 تیر سال 1394 و در سی و نهمین اجلاس میراث فرهنگی یونسكو پرونده منظر فرهنگی میمند شهربابك مورد بررسی قرار گرفت و با كسب اكثریت آراء به عنوان نوزدهمین اثر جهانی ایران در فهرست میراث یونسكو به ثبت رسید.
استان كرمان با پنج اثر ثبت جهانی، 700 اثر ثبت ملی و حدود هفت هزار اثر تاریخی از مقاصد مهم گردشگری كشور به شمار می رود.
9895/ 5054