تهران- ايرنا- عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: چهار تا هفت درصد مردم دنيا دچار نوعي از اختلالات خواب هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ايرنا، مسعود طهماسيان روز يكشنبه در نشست خبري پنجمين همايش بين المللي نقشه برداري مغز افزود: همچنين يك سوم مردم دنيا بي خوابي را در طول زندگي خود تجربه مي كنند.
وي اظهار داشت: اختلالات خواب باعث بيماري هاي روانپزشكي از جمله افسردگي مي شود و در واقع بي خوابي تغييراتي در مغز ايجاد مي كند كه بايد به موقع تشخيص و درمان شود.
طهماسيان با بيان اينكه چاقي از مهمترين عوامل بروز اختلالات خواب است، اضافه كرد: چاقي سبب مي شود اكسيژن رساني به مغز در حين خواب مختل شود و در نفس كشيدن وقفه مي افتد كه ممكن است خطرناك باشد.
وي، ديابت و مشكلات قلبي عروقي را نيز از عوامل بروز اختلالات خواب دانست و گفت: خوروپف يكي از اختلالات خواب است كه پنج برابر خطر ابتلا به بيماري آلزايمر را افزايش مي دهد.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي تصريح كرد: در حال حاضر ايران مسئول گروه بررسي و پيشگيري از اختلالات خواب با عضويت 12 كشور از جمله آلمان، دانمارك، استراليا و انگليس است كه تحقيقات مختلف علمي درباره اختلالات خواب و نحوه درمان آن را انجام مي دهد.
طهماسيان تصريح كرد: بيماري هاي روان پزشكي مانند اختلالات خواب با توجه به دستگاه هايي كه در كشور وجود دارد بايد درست تشخيص داده شود زيرا عدم تشخيص درست باعث افزايش مصرف داروهاي غيرضروري و افسردگي شديد مي شود.
به گفته وي، نقشه برداري مغز كه تكنيك جديدي در حوزه پزشكي است و درحال تحقيقات و پژوهش روي آن هستيم، در آينده اي نيز مي تواند به درمان اختلالات خواب كمك بزرگي كند.
پنجمين همايش بين المللي نقشه برداري مغز ايران از هفتم تا نهم مهرماه با حضور جمعي از صاحب نظران داخلي و خارجي اين حوزه در مركز همايش هاي دانشگاه شهيد بهشتي برگزار مي شود.
اجتمام*9022*1834