تهران-ایرنا- قائم مقام بنیاد حامیان دانشگاه تهران گفت: این بنیاد در سه سال گذشته مبلغی نزدیك به 20میلیارد تومان از كمك های مستقیم و غیرمستقیم خیرین به این دانشگاه را جمع آوری و صرف امور كرده است.

ناصر غلامی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا درباره عملكرد بنیاد حامیان دانشگاه تهران اظهار كرد: از مجموع مبلغ جمع آوری شده ، حدود 8 میلیارد تومان به بورسیه دانشجوهای برتر و مستعد، 8 میلیارد تومان به ساخت دانشكده جدید كارآفرینی و 4 تا 5 میلیارد تومان هم به تعمیرات و تجهیزات كلاس و خوابگاه های دانشگاه تهران اختصاص یافت.
وی افزود: بنیاد حامیان دانشگاه تهران از سال 1393 فعالیت خود را آغاز كرد اما از دی ماه 1395 این بنیاد به صورت رسمی ثبت شد و با تلاش های بسیار توانسته تعداد خیرین را از 20 به 300 نفر گسترش دهد.
قائم مقام بنیاد خیرین دانشگاه تهران همچنین گفت: ساخت دانشكده جدید در اولویت نیازهای دانشگاه تهران قرار داشت، به همین منظور بنیاد حامیان دانشگاه توانست با صرف هزینه های چمشگیری به ساخت اولین دانشكده كارآفرینی در خاورمیانه و جهان اسلام كمك كند.
غلامی در ادامه هدف ساخت دانشكده كارآفرینی را ترویج روحیه كارآفرینی و توسعه كسب و كارهای كوچك و متوسط در كشور دانست و اعلام كرد: تمامی داوطلبان كنكور دوره های كارشناسی ارشد و دكتری قادر به انتخاب رشته در این دانشكده هستند.

** عملكرد بنیاد حامیان دانشگاه تهران برای كاریابی دانشجویان
قائم مقام بنیاد حامیان دانشگاه تهران همچنین درباره فعالیت خیرین درخصوص كاریابی برای دانشجویان اظهار كرد: بنیاد حامیان دانشگاه تهران با حمایت بنیاد نیكوكاری جمیلی از سال 1396 جشنواره ای به منظور تمركز بر ایده های برتر در كسب و كار برگزار می كند.
غلامی با اشاره به اینكه تمامی بودجه برگزاری جشنواره ایده های كسب و كار توسط بنیاد نیكوكاری جمیلی تأمین می شود، افزود: سال گذشته حدود 500 ایده به سایت جشنواره توسط دانشجویان سراسر كشور ارسال شد و از این میان حدود 37 ایده به عنوان ایده منتخب انتخاب شد كه به نفرات اول تا چهارم جایزه اهدا شد.
وی ادامه داد: قرار است امسال به سه ایده برتر در پارك علم و فناوری دانشگاه تهران امكاناتی ارائه شود تا برای تبدیل طرح خود به كسب و كار تلاش كنند بنابراین نزدیك به 3تا 6 ماه تمامی هزینه های این دانشجویان توسط خیرین پرداخت می شود.

** افزایش تعداد خیرین دانشگاه تهران
قائم مقام بنیاد حامیان دانشگاه تهران درباره دلایل افزایش خیرین دانشگاه تهران در چند سال گذشته گفت: نكته مهمی كه در بنیاد دانشگاه تهران برای توسعه تعداد خیرین انجام شد، كاهش سطح مبالغ كمك های مردمی به بنیاد حامیان بود.
غلامی افزود: طیف گسترده از استادان، كاركنان و اعضای هیات علمی دانشگاه تهران حامیان این دانشگاه هستند كه ماهانه از 8 هزار تا 500 هزار تومان از حقوق خود را به بنیاد حامیان اهدا می كنند.
وی به فراهم كردن تجهیزات خوابگاه ها با كمك های مردمی بنیاد حامیان دانشگاه تهران اشاره كرد و گفت: این بنیاد امسال با استفاده ازاین كمك ها توانست800 میلیون تومان را صرف تكمیل تجهیزات خوابگاه های دانشجویی كند.
این مسئول در دانشگاه تهران خاطر نشان كرد: بنیاد حامیان دانشگاه تهران قبل از آغاز سال تحصیلی جدید حدود سه هزار متر پرده، یكهزار متر موكت، بیش از یكصد دستگاه یخچال، 500 عدد صندلی دانشجویی، 100 میز مطالعه دانشجویی ،100عدد كولرآبی و بیش از 200 تخت دو طبقه دانشجویی به كوی دانشگاه تهران تحویل داد.

** خیرین دانشگاه تهران چه كسانی هستند
قائم مقام بنیاد حامیان دانشگاه تهران در ادامه درباره بیشترین تعداد خیرین دانشگاه تهران گفت: حدود نیمی از خیرین را فارغ التحصیلان، اعضای هیأت علمی و كاركنان این دانشگاه تشكیل می دهند.
غلامی افزود: نیم دیگر خیرین دانشگاه تهران از دوستداران توسعه دانش در ایران شامل می شوند كه با اطمینان می توان گفت حتی برخی از آنها مدرك دانشگاهی ندارند.
وی با اشاره به تغییر تركیبی كشور و افزایش قشر تحصیل كرده در جامعه، یادآور شد: با توجه به اینكه تعداد افراد تحصیل كرده در كشور بسیار بیشتر از گذشته شده، تعداد خیرین باسواد هم افزایش یافته است.

** آثار فرهنگی، اولین وقف های دانشگاه تهران
غلامی در ادامه درباره تاریخ اولین وقف به دانشگاه تهران گفت: این زمان قبل از سال 1320 بوده كه در آن سال حدود 200 خیر آثار فرهنگی مانند كتاب های خطی، نقشه های تاریخی و تابلو های نقاشی قدیمی را به این دانشگاه اهدا كرده اند.
وی یادآورشد: موزه مقدم و باغ نگارستان هم بخش عمده ای از آثار خیرین است كه توسط محسن مقدم استاد دانشگاه تهران وقف شده است.
قائم مقام بنیاد حامیان دانشگاه تهران به زمین های وقفی دانشگاه تهران اشاره كرد كه در قالب ساختمان های مختلف در اختیار دانشگاه قرار گرفته است.
ن.م**1601**