به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، نتایج بررسی اطلاعات مربوط به 12 هزار نفر در طول 10 سال نشان می دهد تنهایی با زوال عقل مرتبط است. این مطالعه دربرگیرنده بزرگترین جامعه آماری است كه تاكنون به این معضل پرداخته است.
این مطالعه نشان می دهد انزوا و تنهایی می تواند از طریق افزایش احتمال ابتلا به افسردگی، دیابت نوع 2 و فشار خون بالا در بروز زوال عقل تاثیر گذار باشد. از طرفی این افراد تمایل بیشتری به استعمال دخانیات دارند. بی تحركی و كاهش فعالیت فیزیكی از دیگر مشكلات این افراد است. در این مطالعه بیشتر تجربه ذهنی انزوای اجتماعی مدنظر محققان است كه تاثیر قابل توجهی در زوال عقل دارد.
در این مطالعه تمام عوامل دیگر از جمله جنسیت، نژاد، میزان تحصیلات و ارتباطات اجتماعی درنظر گرفته شده است و محققان بر این باورند می توان این عامل خطر را با كمك متخصصان، خانواده و دوستان از بین برد.
به رغم پیشرفت علم در زمینه پیشگیری و درمان زوال عقل، آمار مركز بین المللی آلزایمر نشان می دهد كه اكنون 47 میلیون نفر در سراسر جهان به زوال عقل مبتلا هستند و این تعداد تا سال 2050 میلادی، به 131.5 میلیون نفر به ویژه در كشورهای در حال توسعه می رسد.
بیماری پیشرونده آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقل است كه باعث اختلال در حافظه، تفكر و رفتار فرد می شود. این بیماری از دیدگاه علمی بر اثر كاهش ماده شیمیایی سروتونین در مغز بروز می كند و به این ترتیب انتقال پیام های عصبی مختل می شود. دلیل این بیماری همیشه كهولت سن نیست و عوامل ژنتیكی، سكته مغزی و شوك عاطفی نیز می توانند منجر به این بیماری شوند.
نتایج این مطالعه در نشریه Gerontology منتشر شده است.
علمی (6)** 9259*2025
تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۱
تهران- ایرنا- مطالعات جدید محققان دانشگاه فلوریدا نشان می دهد تنهایی یكی از عوامل خطر ابتلا به زوال عقل است و احتمال این عارضه را 40 درصد افزایش می دهد.