به گزارش ايرنا در روز جمعه، يك رسانه تصويري در بنگلادش طي يك برنامه خبري اعلام كرد كه صدها هزار مسلمان روهينگيايي كه پس از آغاز پاكسازي نژادي توسط بوداييان افراطي در استان راخين ميانمار در سال گذشته از آنجا گريخته و وارد بنگلادش شده اند اكنون در وضعيت اسف باري به سر مي برند چرا كه آنها خانه، زندگي و مايملك شخصي خود را در سرزمين مادري خود راها و از شرايطي بيرحمانه فرار كرده و به عنوان پناهنده به بنگلادش آمدند و اين كشور را با چالشي جديد مواجه كردند.
به گزارش اين شبكه تلويزيوني، فشار ناشي از حضور بيش از ششصد هزار پناهجوي روهينگيايي كه اكثرا آنها در بزرگترين اردوگاه پناهندگان جهان يعني 'كاگس بازار' اسكان داده است بر دولت اين كشور چنان زياد است كه اكنون بنگلادش با حمايت جامعه بين الملل در حال انجام و توسعه يك طرح خانه سازي در جزيره اي غير مسكوني براي اين افراد است.
اين جزيره كه در سال 2006 سر از آب بيرون آورده است از سرزمين اصلي بنگلادش جدا است و آب و هوايي متلاطم و اعجاب برانگيز دارد بطوريكه در فصول مختلف سال خشك و مرطوب شده و به تناوب زير آب مي رود .
همين باعث شده است كه اعضاي جامعه جهاني خواستار رعايت تمام نكات ايمني در ساخت اين مجتمع شده تا قبل از انتقال اين پناهندگان، جزيره براي زندگي آنها امن باشد.
بنگلادش براي انجام اين طرح از كمك هاي بين المللي از جمله مساعدت سازمان ملل استفاده كرده است و در نظر دارد به سرعت اين افراد را به جزيره مذكور منتقل كند اما با وجود همه تلاش ها با اينكه اين پروژه يك ماه از برنامه عقب است اما فاز نهايي خود رو پشت سر ميگذارد.
سازمان ملل اعلام كرده است انتقال پناهجويان روهينگيا به اين جزيره بايد به شكل داوطلبانه انجام شده و هيچ كس براي ورود به آن تحت فشار قرار نگيرد.
اما بيشتر پناهندگان به اين انتقال شكاكانه مينگرند زيرا بعضي از طرفداران محيط زيست هشدار دادند كه گردباد يا هر نوع بلاياي طبيعي ديگر خسارات جبران ناپذيري را به جزيره وارد خواهد كرد.
عليرغم اين انتقادات، ميزانور رحمان يكي از مقامات ارشد مسئول كمك به پناهندگان در بنگلادش دراين خصوص گفت كه توسعه اين جزيره و مجتمع، شرايط زندگي بهتري را براي روهينگيايي ها فراهم ميكند. وي در ادامه افزود: در هر كدام از واحدهاي مسكوني هشت خانواده ميتوانند ساكن شوند و هر ساختمان يك آشپزخانه و حمام مشترك دارد.هر آشپزخانه داراي 16 اجاق گاز است و از آجر ساخته شده است.سقفها نيزفلزي و از قلع درست شده اند.
بنگلادش يكي از كشورهاي پايين تر از سطح دريا موسوم به سفلي است كه در پنجاه سال گذشته صدها هزار نفر از مردم آن در اثر بلاياي طبيعي جان خود به خصوص در مناطق ساحلي از دست داده اند .
شوراي اقتصادي بنگلادش در آذر ماه سال گذشته، موافقت خود را با طرح انتقال پناهجويان روهينگيا به جزيره 'باشان چار' اعلام كرد.
بر اساس اين طرح، 250 ميليون دلار براي ساخت اردوگاه هاي موقت مهاجران جهت انتقال بيش از 100 هزار پناهجوي روهينگيا به يك جزيره خالي از سكنه در جنوب اين كشور اختصاص خواهد يافت.
دولت ابزار اميدواري كرده است دولت اين كشور بتواند اين جزيره را تا ماه مه سال آينده براي انتقال تعدادي از مسلمانان روهينگيا آماده كند.
وي افزود: در مرحله اول 100 هزار نفر از مسلمانان روهينگيا به اين جزيره منتقل خواهند شد.
بنگلادش كشوري است كه در پايين تر از سطح آب دريا قرار دارد و در معرض خطر سيل و آب گرفتي ناشي از افزايش سطح آب دريا ها است. در اين كشور ساليانه تعداد زيادي جزيره از آب سر برآورده و تعدادي ديگر نيز ناپديد مي شوند.
جزيره 'باشان چار' در سال 2006 در خليج بنگال ايجاد شد و اكثر مناطق آن داراي شرايط لازم براي اسكان انسان نيستند. اين جزيره يك ساعت با اولين جزيره قابل سكونت در بنگلادش فاصله دارد.
ديده بان حقوق بشر سال گذشته از تصميم بنگلادش براي انتقال پناهجويان به جزيره مذكور انتقاد و اعلام كرد اين جزيره در خطر آب گرفتگي قرار دارد و هيچ گونه امكانات لازم براي اسكان مهاجران در آن تهيه نشده است.
اما دولت بنگلادش با رد اين انتقاد ها اعلام كرد قصد دارد پيش از انتقال مسلمانان روهينگيا به جزيره 'باشان چار' زيرساخت هاي لازم را در آن ايجاد كند.
به گزارش ايرنا، بيش از 623 هزار نفر از مسلمانان روهينگيا از روز 25 اوت (سوم شهريور ماه) به علت حملات شديد نيروهاي ارتش و گروههاي بودائي افراط گراي ميانمار و قتل و كشتار و سوزاندن خانههايشان، وادار به ترك خانه و كاشانه خود در ايالت فقيرنشين راخين و رفتن به سوي مرزهاي بنگلادش شدند.
دولت ميانمار در واكنش به انتقاد سازمانهاي حقوق بشري نسبت به كشتار اين اقليت، ادعا مي كند كه اين افراد اتباع ميانمار نيستند و از آنها بهعنوان كارگران مهاجر بنگلادشي نامبرده است. اقليت روهينگيا از سال 2012 تاكنون تحت سياستهاي سركوب سازماندهي شده نيروهاي دولتي و ارتش ميانمار قرار داشته است.
تاكنون آنگ سان سوچي، رهبر معنوي ميانمار و برنده جايزه صلح نوبل و فرماندهان ارتش اين كشوراز افزودن نام اقليت روهينگيايي به 135 گروه نژادي اين كشور خودداري كرده و ميگويند مسلمانان روهينگيا بهصورت غيرقانوني از بنگلادش به ميانمار مهاجرت كردهاند. اما اين ادعا توسط روهينگيايي ها رد شده است. آنها ميگويند سابقه حضورشان در ميانمار، دستكم به چند سده اخير ميرسد.
پناهجويان روهينگيا در اردوگاه هاي مهاجران در شهر مرزي كاگس بازار مستقر شده اند درحالي كه پيش از آغاز موج جديد خشونت ها عليه مسلمانان روهينگيا حدود 300 هزار پناهجوي روهينگيا در اين منطقه حضور داشتند.
اقليت نژادي روهينگيا در استان راخين از سال 2012 هدف حمله بودائيان تندرو قرار گرفته اند و با تشديد اين حملات و پيوستن نيروهاي ارتش به آنچه نسل كشي و پاكسازي نژادي مسلمانان ميانماري گفته مي شود ، در دو ماه اخير بيش از پيش هدف اين قبيل حملات قرار گرفته اند.
آساق*267*1424
تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۷ - ۱۸:۲۳
دهلي نو - ايرنا - دولت بنگلادش اعلام كرد بر اساس برنامه قبلي در نظر دارد يكصد هزار نفر از مسلمانان روهينگيا را كه پس از فرار از بحران هاي نژادي در ميانمار در اين كشور زندگي مي كنند به يك جزيره دورافتاده و غيرمسكوني منتقل كند.