به گزارش گروه فرهنگي ايرنا، فروغي در مقدمه كتاب محتشم نامه با نگاهي گذرا، نمونه هايي از اشعار مرثيه از آغاز تاكنون در ادبيات عرب و ادبيات فارسي را از نظر گذرانيده است.
نويسنده همچنين به تاثير گذاري محتشم كاشاني در مرثيه سرايي به زبان فارسي به نمونههايي اشاره ميكند و نقش محتشم را در بالندگي مرثيه سرايي در ادب پارسي ميستايد.
«محتشم نامه» علاوه بر اين، 34 تركيببند برگزيده را كه شاعران از دوره صفويه تا امروز در استقبال تركيب بند جاودانه محتشم كاشاني سروده اند را در خود جاي داده است.
اين تركيب بندها از شاعران متقدم مانند وحشي بافقي، فياض لاهيجي،حزين لاهيجي تا شاعران متاخر مانند سيد علي موسوي گرمارودي، بهاءالدين خرمشاهي، محمد حسن زورق و عليرضا قزوه است كه با توجه به تقدم و تاخر زماني گرد آمده است.
در آغاز هر تركيببند نيز مولف مختصري درباره زندگي شاعر توضيح داده است.
محتشم نامه در 548 صفحه توسط نشر فرهنگ اسلامي منتشر و شايسته تقدير در رشته پژوهش ادبي رشته ادبيات داستاني دومين جايزه ادبي دعبل كتاب سال عاشورا شده است.
مهدي امين فروغي نويسنده اين كتاب متولد 1348 پژوهشگر موسيقي و ادبيات، كارشناسي ارشد موسيقي، عضو هيئت علمي بنياد دعبل خزاعي و عضو شوراي موسيقي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان است.
«هنر مرثيه خواني در دهه چهل»، «موسيقي و ستايشگري»، «شعر و موسيقي در نوحههاي طهران قديم» اثر برگزيده نخستين دوره جايزه كتاب سال عاشورا در رشته پژوهش هنري و «چهارباغ» از گزيده آثار اين نويسنده معاصر است.
فراهنگ**3009** 1418
تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۵
تهران-ايرنا- «محتشم نامه» عنوان كتابياز مهدي امين فروغي است كه علاوه بر نگاهي گذرا به مرثيه سرايي عاشورايي در زبان عرب از قرون اوّليه تا عصر حاضر، گزيدهاي از تركيب بندهاي عاشورايي در استقبال تركيب بند جاودانه محتشم كاشاني را نيز دربردارد.