۱ اسفند ۱۳۹۸، ۱۶:۳۴
کد خبرنگار: 1022
کد خبر: 83682409
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

 تسریع در صدور روادید تجار ایرانی توسط ترکمنستان پیگیری می‌شود

گرگان - ایرنا - سفیر ایران در ترکمنستان گفت که تسریع صدور روادید برای تجار ایرانی از طرف کشور ترکمنستان به عنوان یک موضوع مهم در رونق و توسعه تجارت خارجی در حال پیگیری است.

غلام‌عباس ارباب خالص روز پنجشنبه در نشست با فعالان اقتصادی گلستان اظهار داشت: ایران با ترکمنستان تفاهم نامه صدور روادید دارد و تجار می توانند از طریق مکاتبه اتاق بازرگانی با سفارت ترکمنستان برای دریافت ویزا اقدام کنند.

وی گفت که سفارت ایران در ترکمنستان حل مسایل و مشکلات صدور روادید برای تجار ایرانی را با برگزاری نشست های مشترک دنبال می کند.

با وجود همکاری ایران برای تردد آسان تجار و مسافران ترکمنستانی، ورود به این کشور برای فعال اقتصادی ایران دشوار است.

وی همچنین تقویت تجارت با ترکمنستان را از برنامه های مهم سفارت ایران در این کشور اعلام کرد و گفت: برای رونق این حوزه بر پایه مطالعه زیربنایی و تخصصی، از همه ظرفیت ها از جمله پیگیری اجرا تفاهمنامه های امضاء شده و استفاده از مناسبات مشترک فرهنگی ۲ کشور استفاده خواهد شد.

ارباب خالص، برپایی همایش اقتصادی در ترکمنستان با حضور فعالان اقتصادی دو کشور، فعال کردن کمیته اطلاع رسانی برای روزآمد کردن اطلاعات تجار ایران برای تجارت با ترکمنستان، معرفی وکلا ترکمنستانی به تجار ایرانی برای آگاهی از مواد قانونی در زمان مواجهه با مسایل و مشکلات فعالیت تجاری و تلاش برای رفع موانع تجار در مبادله کالا با ترکمنستان را از دیگر برنامه های این سفارت برشمرد.

سفیر ایران در کشور ترکمنستان همچنین از پرداخت بدهی ایران به ترکمنستان بابت تعریض و اتصال خط ریلی در گمرک اینچه برون گنبدکاووس خبر داد و گفت: رفع این مشکل آغاز شده و به زودی با بهره برداری کامل از آن، تحول تجاری در این منطقه دوچندان می شود.

اواخر سال ۹۷ اجرای عملیات طرح تعریض خط آهن ایستگاه اینچه برون گنبدکاووس به طول سه هزار و ۲۰۰ متر با با اعتبار ۲۲۰ میلیارد ریال و به بهره برداری رسید که بهره برداری کامل از آن به تعریض و اتصال خط ریلی در خاک ترکمنستان نیازمند است.

قوس ریل در ایران بیشتر از ترکمنستان است و در زمان بهره‌برداری اعلام شد این عریض شدن خطوط در داخل خاک ترکمنستان اتفاق خواهد افتاد. 

در برخی نقاط این خط آهن، ریل ایران باید متناسب با خط ریلی کشور ترکمنستان و عریض‌تر باشد که هنوز این مشکل وجود دارد.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان نیز بر رفع مسایل و مشکلات پیش رو برای رونق تجارت با ترکمنستان تاکید کرد و گفت: از ظرفیت بازار ترکمنستان به دلیل وجود برخی مسایل و مشکلات به درستی استفاده نمی شود.

علی محمد چوپانی خواستار رفع مسایل و مشکلات پیش روی فعالیت فعالان اقتصادی در افزایش مبادلات تجاری با ترکمنستان شد.

مدیرکل امور اقتصادی استانداری گلستان هم گفت: گلستان می تواند نقش به سزایی در بهبود حوزه تجارت ایران با ترکمنستان داشته باشد که ضروری است مفاد تفاهمنامه امضا شده میان مسوولان دو کشور در مسیر رونق تجارت، پیگیری و اجرایی شود.

عباس اغنامی افزود: علاوه بر رفع مسایل و مشکلات تجار در توسعه تجارت، راه اندازی بازارچه مشترک مرزی و راه اندازی قطار مسافربری در اینچه برون گنبدکاووس را پیشنهاد کرد.

به گفته وی سالانه بیش از ۱۰۰ هزار تبعه ترکمنستان از طریق گمرک اینچه برون وارد استان گلستان می شوند.

در این نشست شماری از فعالان اقتصادی گلستان، سخت گیری در صدور روادید، وصول طلب تجار ایرانی، تسریع در اتصال ریلی از طرف کشور ترکمنستان، بهره برداری از ظرفیت خط لوله گاز ایجاد شده بین ایران و ترکمنستان در استان گلستان، حمایت دولت از فعالان اقتصادی، رفع موانع حمل و نقل جاده ای از جمله حذف عوارض دریافتی و پوشش بیمه خودروها در خاک ترکمنستان را مطرح و خواستار حل این مشکلات شدند.

استان گلستان بیش از ۸۰۰ فعال اقتصادی دارد.

گلستان از شمال با ترکمنستان همسایه است و دارای گمرک خشکی با این کشور در اینچه برون گنبدکاووس بوده که تنها گمرک زمینی و ریلی استان به شمار می رود.

همچنین بهره برداری از راه آهن بین المللی ایران - ترکمنستان - قزاقستان و گذر آن از اینچه برون، خدمات گمرک ریلی به فعالیت معمول درمجموعه گمرکات استان افزوده شد، در سال ۱۳۹۳ با حضور روسای جمهور این کشور آغاز شد.

گلستان که بیش از نیمی از جمعیت یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفری آن را قوم اهل سنت ترکمن تشکیل می دهند، از شمال با کشور ترکمنستان، دریای خزر و استان های مازندران، سمنان و خراسان شمالی همسایه است

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha