۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۴:۵۲
کد خبر: 83775379
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کرونا برنامه‌های فضایی هند را به تاخیر انداخت

۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۴:۵۲
کد خبر: 83775379
کرونا برنامه‌های فضایی هند را به تاخیر انداخت

دهلی نو- ایرنا- شیوع ویروس کرونا در هند و قرنطینه سراسری این کشور، بر بخش‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی آن تاثیر گذاشته است. شیوع این بیماری همچنین برنامه فضایی هند از جمله آماده‌سازی فضانوردان برای اولین ماموریت اعزام انسان به فضا را به تاخیر انداخت.

هند سال گذشته فضانوردان خود را برای آموزش به روسیه فرستاده بود تا آمادگی لازم برای حضور در فضا را به دست آورند. اما به دلیل قرنطینه و شیوع کرونا در روسیه، آموزش چهار فضانورد هندی متوقف شده است. 
ماموریت هند در اعزام انسان به فضا "گاگانیان" نام گرفته است. دولت هند یک بودجه ۱. ۴ میلیارد دلاری به اولین پروژه اعزام انسان به فضا که قرار بود در سال ۲۰۲۲ انجام شود، اختصاص داده است. 
نارندرا مودی نخست وزیر هند در طول سخنرانی خود در مراسم روز استقلال هند (۱۵ ماه اوت سال ۲۰۱۸) از طرح دهلی نو برای پرتاب یک انسان به فضا تا سال ۲۰۲۲ در راستای طرح "گاگانیان" یا پرواز انسان در فضا خبر داد. 
بر اساس این طرح، هند قصد دارد در یک ماموریت هفت روزه، چهار فضانورد را در خارج از جو زمین قرار دهد. موفقیت در این طرح، هند را در میان کلوپ سه عضوی آمریکا، روسیه و چین قرار خواهد داد که توانسته‌اند ماموریت‌های فضایی با حضور انسان انجام دهند. 
مرکز آموزشی " گاگارین کازمونات" در روسیه در ۳۰ کیلومتری مسکو قرار گرفته است. این مرکز بیش از ۵۰ سال است که به آموزش فضانوردان مشغول است. آموزش فضانوردان هندی و آزمایش تجهیزات مورد نیاز هند برای قرار دادن این افراد در فضا از جمله برنامه‌های این سازمان است. 
سازمان تحقیقات فضایی هند (ایسرو)  پیش از این اعلام کرده بود که پروژه‌هایی مانند "ادیتیا"، "چندرایان ۳" و "گاگانیان" در دو سال آینده انجام خواهند شد. 
سازمان تحقیقات هوا و فضای هند (ایسرو)  مراحل تولید و تکمیل موشک‌های جی اس ال وی نسل سوم که دارای ظرفیت لازم جهت پرتاب سه انسان به فضا می‌باشد را تکمیل کرده است. 
 

سازمان ایسرو دستگاه تنفسی تولید می‌کند
شیوع ویروس کرونا سبب شده است تا سازمان تحقیقات فضایی هند (ایسرو) برنامه‌های فضایی خود را متوقف کرده و برای تولید دستگاه‌های تنفسی و همچنین مواد ضد عفونی کننده اقدام کند. 
اس سومانات یک مقامات سازمان ایسرو گفت: ما در حال تولید دستگاه‌های تنفسی و مواد ضد عفونی کننده و پخش آن‌ها در کشور هستیم. 
وی افزود: دستگاه تنفسی تولید شده در سازمان ایسرو ارزان‌تر از نوع خارجی آن است و کار با آن راحت است. 
سازمان ایسرو در سال گذشته در ماموریت فضایی خود به نام "چندرایان ۲" سعی کرد کاوشگر خود را بر روی ماه فرود آورد. اگرچه ماهواره این سازمان با موفقیت در مدار ماه قرار گرفت، اما کاوشگر در مراحل پایانی فرود، تماس خود را با مرکز کنترل از دست داد و به سطح ماه برخورد کرد. 
سازمان تحقیقات هوا و فضای هند (ایسرو) در سال گذشته  با ثبت رکورد بی‌سابقه پرتاب ۱۰۴ ماهواره با یک موشک به فضا از جزیره کوچک 'سریهاریکوتا' در جنوب هند با پشت سرگذاشتن رقبای بزرگی همچون روسیه و آمریکا، تاریخ ساز شد. 
جزیره کوچک 'سریهاریکوتا' در صنعت فضایی هند، حکم دماغه 'کاناورال' در ایالت فلوریدای آمریکا را دارد که تاکنون موشک‌های فضایی و ماهواره‌های بسیاری از این جزیره به فضا پرتاب شده است. 
سکوی پرتاب موشک جزیره 'سریهاریکوتا' تاکنون با پرتاب بیش از ۲۰۰ ماهواره از کشورهای مختلف، میزبان برنامه‌های جاه طلبانه فضایی هند است. 
هزینه‌های پرتاب از این سکو به حدی پایین است که حتی رقیبان قدر هند هم قادر به رقابت با این هزینه‌ها نیستند؛ برای مثال این کشور قادر است کاوشگر مریخ خود را با هزینه‌ای به مراتب پایین‌تر از بودجه‌ای که هالیوود به ساخت فیلم‌های فضایی تخصیص می‌دهد، به سیاره سرخ ارسال کند. 
در بیشتر سفرهای فضایی و پرتاب فضاپیماها از مبدا هند از راکت خوش سابقه پی اس ال وی (Polar Satellite Launch Vehicle) استفاده می‌شود.

 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha