دهلي نو-ايرنا- هند اعلام كرد هزينه انتقال سه انسان به فضا تا سال 2022 براي اين كشور بيش از 1.4 ميليارد دلار برآورد شده كه اين مبلغ بسيار كمتر از هزينه انتقال فضانورد توسط كشورهايي مانند آمريكا و چين است .

به گزارش ايرنا به نقل از روزنامه 'بيزينس استاندارد'، ماموريت هاي فضايي هند معمولا با هزينه هاي كمتري در مقايسه با ديگر كشورها انجام مي شود به گونه اي كه هزينه ماموريت مريخ هند در سال 2014 حدود 74 ميليون دلار اعلام شده است.
هزينه اي كه آمريكا براي ماموريت مريخ خود به نام 'ماون' صرف كرد671 ميليون دلار بوده است.
'نارندرا مودي' نخست وزير هند در ماه جاري از سازمان تحقيقات هوا و فضاي هند(ايسرو) خواست كه ماموريت انتقال سه انسان به فضا را اجرا كنند.
دراين ماموريت سه فضانورد هندي به مدت يك هفته تا 10 روز در فاصله 300 تا 400 كيلومتري از زمين قرار مي گيرند.
سازمان تحقيقات هوا و فضاي هند (ايسرو)دربيانيه اي اعلام كرد اين سازمان تكنولوژي هاي خاصي مانند توانايي بازگشت به زمين، نجات خدمه، سپر حرارتي، سيستم تعليق و شناوري و سيستم هاي پشتيباني از حيات را براي اين ماموريت توسعه داده است.
'كي سيوان' رئيس سازمان ايسرو گفت:ما توانسته ايم مهندسي جنبه هاي مختلف اين ماموريت را انجام دهيم.
شركت هاي خصوصي نيز در انجام اين ماموريت شركت خواهند داشت و هند قصد دارد از كشور هاي دوست كه داراي برنامه هاي پيشرفته فضايي هستند تقاضاي همكاري كند.
چين كه كشور همسايه و رقيب هند است در سال 2003 براي نخستين بار يك انسان را به فضا انتقال دارد و پس از آمريكا و روسيه نام خود را به عنوان سومين كشوري كه به اين توانايي دست يافته،ثبت كرد.
برنامه چين به نام 'شنزو' به طور مخفيانه با همكاري سازمان هاي نظامي و دولتي اين كشور انجام شد.
در سال 2003 چين اعلام كرد ماموريت ارسال انسان به فضا 2.62 ميليارد دلار براي اين كشور هزينه داشته است.
بودجه برنامه فضايي هند چهار ميليارد دلار است و مودي اميدوار است پرتاب ماهواره كشورهاي خارجي سهم اين كشور را در صنعت 300 ميليارد دلاري فضايي افزايش دهد.
در اوايل ماه جاري، سازمان ناسا آمريكا اطلاعات ضبط شده توسط يك كاوشگر هندي از مدار ماه را منتشر كرد. اين اطلاعات براي نخستين بار وجود آب در سطح كره ماه را تائيد كرد.
سازمان تحقيقات هوا و فضاي هند( ايسرو) در ماه ژانويه صدمين ماهواره خود را از مركز فضايي 'ساتيش داوان' واقع در جزيره سريهاريكوتا در ايالت آندرا پرادش با موفقيت به فضا پرتاب كرد.
اين نخستين پرتاب موشك سازمان ايسرو در سال 2018 و اولين عمليات موفقيت آميز اين سازمان پس از شكست ماموريت قرار دادن ماهواره نظارت بر زمين (IRNSS-1H) در ماه آگوست سال گذشته بود.
ماموريت پيشين سازمان ايسرو به دليل باز نشدن سپر گرمايشي ماهواره مورد نظر، با شكست روبرو شد.
سازمان تحقيقات هوا و فضاي هند تاكنون 40 عمليات موفق در پرتاب موشك هاي مختلف پي اس ال وي به فضا داشته است.
اين سازمان در ماه ژوئن سال گذشته 31 ماهواره كوچك را با يك موشك به فضا پرتاب كرد.
سازمان ايسرو همچنين توانست سنگين ترين موشك ( جي اس ال وي نسل 3) ساخت خود را براي نخستين بار با موفقيت به فضا پرتاب كند.
پيش از اين هند براي پرتاب ماهواره هاي خود با وزن بيش از 2 تن به كشور هاي خارجي وابسته بود.
سازمان تحقيقات هوا و فضاي هند(ايسرو) در سال گذشته با ثبت ركود بي سابقه پرتاب 104 ماهواره با يك موشك به فضا از جزيره كوچك 'سريهاريكوتا' در جنوب هند با پشت سرگذاشتن رقباي بزرگي همچون روسيه و آمريكا،تاريخ ساز شد.
جزيره كوچك 'سريهاريكوتا' درصنعت فضايي هند ،حكم دماغه 'كاناورال' در ايالت فلوريداي امريكا را دارد كه تاكنون موشك هاي فضايي وماهواره هاي بسياري از اين جزيره به فضا پرتاب شده است.
سكوي پرتاب موشك جزيره 'سريهاريكوتا' تاكنون با پرتاب بيش از 200 ماهواره از كشورهاي مختلف ،ميزبان برنامه هاي جاه طلبانه فضايي هند است.
هزينه هاي پرتاب از اين سكو به حدي پايين است كه حتي رقيبان قدر هند هم قادر به رقابت با اين كشور نيستند.
آساق**267**1600