خمين - ايرنا - دهمين نمايشگاه صنايع دستي و سوغات محلي (جوزغند) عصر روز سه شنبه با حضور استاندار مركزي ، مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مركزي و جمعياز مسئولان محلي در موزه مردم شناسي شهر تاريخي نراق دليجان گشايش يافت.

شهردار نراق در حاشيه اين آيين در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت: اين نمايشگاه با هدف حمايت از مشاغل خانگي، تقويت بنيه اقتصادي خانوارها، رونق گردشگري در محله سفلي ميدان عصاران نراق داير شده است.
«مهدي اسماعيلي» افزود: در 15 غرفه اين نمايشگاه 15 مراحل پخت با كيفيت ترين شيريني كشور (جوزغند) نمايش داده مي شود.
وي بيان كرد: غرفه هاي صنايع دستي و عرضه محصولات كشاورزي نيز در اين نمايشگاه داير شده تا صنايع دستي و مزيت هاي كشاورزي شهرستان دليجان معرفي شود.
اسماعيلي ادامه داد: كارگاه هاي جوزغند، گلاب و عرقيات، گيوه دوزي، جوراب بافي ، پخت نان سنتي نيز در اين نمايشگاه داير است.
شهردار نراق افزود: گليم، فرش ابريشمي، عسل و گردو نيز از ديگر محصولات ارائه شده در اين نمايشگاه است.
اسماعيلي گفت: جوزغند از شيريني‌هاي پرطرفدار و سالم است كه همه خانواده هاي نراقي آن رابه طور سنتي در خانه هاي خود توليد و عرضه مي كنند و به تازگي كارگاهي نيز در اين راستا راه اندازي شده است.
شهردار نراق گفت: براي توليد اين نوع شيريني مقوي محصولات توليدي شهرستان جوابگو نيست و از شهرستان هاي اطراف نيز تهيه محصول مي شود.
اسماعيلي افزود: جوزغند به عنوان دستاورد بومي نراق است و سالانه در جريان برگزاري جشنواره، علاقه منداني از داخل و خارج كشور براي تهيه اين محصول، به شهر تاريخي نراق سفر مي كنند و يكي از جاذبه هاي گردشگري اين شهرستان محسوب مي شود.
شهردار نراق ادامه داد: محصول جوزغند توليدي توسط بانوان نراق در 2 سال اخير به عنوان يك برند ثبت ملي شده است.
دهمين نمايشگاه صنايع دستي و سوغات محلي نراق از 17 تا 20 مهر ماه جاري براي بازديد عموم داير است.
جوزغند نوعي شيريني قديمي منحصر به فرد و سوغاتِ شهر تاريخي نراق است كه شيوه تهيه آن، سينه به سينه از نسل هاي پيشين توسط زنان و دختران نراق حفظ شده است.
براي تهيه اين محصول، هلو، زردآلو، آلو محلي پوست كنده در معرض آفتاب نيمه خشك مي شود و پس از چند روز، با خارج كردن هسته آن، مخلوطي از آرد مغز بادام، گردو، شكر، هل و آرد نخودچي درون آن قرار مي گيرد.
اين مخلوط خوراكي دوباره در معرض آفتاب قرار گرفته تا به طور كامل خشك شود و سپس توسط يك رشته نخ به شكل دانه هاي تسبيح به هم متصل و آن را در محل خشك و خنك براي مصرف آجيل شب عيد و ايام زمستان ذخيره مي كنند.
13 اثر باستاني، تاريخي شهر نراق به ثبت ملي رسيده است كه مهمترين آن ها شهاب سنگ آسماني، بازار و كاروانسراي شمس السلطنه، امامزاده يحيي، مسجد پايين، مسجد جامع، امامزاده سليمان و آب انبار حاج مهدي است.
نراق در جنوب استان مركزي و از توابع شهرستان دليجان است كه چهار هزار نفر جمعيت دارد و حدود 140 كيلومتر با اراك فاصله دارد.
7277/6013/