به گزارش ايرنا، اين جشنواره با همكاري خانه مطبوعات و اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي يزد برگزار مي شود و فعالان 758 رسانه داراي مجوز اين سه استان با ارائه آثار در 10 بخش رقابت ميكنند.
جشنواره شامل سرمقاله و يادداشت، مقاله، عكس (گزارش تصويري و تك عكس در حوزههاي مختلف مطبوعات)، طراحي و گرافيك (صفحهآرايي روزنامهاي و مجلهاي)، گزارش، مصاحبه، خبر، تيتر و طنز (طنز تصويري يا كاريكاتور و مكتوب) است.
بخش ويژه جشنواره درباره نقش شخصيتهاي يزد در شكلگيري انقلاب اسلامي، «فرخي يزدي، اخلاق رسانهاي، روزنامهنگاري مسئولانه و عملگرا»، مطبوعات و شهر جهاني، چالشهاي پيش روي جوانان، «شهروند آگاه، شهر آباد»، مصرف بهينه آب، رسانه و مسئوليت اجتماعي و ترويج ورزش برگزار ميشود.
آثار بايد از اول فروردين 1396 تا 30 آبان 1397 در رسانههاي داراي مجوز درجشده باشد.
برگزاري چنين رويدادهايي علاوه بر آشنايي بيشازپيش فعالان رسانهها با يكديگر، فرصتي است تا اهالي كار بلد و خبره رسانه كه به توليد محتواي فاخر ميپردازند مشخص و تجليل شوند و انگيزه آنان براي كمك به كيفيتبخشي هرچه بهتر رسانهها افزايش يابد.
بهطور ميانگين و بر اساس اطلاعات مركز آمار ايران و سامانه جامع رسانههاي كشور، به ازاي هر هشت هزار و 130 نفر در كشور يك رسانه داراي مجوز فعاليت دارد.
اين رسانهها شامل نشريات چاپي، رسانههاي برخط (خبرگزاري و پايگاه خبري) و رسانههاي الكترونيك غير برخط است.
يزد، كرمان و فارس گستره وسيعي از مركز و جنوب كشور را شامل ميشود و 11.5 درصد جمعيت 80 ميليون نفري ايران را در خود جاي دادهاند.
اما بررسي تعداد رسانههاي داراي مجوز در اين مناطق نشان ميدهد كه اين سه استان درمجموع سهمي كمتر از هشت درصد مجموع رسانههاي داراي مجوز كشور را در اختيار دارند.
از مجموع 9 هزار و 832 رسانه داراي مجوز ايران، 758 رسانه در كرمان، فارس و يزد فعاليت دارند كه 7.7 درصد رسانههاي داراي مجوز كشور را شامل ميشود.
همچنين از مجموع جمعيت ايران، 9 ميليون و 154 هزار و 525 نفر (حدود 11.5 درصد) در اين سه استان زندگي مي كنند.
كرمان، فارس و يزد ازنظر تعداد رسانههاي داراي مجوز به ترتيب در رتبههاي پنجم، نهم و چهاردهم كشور قرار دارند.
يزد از نظر تعداد رسانههاي داراي مجوز به نسبت جمعيت وضعيت مطلوبت تري نسبت به كرمان و فارس دارد، كه به ازاي هر 6 هزار و 818 نفر ، يك رسانه در آن فعاليت دارد.
اين در حالي است در كرمان و فارس به ترتيب به ازاي هر 9 هزار و 363 نفر و 19 هزار و 175 نفر يك رسانه داراي مجوز فعال است.
در يزد با يكميليون و 138 هزار و 533 نفر جمعيت، 167 رسانه مجوز فعاليت دارد.
از اين تعداد ١١8 مجوز متعلق به نشريات چاپي، 31 مورد هم از آن رسانههاي برخط (خبرگزاري و پايگاه خبري) و بقيه مربوط به رسانههاي الكترونيك غير برخط است.
همچنين در كرمان با سه ميليون و 164 هزار و 718 نفر جمعيت، 338 رسانه مجوز فعاليت دارد كه از اين تعداد 252 مجوز متعلق به نشريات چاپي، 77 مورد متعلق به رسانههاي برخط (خبرگزاري و پايگاه خبري) و بقيه هم مربوط به رسانههاي الكترونيك غير برخط است.
در فارس با چهار ميليون و 851 هزار و 274 نفر جمعيت 253 رسانه مجوز دارد كه از اين تعداد 182 مورد متعلق به نشريات چاپي، 57 مجوز متعلق به رسانههاي برخط (خبرگزاري و پايگاه خبري) و بقيه مربوط به رسانههاي الكترونيك غير برخط است.
ازنظر نشريات چاپي در كشور ، كرمان پس از تهران، در رتبه دوم قرار دارد كه نشان از جايگاه مطلوب مطبوعات در اين استان است.
عضو هيات مديره خانه مطبوعات و دبير اجرايي چهارمين جشنواره منطقهاي مطبوعات محلي، سرپرستيهاي استاني، پايگاههاي خبري و نمايندگي خبرگزاريها در يزد گفت: شركتكنندگان بايد آثار خود را در سايت جشنواره به آدرس www.pressfestival.ir بار گذاري كنند.
سهيل شريعتمداري، مهلت ارسال آثار به جشنواره را 30 آبان 1397 اعلام كرد و افزود: دبيرخانه جشنواره در خانه مطبوعات به نشاني خيابان امام خميني (ره)، كوچه برخوردار، بنبست هشتم واقع است.
وي ادامه داد: داوري آثار ارائهشده توسط استادان دفتر مطالعات و برنامهريزي رسانههاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي انجام ميشود.
وي اضافه كرد: علاقهمندان ميتوانند براي اطلاع از آخرين اخبار و اطلاعات جشنواره به تارنماي خانه مطبوعات به آدرس www.khanehmatbooat.ir مراجعه كنند.
سه دوره قبلي جشنواره مطبوعات در يزد، طي سالهاي 1391تا 1393 برگزار و پس ازآن متوقف شده بود.
گزارش از سعيد صادقي مقدم
7532/ 2047/
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۷
يزد - ايرنا - چهارمين جشنواره منطقهاي مطبوعات محلي، سرپرستيهاي استاني، پايگاههاي خبري و نمايندگي خبرگزاريها (جايزه ويژه فرخي يزدي) اسفند 1397با رقابت يزد، كرمان و فارس برگزار ميشود كه اين سه استان به نسبت جمعيت در كشور رسانههاي كمتري دارند.