دهلی نو - ایرنا - برای جمعیت تقریبا 80 میلیونی شیعیان هند، سوگ سیدالشهدا از كربلا در عاشورا آغاز می شود و تا 40 روز همچنان سوزان است به طوریكه دسته های پرجمعیت عزاداران حسینی در روز اربعین نیز در سرتاسر این كشور به خیابانها سرازیر می شوند تا با گریه بر اباعبدالله زخمی بر مرهم خود بجویند.

قرنهای متمادی حب حسین و خاندانش در قلوب شیعیان شبه قاره شعله ور بوده و در طول سالها عظمتی نو به خود گرفته است. پیروان اباعبدالله در هند با تشكیل دستجات متعدد و انجام آیین هایی ویژه كه 'جلوس' خوانده می شوند تالم روحی خود از واقعه شهادت سومین امام شیعیان و یاران و خانواده اش را تسكین داده و یاد حماسه های آنان را گرامی می دارند.
آیین اربعین در هند همه ساله شكوه دیگری می یابد به طوریكه به گفته سید قمر حسن رضوی مدیر جامعه الفاطمه حوزه علمیه خواهران در دهلی نو، شیعیان برغم بعد مسافت زیاد و سختی سفر به عراق، علاوه بر عزاداری در شهرهای خود در راهپیمایی اربعین نیز شركت می كنند.
وی در مصاحبه با ایرنا درباره عادات شیعیان هند در بزرگداشت اربعین خاطر نشان كرد كه 'از زمان قدیم مسلمانان هند مخصوصا شیعیان هند در این راهپیمایی شركت می كنند و این پدیده جدیدی نیست. هر چند این سنت سالها ادامه داشته اما بخصوص از زمانی كه راهپیمایی عظیم در داخل خاك عراق شروع شده شیعیان هند نیز با شور و شوق و اشتیاق وصف ناپذیری در گروههای پر تعداد به سرزمین مقدس كربلا می روند تا در عزاداری اربعین حسینی شركت كنند.
این روحانی شیعه در ادامه گفت و گو با ایرنا گفت هر چند تعداد دقیق شیعیان هندی كه در این راهپیمایی شركت می كنند مشخص نیست اما بر اساس گفته برخی آژانس های مسافرتی چیزی حدود 150هزار نفر از مسلمانان و شیعیان هند در این آئین عظیم حسینی شركت می كنند.
او خاطرنشان كرد زائران حسینی معمولا به صورت گروهی به كربلا سفر می كنند و از آنجا كه امكان عبور از مرز زمینی پاكستان برای آنها وجود ندارد فقط از مسیر هوایی برای رسیدن به كربلا استفاده می كنند.
این روحانی شیعه در باره دلیل این انگیزه قوی بین مسلمانان هند برای سفر به كربلا برغم هزینه و مسافت زیاد گفت تنها انگیزه آنها برای شركت در این راهپیمایی عشق به امام حسین (ع) و همچنین روایتی است كه از ائمه معصومین علیهم السلام نقل شده و در آن به شیعیان تاكید شده كه این پیاده روی، بخصوص در زمین كربلا در فاصله بین نجف تا كربلا ثواب بسیار زیادی دارد. البته برای قرنها این پیاده روی سنت علما و سیرت بزرگان شیعه هم بوده بطوریكه عشق و شور و محبت امام حسین آنها را وادار میكرد برای زیارت امام حسین در ایام اربعین به سرزمین كربلا رهسپار شوند.
وی با اظهار رضایت از روند آسان سفر مسلمانان هند به عراق در ایام اربعین گفت تنها گاهی اوقات هنگام اخذ ویزا از عراق برخی مشكلات موقتی ظاهر می شود كه آنهم به دلیل ازدحام گروههای زائران است.
علامه رضوی در ادامه سخنان خود با ایرنا، اشتیاق به شركت در راهپیمایی اربعین مختص مسلمانان یك منطقه خاص از هند ندانسته و گفت هر چند هند كشور پهناوری است كه مسلمانان در اقصی نقاط آن پراكنده اند اما دوستداران امام حسین (ع) برای زیارت اربعین و برای زیارت امام حسین از تمام شهرهای این كشور از جمله دهلی، بمبئی، گجرات، بنگلور، حیدرآباد، غرب یوپی لكنو، شرق یوپی كشمیر، كرگیل و دیگر مناطق شیعه نشین و مسلمان نشین خود را به كربلا می رسانند.
وی در باره جایگاه اربعین و عزاداری برای امام حسین (ع) در میان شیعیان هند نیز اظهار كرد كه مردم هند و از جمله مسلمانان و شیعیان هند افرادی عاطفی هستند كه عزاداری را با شور و اشتیاق تمام برگزار می كنند و برای برگزاری شكوهمند عزای امام حسین از هیچ چیز دریغ نمی كنند.
او گفت مردم از پیر و جوان و زن و مرد و از همه قشر جامعه حتی غیر مسلمانان در هند عزاداری امام حسین را برگزار می كنند و همه مخصوصا عاشورا و اربعین حسینی را خیلی مهم می پندارند.
به گزارش ایرنا، مراسم اربعین سید و سالار شهیدان امام حسین(ع) در هند با شكوه خاصی برگزار میشود و دهها هزار نفر از مسلمانان هند با حضور در مساجد و راه اندازی دسته های سینه زنی درخیابان ها به عزاداری می پردازند.
در سالهای اخیر آنها تلاش كرده اند علیرغم ناامنی ناشی در از حضور بیگانگان در عراق و بعد مسافت كه هزینه زیادی را بر آنها تحمیل می كند به خیل میلیونها شیعه از اقصی نقاط جهان برای برگزاری مراسم اربعین پیاده راهی كربلا میشوند بپیوندند. آنها این حضور را علی رغم تهدیدات مختلف نشانۀ دیگری از وحدت شیعه و سنی است.
مراسم اربعین در هند هم با سخنرانی واعظان، و خواندن اشعاری در رثای شهادت سرور و سالار شهیدان كربلا حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یاران با وفایش قرائت میشود و حاضران در سوگ شهیدان كربلا اشك ماتم می ریزند.
موضوع جالب توجه این است كه تعدادی از هندوها نیز در كنار مسلمانان در عاشورا و اربعین حسینی به عزاداری می پردازند.
آیین سوگواری اربعین حسینی هر سال خاصی با حضور میلیون ها نفر از شیعیان هند از اول ماه محرم در صدها حسینیه و امام باره در شهرها و مناطق مختلف این كشور از جمله امروهه، كشمیر، لكنو، حیدرآباد، بمبئی، الله آباد، مظفرنگر و علیگر، برگزار می شود و در روز اربعین به اوج خود می رسد.
لكهنو، مركز ایالت اوتارپرادش، بیشترین جمعیت شیعه را در هند دارد و مردم آن عاشورا و اربعین حسینی را با شور و هیجان خاصی برگزار می كنند. هندوستان با برخورداری از نزدیك به 300 میلیون مسلمان و حدود 80 میلیون شیعه یكی از بزرگترین مراكز تجمع مسلمانان و شیعیان در جهان به شمار می آید.
برگزاری این مراسم در دهلی در منطقۀ شاه جهان آباد بسیار پرشور و خیره كننده است. در این مراسم عزاداران حسینی به سمت مسجد مقدس جامع در 'مغول اِرا' حركت میكنند و عَلَمِ بزرگی را حمل میكنند. نهایتا این مراسم بعد از طی فاصله ای 8 كیلومتری به مزار كربلا در محلۀ دهلیِ قدیم ختم میشود.
آساق**1424 **1663**