تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۰

تهران- ايرنا- عربستان سعودي طي بيش از سه سال جنگ عليه يمن و كودك كشي نتوانسته به موفقيتي خيره‌كننده در نبرد با حوثي دست پيدا كند. يكي از انتقادات رقباي بن سلمان در عربستان سعودي، بي‌كفايتي او در جنگ عليه يمن و تداوم جنگي است كه جز خرابي و كشتار يمني‌ها و بدنامي براي اين كشور، چيز ديگري به بار نياورده است.

روزنامه اعتماد در يادداشتي به قلم سعيد عابدپور، نوشته است: هيچ چيزي مانند بيانيه وزير امور خارجه امريكا نمي‌تواند ماهيت فريبكارانه سياست حمايت امريكا از ائتلاف سعودي عليه يمن را روشن كند. پمپئو در بيانه‌اي خواستار پايان جنگ در اين كشور و آغاز مذاكرات صلح بين طرف‌هاي درگير شده است. وي مي‌گويد، لازم است درگيري نظامي در يمن پايان يابد و مذاكرات براي برقراري صلح به رهبري سازمان ملل از ماه آينده آغاز شود. پمپئو خواستار توقف حملات انصارالله عليه عربستان سعودي و امارات متحده عربي و توقف عمليات هوايي ائتلاف به رهبري عربستان در داخل خاك يمن شده است.

ولي اين بيانيه به نوشته واشنگتن پست اين هدف را دنبال مي‌كند تا حركت انصارالله در يمن را سازمان تروريستي اعلام كند. هدف ترامپ تحريم كامل انصارالله و حوثي‌هاي يمن است. بعد ديگر بيانيه وزارت خارجه امريكا، تشديد نبرد عليه مواضع حوثي است. عربستان سعودي طي بيش از سه سال جنگ عليه يمن و كودك كشي نتوانسته به موفقيتي خيره‌كننده در نبرد با حوثي دست پيدا كند. يكي از انتقادات رقباي بن سلمان در عربستان سعودي، بي‌كفايتي او در جنگ عليه يمن و تداوم جنگي است كه جز خرابي و كشتار يمني‌ها و بدنامي براي اين كشور، چيز ديگري به بار نياورده است.

نبرد براي تصرف بندر الحديده از سوي ائتلاف تنها يك روز بعد از صدور بيانيه وزير خارجه امريكا آغاز شد. امريكا و ائتلاف سعودي براي تحقق شرايط گفت‌وگو و صلح، خواستار بندر الحديده و قرار دادن حوثي‌ها در فهرست سازمان‌هاي تروريستي است. ائتلاف سعودي از چند روز گذشته بندرالحديده را تحت شديدترين حملات قرار داده و نبرد شديد در اطراف اين بندر در جريان است؛ بندري كه تنها ارتباط دريايي انصارالله با جهان خارج و كانال دريافت كمك‌هاي غذايي و دارويي است. رياكاري و فريب امريكا در جريان يمن مشخص است. امريكا به نام صلح از تداوم جنگ عليه يمن حمايت مي‌كند.

حملات ائتلاف سعودي با پشتيباني كامل پنتاگون، ارتش امريكا صورت مي‌گيرد. اين كمك‌ها شامل جنگ‌افزارها، سوخت‌رساني هوايي، اشتراك اطلاعاتي، آموزش‌هاي بهتر و ساير حمايت‌هاي مستشاري است. امريكا 26 هواپيماي سوخت‌رسان به عربستان سعودي و 6 هواپيماي سوخت‌رسان به امارات به همراه خلبان و خدمه امريكايي تحويل داده تا كار هدايت اين هواپيماها را در جنگ عليه يمن بر عهده داشته باشد. واشنگتن‌پست تاكيد مي‌كند، اعلام انصارالله به عنوان سازمان تروريستي، ابتدا از سوي عربستان سعودي پذيرفته خواهد شد. محمد عبدل السلام، سخنگوي انصار‌الله امريكا را روز پنجشنبه متهم ساخت كه در پشت پرده حمله ائتلاف سعودي به يمن شركت دارد. وي گفت اين حمله «افزايش دشمني و نفرت و تقويت جنگ سعودي عليه يمن از واشنگتن مي‌آيد.» تاكنون بيش از 15 هزار يمني و عمدتا مردم غيرنظامي تحت حملات هوايي كشته شده‌اند. به اين آمار بايد تعداد 35 هزار نفر را افزود كه از گرسنگي و وبا مرده‌اند.

مسووليت مرگ مردم يمن، حوثي‌ها نيستند. آنها با بركناري غيرخشونت‌آميز دولت مورد حمايت عربستان سعودي، معادله قدرت را به نفع مردم فقير يمن برهم زدند. در كشتار مردم يمن همان‌گونه كه در نامه سي مقام ارشد دولت اوباما آمده است، امريكا مقصر اصلي است. در اين نامه آمده است، «دولت اوباما در سال 2015 تصميم به حمايت محدود از ائتلاف عربستان در حمله به يمن را گرفت. با وجود عبرت‌هاي گرفته شده از آن شكست، دولت ترامپ حمايت از رهبري سعودي در جنگ با يمن را شدت داده و حتي محدوديت‌هايي كه ما ايجاد كرده بوديم را نيز برداشته است. زمان آن رسيده كه به نقش امريكا در اين جنگ فاجعه‌آميز در يمن خاتمه داد.»

*منبع: روزنامه اعتماد،1397،8،22
**گروه اطلاع رساني**1893**9131