پكن - ایرنا - آمارها نشان می دهد بخش های تولیدی و صادراتی و كارخانه های كشورهای آسیایی در حال تحمل فشارهای فزاینده و آسیب های شدید ناشی از جنگ تجاری چین و آمریكا هستند.

به گزارش ایرنا بیشترین فشارها در حال حاضر روی كارخانه ها و بخش های صادر كننده و تولیدی در كشورهای چین، ژاپن و كره جنوبی است كه مقاصد اصلی صادراتی در قاره آسیا هستند.
این وضعیت در شرایطی است كه دولت 'دونالد ترامپ' رییس جمهوری آمریكا باید تا اواسط ماه جاری میلادی تصمیم خود را درباره اتخاذ تعرفه 25 درصدی روی 200 میلیارد دلار از كالاهای وارداتی از چین اعلام كند.
در چین صادر كنندگان در حال تجربه شوك بزرگی هستند كه باعث كاهش صادرات آنها شده است و آمارها نشان می دهد رشد بخش تولید در چین در ماه اوت امسال به پایین ترین میزان در یك سال گذشته رسیده و سفارش های صادراتی تا یك پنجم كاهش یافته است.
از آنجا كه تقاضا برای كالا نیز تا اندازه ای در چین كاهش یافته و آثار جنگ تجاری این كشور با آمریكا بیشتر بروز كرده است شاخص صادراتی در كره جنوبی و ژاپن هم كاهش یافته است.
داده ها حاكی است كه شاخص سرمایه شركتی در ژاپن كه هزینه ها را نشان می دهد به بالاترین میزان از سال 2006 میلادی رسیده و آثار جنگ تجاری در منطقه بیش از هر زمانی قابل رویت است و وضعیت بر اساس تحلیل های موجود بدتر خواهد شد.
'یوشیكی شینكه' اقتصاددان ارشد موسسه داییچی می گوید وقتی چشم انداز اقتصادی در كل آسیا بررسی می شود مشخصا تاثیرات منفی جنگ تجاری چین و آمریكا و آسیبی كه به این كشورها و دیگر كشورهای قاره آسیا در حال وارد شدن است، نمود پیدا می كند.
وی وضعیت منفی در اقتصاد چین را نیز برای دیگر كشورها از جمله ژاپن و كره جنوبی هشدار دهنده توصیف كرد و گفت: بسیاری از بازارهای منطقه و جهان به بازار چین گره خورده است و از آن تاثیر می پذیرد.
این كارشناس اقتصادی تاكید كرد متاسفانه روند تعرفه های تلافی جویانه میان چین و آمریكا باعث شده است تا وضعیت اقتصاد جهانی نگران كننده شود و این می تواند یك خطر بزرگ برای دنیا باشد.
بررسی های جامعی كه صورت گرفته است نشان می دهد شاخصه های صنعتی در آلمان رشد بسیار اندكی داشته و منطقه یورو نیز به خطر افتاده و آسیب های جدی در انتظار اقتصاد آمریكا است كه كماكان با چین درگیر جنگ تجاری است.
شاخص مدیریت خرید و تولید موسوم به 'پی ام آی' در چین نیز نشان می دهد كه نرخ در ماه اوت به 50.6 درصد رسیده است در حالی كه یك ماه قبل از آن 50.8 درصد بوده است و این نشان دهنده افزایش تورم در كشور است و این بدترین وضعیت از نیمه اول سال 2017 میلادی تاكنون به حساب می آید.
'جینگ شونگ' اقتصاددان موسسه 'سی یی بی ام' می گوید كه با كاهش تقاضا بیشترین فشار بر بخش های تولیدی خواهد بود و فعلا در نظام عرضه مشكلات كمتر است.
با این وصف او تصریح كرد كه دومین اقتصاد جهان در حال تحمل فشاری بسیار زیاد ناشی از نبرد تجاری با آمریكا است و رشد آن به سمت ركود می رود.
ترامپ كه كشورش در حال مناقشه تجاری عظیمی با چین است می گوید كه قصد دارد بر روی همه 500 میلیارد دلار كالای وارداتی از چین تعرفه اعمال كند و افزوده است كه پایان دادن به درگیری تجاری با چین زمان می برد و چارچوبی برای خاتمه آن مشخص نشده است.
دو كشور پیشتر بر روی 100 میلیارد دلار از كالاهای وارداتی یكدیگر تعرفه اعمال كرده اند.
آساق**231**1663**