سمنان - ايرنا - مديرعامل شركت آب و فاضلاب روستايي استان سمنان گفت: 60 درصد شبكه توزيع و تاسيسات انتقال آب آشاميدني در منطقه هاي روستايي اين استان فرسوده و نيازمند بازسازي است.

منصور كشاورزيان روز شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: رفع مشكل فرسودگي لوله هاي انتقال آب در بخش روستايي نيازمند اراده ملي است و براي رفع اين چالش بايد اعتبار در رديف ملي مصوب شده و تخصيص يابد.
وي خاطر نشان كرد: بيش از يك هزار و 200 كيلومتر شبكه توزيع و 700 كيلومتر خطوط انتقال در منطقه هاي روستايي اين استان وجود دارد كه بر اساس آمار دستكم 60 درصد از آن نيازمند بازسازي است.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب روستايي سمنان خاطر نشان كرد: براساس برآوردهاي اوليه در گذشته، براي رفع اين چالش بيش از يك هزار ميليارد ريال اعتبار نياز است كه با توجه به نوسان هاي قيمت ارز، نوسازي اين خطوط انتقال اكنون به اعتبار بيشتر نسبت به برآورد گذشته نياز دارد.
كشاورزيان ادامه داد: يكي از چالش هاي اساسي در بحث توزيع آب در بخش روستايي، انشعاب هاي غيرمجاز است و در برخي از روستاهاي استان، 30 تا 35 درصد انشعاب ها، غيرقانوني است.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب روستايي استان سمنان تصريح كرد: براساس همكاري شركت آب و فاضلاب روستايي با دستگاه قضايي، با افراد سودجويي كه به راه اندازي انشعاب غيرمجاز در روستاها اقدام مي كنند، برخورد قانوني مي شود و رفع اين چالش در بلند مدت نيازمند فرهنگ سازي است.
از مجموع 400 روستاي سمنان بيش از 300 روستا بالاي 20 خانوار جمعيت دارد كه با استفاده از 133 حلقه چاه، 91 دهنه چشمه و 15 رشته قنات تامين آب مي شود.
متوسط سرانه مصرف آب در كشور حدود 200 ليتر در شبانه روز و در استان سمنان 160 ليتر است، در استان سمنان حدود يك ميليارد و 250 ميليون مترمكعب آب در سال توليد مي شود.
براساس آمار سرشماري نفوس و مسكن 1395، بيش از 142 هزار نفر در مناطق روستايي استان سمنان زندگي مي كنند.
7339/7408