آکنه نوعی بیماری مزمن و التهابی پوستی است که باعث ایجاد لکه و جوش ها به خصوص در صورت، شانه ها، پشت، گردن، سینه و بالای بازوها میشود. جوش های سر سفید و سر سیاه، کیست ها و ندول ها انواع آکنه هستند و این بیماری شایع ترین بیماری پوستی در جهان است.
این وضعیت به طور معمول با فعال شدن غدد چربی در دوران بلوغ روی میدهد اما میتواند در هر سنی بروز کند، این شرایط خطرناک نیست اما میتواند زخمهای پوستی بر جای گذارد.
به گزارش روز پنجشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، دکتر کاترین اسمیت متخصص پوست و درمان در موسسه گای و سنت توماس نهاد سلامت انگلیس و یکی از نویسندگان این مطالعه جدید، گفت: پیشرفتهای مهمی در درمان بسیاری از بیماریهای پوستی ایجاد شده اما درمان آکنه پیشرفت محدودی داشته است. علاوه بر این افراد از علائم آکنه، اثرات منفی و عمیق ناشی از آن را بر بهزیستی روانی و اجتماعی رنج می برند.
وی افزود: محققان در این مطالعه تمامی دادههای ژنوم جمعآوریشده در سراسر جهان را از بیش از ۲۰ هزار فرد مبتلا به آکنه و بیش از ۵۹۵ هزار فرد بدون عارضه پوستی بررسی کردند. این تجزیه و تحلیل ۲۹ سویه جدید ژنتیکی را نشان داد که در افراد مبتلا به آکنه شایع تر است و تعداد کل سویههای شناخته شده را به ۴۶ می رساند.
این محقق یادآور شد: تعدادی از این گونه ها که به تازگی شناسایی شده اند در ژن های مرتبط با سایر بیماری های پوست و مو هستند. این موضوع ممکن است به شناخت بیشتر در مورد علل بروز آکنه که می تواند ترکیبی از عوامل باشد، کمک کند.
اسمیت تصریح کرد، یافته های این مطالعه می تواند به ابداع روش هایی برای درمان آکنه کمک کند.
مشروح این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است.
نظر شما