تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۱

تهران- ایرنا- مدیركل هنرهای تجسمی فجر در پاسخ به انتقاد نبود یك سیاست مشخص در تمامی سالهای برگزاری جشنواره تجسمی فجر گفت: برای نخستین بار جشنواره فجر با دستور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دارای سند بالادستی شد.

به گزارش روز سه شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، نشست خبری یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با حضور هادی مظفری رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره، ابراهیم حقیقی دبیر جشنواره، سیدامیر سقراطی دبیر هنری و محسن سلیمانی دبیر اجرایی در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره در این نشست گفت: طی سه ماه گذشته با رویكرد آسیب شناسی، 10دوره گذشته جشنواره فجر را بررسی و پیشنهادهای اساتید و بزرگان هنرهای تجسمی را دریافت كرده و با اطلاعات كافی از مسیر طی شده در این سالها تلاش شد تا بهترین سیاست ها را در برگزاری این دوره به كار بگیریم.
هادی مظفری در ادامه با تشریح رویكرد جدید یازدهمین دوره جشنواره، با بیان اینكه حلقه و دایره مشاركتی هنرمندان را وسیع تر شده است و شورای سیاست گذاری را جایگزین شورای هنری كردیم و همچنین در هر رشته هنری یكی از بزرگان عرصه تجسمی به عنوان نماینده انتخاب شد.
مدیركل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود از برنامه ویژه ای با عنوان «پلاك چهل» به مناسبت چهل سالگی پیروزی انقلاب اسلامی خبر داد و افزود: نمایشگاه هنرهای تجسمی انقلاب به همراه عكسهایی از دوران انقلاب را در 40 شهر به نمایش خواهیم گذاشته و از هنرمندان انقلاب نیز تجلیل خواهیم كرد.
وی با انتقاد از خط كشی كردن آثارهنرمندان به «هنر انقلاب و هنر ضد انقلاب»، گفت: افرادی به دنبال معرفی خود به عنوان هنرمندان انقلاب باشند و دیگران را به خارج از این دایره متهم كنند مرزبندی صحیحی نیست.
مظفری با اشاره به دو میلیارد و 100میلیون تومان بودجه این دوره از جشنواره ، ابراز امیدواری كرد: این بودجه تا دو میلیارد و 500 میلیون افزایش پیدا كند و در راستای شفاف سازی پس از اتمام جشنواره، تمامی هزینه ها پس از 40 روز در اختیار رسانه ها گذاشته می شود.
مدیركل هنرهای تجسمی فجر همچنین با اشاره به اختصاص50 درصد ازفضای نمایشگاه تجسمی فجر به گالری داران، گفت: در این رویداد با ایجاد فضایی برای خرید آثارهنری از سوی مردم، به دنبال نزدیك كردن آنها به فضاهای هنری هستیم.
مظفری افزود: بر این باوریم در گردش چرخه اقتصاد هنر، گالری هنرمند و مردم باید كنار هم قرار بگیرند و هر كدام از این چرخه حذف شوند با مشكل روبرو خواهیم شد.
وی بر نقش گالری ها در كشف استعدادهای جوان و شهرستانی تاكید كرد و گفت: رویكرد جشنواره فجر حمایت از این اقشار است و به به دنبال ایجاد فضایی برای دیده شدن هنرمندان جوان هستیم تا بتوانند از این فرصت استفاده كنند و در ارتباط با گالری داران وارد چرخه اقصاد هنر شوند.
مظفری اظهار داشت: از استادان پیشكسوت صاحب نام و جوانان موفق درعرصه های بین المللی برای داوری آثار استفاده كردیم و در انتخاب شورای سیاستگذاری، دبیران و داوران، افراد مورد وثوق جامعه هنری را دعوت كردیم تا شأن و منزلت هنرهای تجسمی حفظ شود.
**نمایش فیلم‌های مرتبط با هنرمندان تجسمی
ابراهیم حقیقی دبیر یازدهمین دوره جشنواره تجسمی فجر از نمایش فیلم‌های مستند و داستانی مرتبط با هنرهای تجسمی در این رویداد خبر داد و گفت: جلسه نقد با حضور عوامل فیلم به همراه پنل‌های تخصصی و كارگاه از برنامه‌های این دوره از جشنواره است.
وی با اشاره به داوری 10 بخش تجسمی به صورت جداگانه در این رویداد هنری گفت: در دوره‌های گذشته یك اثر «تصویرگری» به همراه اثر «چیدمان» داوری می‌شد و معمولا اثر بزرگ‎تر خود را به داوران تحمیل می‌كرد و اجازه دیده شدن دیگر آثار را نمی‌داد و تصمیم بر آن شد هر اثر در بخش خودش داوری شود.
حقیقی در معرفی دبیران 10 بخش گفت: در تصویرسازی «پژمان رحیمی زاده»، خوشنویسی «میراحمد فلسفی»، كاریكاتور «احمد عربانی»، سرامیك «فرزاد هوشیار»، گرافیك «فرزاد ادیبی»، مجسمه‌سازی «روح‌الله شمسی زاده»، عكاسی «كیارنگ علایی»، نقاشی «احمد وكیلی»، نگارگری «عبدالله محرمی» و در هنرهای جدید «امیر راد» دبیران این دوره هستند.
وی با اشاره به جوایز اهدایی به برگزیدگان جشنواره نیز گفت: نفر برگزیده تندیس طوبی زرین، لوح افتخار و مبلغ 15 میلیون تومان جایزه نقدی می‌گیرد و یك تقدیری هم در هر بخش داریم كه 5 میلیون تومان جایزه دریافت می‌كند، برگزیدگان همچنین برای سفر مطالعاتی به شهرك هنرمندان پاریس معرفی می‌شوند.

**جشنواره تجسمی فجر به دنبال اعتمادزایی هنرمندان
دبیر هنری این دوره از جشنواره تجسمی فجر نیز در این نشست گفت: در یازدهمین دوره جشنواره فجر به دنبال اعتمادزایی و استفاده از تمامی ظرفیت‌های تجسمی كشور بودیم و با آسیب‌شناسی كه در این دوره انجام شد تلاش كردیم با ادغام دو نوع مدیریت متفاوت كه در سال‌های پیش تجربه شده است یازدهمین دوره به اندازه 20 جشنواره خودش را نشان خواهد دهد.
امیر سقراطی از حضور بخش «پژوهش» در این دوره خبر داد و گفت: یكی از برنامه‌های مهم این دوره توجه به منتقدان و فعالان مطبوعاتی است و قصد داریم با جمع‌آوری كتاب‌هایی كه در چهل سال گذشته با محوریت نقد و پژوهش آثار تجسمی انجام شده است سیر تطور هنرهای تجسمی را آرشیو و ساماندهی كنیم و از فعالان این حوزه تجلیل شود.
سقراطی در آخر افزود: سه پنل سخنرانی با محورهای «خلاقیت، اقتصاد و آموزش» در خانه هنرمندان خواهیم داشت كه فراخوان مقالات هم پیرامون همین سه موضوع است.

** نمایش آثار تجسمی در 60 مجموعه هنری و دانشگاهی
محسن سلیمانی دبیر اجرایی این جشنواره نیز با تاكید بر ضرورت فرهنگ‌سازی در هنرهای تجسمی گفت: جامعه نیاز به شناخت عمیق‌تری نسبت به فضای هنرهای تجسمی دارد تا در این بستر ارتباط مردم با هنرمندان شكل بگیرد.
وی با اشاره به نزدیكی هنرمندان و مردم افزود: زمان برگزاری جشنواره را به چهل روز افزایش دادیم و حدود 60 مجموعه هنری و دانشگاهی در تهران و شهرستان‌ها محل برگزاری این رویداد خواهند بود.
فراهنگ **9031 ** 1355 **