تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۱

تهران- ایرنا- محققان دانشگاه كالیفرنیا در حال ساخت واكسنی هستند كه در پیشگیری و درمان بیماری های پوستی از جمله آكنه موثر است.

به گزارش روز پنجشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیكال ساینس، باكتری عامل آكنه Propionibacterium نام دارد كه یك فاكتور سمی به نام CAMP ترشح می كند، مطالعات نشان می دهد این فاكتور سمی به واكنش التهابی پوست منجر می شود.
مطالعات حیوانی و بررسی سلول های پوست انسان نشان می دهد می توان این واكنش های التهابی را با استفاده از یك آنتی بادی مونوكلونال (monoclonal antibodies) به میزان قابل توجهی كاهش داد. محققان در گام بعدی بررسی كردند كه این آنتی بادی تاثیر منفی بر میكروبیوم (جامعه میكروارگانیسم ها) پوست نداشته باشد؛ چرا كه در حفظ سلامت پوست موثر است.
محققان با بررسی های بیشتر دریافتند این واكسن علاوه بر كاهش التهاب، نسبت به داروهای موجود عوارض جانبی كمتری دارد و می تواند در درمان امراض پوستی به ویژه آكنه موثر باشد.
آكنه یك التهاب پوستی است كه به صورت جوش های قرمز و معمولا چركی در پوست و به ویژه صورت ظاهر می شود و اغلب در نوجوانان شایع است.‌
مصرف غذاهای چرب و شیرین التهابات آكنه را افزایش می دهد. اختلالات هورمونی، رژیم غذایی پرچرب، دستكاری جوش های صورت، سفرهای مداوم هوایی، استرس، استفاده از داروهای خاص و تغییرات جوی مهمترین دلایل بروز آكنه هستند.
محققان امیدوارند در آینده ای نزدیك بتوانند با واكسن های حاوی آنتی بادی مونوكلونال از بروز این عارضه پیشگیری كنند.
نتایج این مطالعه در نشریه Investigative Dermatology منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1055