منصور کشاورزیان روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: انشعاب غیرمجاز در مناطق روستایی سمنان به عنوان یک چالش جدی مطرح نیست، اما باید جلوی این اقدام های غیرقانونی را گرفت.
وی خاطر نشان کرد: بخش قابل توجهی از هدر رفت آب در بخش روستایی به دلیل انشعاب های غیرمجاز است که در صورت شناسایی، متخلفان به مراجع قضایی معرفی می شوند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی سمنان با بیان اینکه لوله های انتقال آب فرسوده یکی از دلایل هدر رفت آب در بخش روستایی به شمار می رود، خاطر نشان کرد: با تخصیص اعتبار و تعویض لوله ها باید در راستای اصلاح الگوی مصرف گام برداشت.
کشاورزیان با بیان اینکه دست کم ۲۰ درصد شبکه و لوله های انتقال آب در روستاهای سمنان نیازمند بازسازی است، ادامه داد: با توجه به نوسان قیمت ارز و افزایش برخی قیمت ها، هزینه تعویض شبکه های آبرسانی در سال جاری به نسبت سال های گذشته افزایش چشمگیری داشته است.
وی اضافه کرد: توجه به آب به عنوان مهم ترین ظرفیت برای تثبیت جمعیت در دستور کار شرکت آب و فاضلاب روستایی قرار دارد و اکنون بیش از ۹۵ درصد روستاهای استان از نعمت آب آشامیدنی سالم برخوردارند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی سمنان با بیان اینکه اصلاح الگوی مصرف و صرفه جویی در مصرف آب از راهکارهای اساسی برای جلوگیری از مهاجرت است، افزود: رفع چالش آب رسانی با تانکر به مناطق روستایی استان از دستاوردهای ماندگار این شرکت در سال های گذشته بوده است.
از مجموع ۴۰۰ روستای استان سمنان بیش از ۲۸۴ روستا بالای ۲۰ خانوار جمعیت دارد و با استفاده از ۱۳۳ حلقه چاه، ۹۱ دهنه چشمه و ۱۵ رشته قنات تامین آب می شود.
در استان سمنان حدود یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب در سال تولید می شود.
۷۳۳۹/۶۱۰۳