هادی مظفری روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: حذف پیشوند بین المللی از جشنواره تجسمی فجر اقدامی کوچکی در مقابل تدوین سند و آیین نامه جشنواره ای بود که تا پیش از دوره یازدهم بدون هیچ آیین نامه مدون و مشخص، یک دهه به حیات خود ادامه داده بود.
وی ادامه داد: جشنواره تجسمی فجر طی ۱۰ دوره نحست فعالیت خود همواره بر اساس نگرش و بینش دبیر و شورای سیاستگذاری اداره می شد و به دلیل عدم وجود سند و آییننامهای نظاممند و مشخص از حرکت در مسیری هدفمند باز مانده بود. بر همین اساس در مهمترین اقدام برای این رویداد که مهمترین اتفاق حوزه تجسمی کشور را به نام خود رقم زده است؛ سند و آیین نامه مدون و نظاممندی تدوین کردیم.
برای برگزاری جشنواره ای بین المللی باید تمام معیارها جهانی باشد
مظفری بیان کرد: بعد از تجربه دوره یازدهم در سال گذشته مبنی بر حذف نگاه بین المللی و تمرکز بر برپایی این رویداد در قامتی کلی و هم سطح و شان هنر و هنرمندان تجسمی کشورمان، دوره دوازدهم نیز در بهمن سال جاری (۱۳۹۸) به شکل ملی برگزار خواهد شد.
وی تصریح کرد: زمانی که جشنواره به اندازه کافی به شرایط و بلوغ کافی برسد که بتواند در تمامی اجزا جنبه بین المللی پیدا کند، بی تردید این رویداد را به شکل بینالمللی برگزار خواهیم کرد.
باید با هنرمندان تجسمی و مخاطبان این عرصه صادق باشیم
به گفته مدیرکل هنرهای تجسمی ارشاد؛ اگر معیارهای جهانی و هم شان هنر هنرمندان تجسمی کشورمان را در قالب جشنواره فجر برای برگزاری آن به شکل بین المللی رعایت نکنیم و صرفا با افزودن پیشوندی نگاه سطحی به جشنواره داشته باشیم، آن زمان است که رفتار و حرف صادقانه ای با جامعه هنرمندان و مخاطبان این عرصه نداشته و نزده ایم.
وی تاکیدکرد: واقعاً وقتی ظرفیت هنر تجسمی را میبینیم باید تلاش کنیم آنرا بیشتر نمایش داده و گسترش دهیم، از سوی دیگر نباید از خاطرمان برود اگر به دلیل محدودیت ها، جشنواره تجسمی فجر را به شکل ملی برگزار کردیم اما با وجود شرایط سخت بینال ونیز را برگزار و درخشش هنر و هنرمندان ایرانی را شاهد بودیم.
احترام به شان و منزلت هنر و هنرمندان ایرانی
مدیرکل هنرهای تجسمی ارشاد تصریح کرد: اگر بنا باشد فضا و اعتبارات میزبانی مان را به سمتی ببریم که تنها به صرف پذیرش تعدادی از هنرمندان متوسط و یا حتی پایینتر از متوسط از دیگر کشورها به نام بین المللی بسنده کنیم؛ ترجیح می دهیم تا هنرمندان خودمان در شرایطی بسیار بهتر باشند، چرا که شان و منزلت هنر و هنرمندان ایرانی بسیار گسترده تر و شایسته احترامی است که باید نام ایران و ایرانی و هنر هنرمندانش را به دنیا معرفی کنیم.
نظر شما