به گزارش پژوهشکده فناوری پزشکی دانشگاه شهیدبهشتی، دکتر مسعود طهماسیان به موضوع بیخوابی و محرومیت از خواب اشاره کرد و گفت: پژوهشکده علوم و فناوری پزشکی دانشگاه شهید بهشتی با استفاده از همکاری برخی کشورها همچون هلند، انگلیس و آلمان موفق شده که به نتایج مهمی در زمینه نقشهبرداری مغز در حوزه اختلالات خواب ورود یابد و برای مثال مشخص شده که بیخوابی تأثیر زیادی روی ساختار و عملکرد مغز دارد و محرومیت از خواب، عملکرد بخشهایی از مغز را تغییر میدهد که این نتایج تحقیق در معتبرترین مجلات علمی دنیا به چاپ رسیده است.
وی اظهار داشت: این همایش ۱۷ تا ۱۹ مهر در مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود و میهمانانی از آمریکا، دانمارک، آلمان، انگلیس و سوئیس در آن شرکت دارند. همچنین در حاشیه این همایش چندین کارگاه تخصصی و سمپوزیوم نقش زنان در علوم اعصاب با همکاری صاحبنظران و اساتید برجسته در این حوزه از خارج و داخل کشور برگزار میشود.
طهماسیان گفت: علیرغم فعالیت برجسته زنان در حوزه علوم اعصاب، این افراد کمتر در پستهای کلیدی همچون سردبیری مجلات علمی معتبر و مدیران مراکز علمی نقش داشتهاند.
معاون پژوهشی پژوهشکده فناوری پزشکی دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان کرد: شناخت مکانیسم بیماریهای روانپزشکی و نورولوژی با استفاده از نقشهبرداری مغز بسیار بهتر انجام میگیرد چرا که بیماریهایی همچون افسردگی، اضطراب، اسکیزوفرنی و اوتیسم سیستمهای مختلف عملکردی مغز را درگیر میکند و میتوان با استفاده از نقشه برداری مغز این تغییرات را رصد و بررسی کنیم.
وی تصریح کرد: امید است با استفاده از نقشهبرداری مغز، در آینده به شناخت بهتر بیماریها و در نتیجه درمان موثرتری دست یافت و تاکنون در کشور به پیشرفتهای زیادی درتحقیقات نقشهبرداری مغز دست یافتهایم.
نظر شما