گرگان - ايرنا - استاندار گلستان گفت كه مشكل خط عريض راه آهن تركمنستان و ايران در گمرك اينچه برون واقع در شمال اين استان تا 2 هفته حل ميشود.

به گزارش ايرنا سيد مناف هاشمي روز سه شنبه در همايش تجليل از صادركنندگان نمونه استان گلستان اظهار داشت: اجراي اين طرح نقش زيادي در توسعه تجارت با كشورهاي آسياي ميانه دارد .
حدود ۳ سال از گشايش خط‌آهن مشترك ايران، تركمنستان و قزاقستان مي‌گذرد اما هنوز از اين ظرفيت به طور كامل براي توسعه صادرات و ترانزيت كالا استفاده نشده است.
يكي از مشكلاتي كه تاكنون مانع بهره‌برداري كامل از مرز ريلي و خط آهن اينچه‌برون شده، چگونگي اتصال خطوط ريلي ايران و تركمنستان است.
قوس ريل در ايران بيشتر از تركمنستان است و در زمان بهره‌برداري اعلام شد اين عريض شدن خطوط در داخل خاك تركمنستان اتفاق خواهد افتاد.
در برخي نقاط اين خط آهن، ريل ايران بايد متناسب با خط ريلي كشور تركمنستان و عريض‌تر باشد كه هنوز اين مشكل وجود دارد
به گزارش ايرنا،اتصال خط عريض ريلي 2 كشور در نقطه صفر مرزي اينچه برون علاوه بر افزايش مبادلات ريلي، سبب حذف هزينه هاي تعويض بوژي براي دو كشور مي شود.
خط ريلي اينچه برون به عنوان بخشي از كريدور شمال - جنوب مي تواند بخش قابل توجهي از مبادلات واگني كشورهاي مستقل مشترك المنافع را انجام دهد.
به گفته محمدرضا قرباني مديركل راه آهن شمال شرق 2 گلستان، طول خط عريض راه آهن اينچه برون 3 هزار و 200 متر است.
استاندار گلستان همچنين به قطع واردات گاز از تركمنستان اشاره كرد و گفت: حل اين موضوع هم بايد از سوي مسوولان ملي آن پيگيري شود.
گاز ورودي از تركمنستان به ايستگاه قلعه جيق شهرستان آق قلا واقع در استان گلستان تامين كننده بخشي از گاز مشتركان در استان هاي شمالي گلستان و مازندران بود كه از نيمه دوم سال 95 از طرف تركمنستان به دليل اختلاف حقوقي و درخواست براي پرداخت 1.8 ميليون دلاري از ايران مازاد بر قرارداد قطع شد.
وي در ادامه با بيان اين كه توسعه استان گلستان همه جانبه است گفت: بيش از دو سوم وقت حوزه رونق اقتصادي استان صرف سرمايه گذاري، كارآفريني و ايجاد فرصت شغلي ميشود اما اين موضوع باعث غفلت از ساير حوزه ها مانند فرهنگي، آموزشي و امنيتي نيست.
هاشمي همچنين بر اهميت سرمايه گذاري در توسعه صادرات كالا از استان تاكيد كرد و گفت: بسياري از مسايل و مشكلات صادر كنندگان گلستان در داخل استان قابل حل است و در كارگروه اقتصاد مقاومتي در حال پيگيري است.
وي افزود: از صادر كنندگان استان انتظار مي رود كه بخشي از درآمد صادرات كالا را براي توسعه استان سرمايه گذاري كنند.
استاندار گلستان بر توسعه عدالت همه جانبه تاكيد كرد و گفت: اكنون شمال استان به ويژه شهرستان هاي گُميشان و مراوه تپه نياز به تلاش بيشتر براي استقرار امكانات دارند.
به گفته وي راه اندازي بندر چوب و توسعه مزارع ميگو در گُميشان و تكميل طرح هاي در دست اقدام اقتصادي در مرواه تپه ، محروميت اين شهرها را از بين خواهد برد.
رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان هم در اين مراسم گفت: امسال 200ميليون دلار كالا از گلستان به كشورهاي ديگر صادر شد كه نسبت به مدت مشابه سال قبل 65 درصد بيشتر شد.
حسينقلي قوانلو اظهار داشت: تركمنستان بعد از سه سال دوباره به هدف نخست صادركنندگان گلستان تبديل شده است.
وي گفت: صادرات پنير از گلستان با 35 ميليون دلار رتبه نخست صادرات كالا را در هشت ماهه امسال به خود اختصاص داده است.
به گفته وي پيش بيني شده تا پايان امسال 300 ميليون دلار كالا از گلستان به كشورهاي ديگر صادر شود.
وي دستيابي به سرمايه گذاري پنج هزار ميليارد ريالي در بخش صنعت تا پايان سال جاري، تحقق 70 درصدي برنامه اشتغال سال جاري، رشد منابع بانكي 10.5 درصدي در استان، رونق توليد و كسب رتبه دوم كشوري بعد از استان البرز، بازگشت بيش از 20 واحد توليدي به چرخه توليد و ايجاد 400 شغل و كاهش چهار درصدي نرخ بيكاري استان را از مهم ترين برنامه هاي انجام شده در گلستان برشمرد.
استان گلستان واقع در شمال كشور، يك ميليون و 869 هزار نفر جمعيت دارد كه اقتصاد ساكنان آن برپايه كشاورزي و دامپروري است.
6204 /3091