بجنورد- ايرنا- رئيس آموزش و پرورش استثنايي خراسان شمالي گفت: امسال 480 ميليون ريال اعتبار در زمينه هاي پزشكي پاراكلينيك دانش آموزان استثنايي استان اختصاص يافته كه البته اين رقم بسيار كم است.

علي متقيان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: پارسال 480 ميليون ريال در زمينه هاي پزشكي و پاراكلينيك به خانواده هاي دانش آموزان استثنايي استان پرداخت شد و امسال هم همين ميزان اختصاص يافته است اما بر اساس برآورد انجام شده، دو برابر اين اعتبار نياز است.
وي با اشاره به اينكه 95 درصد از دانش آموزان استثنايي استان از خانواده هاي بي بضاعت و ناتوان اقتصادي هستند گفت: اين خانواده ها در تامين نيازهاي اوليه فرزندان از جمله دارو، درمانده اند.
متقيان افزود: گراني ها، خريد اقلام و تجهيزات توان بخشي را با مشكل جدي روبه رو كرده است، اكنون اقلام مختلف تجهيزات مورد نياز دانش آموزان از جمله سمعك، ويلچر و يا عمل جراحي كاشت حلزون بسيار گران شده است.
وي با اشاره به اينكه در استان 46 دانش آموز ويلچري زير پوشش آموزش و پرورش هستند گفت: 15 تقاضا براي خريد و تامين ويلچر به دست رسيده است اما آموزش و پرورش توان مالي براي خريد فوري اين تعداد ويلچر را فعلا ندارد و خانواده هاي دانش آموزان هم كه از قشر فقير و محروم هستند، توان تامين اين هزينه ها را ندارند.

* تامين سمعك توسط خيران
متقيان در بخش ديگر سخنان خود در باره حمايت از دانش آموزان با مشكل شنوايي اظهار داشت: تاكنون هر دانش آموز متقاضي دريافت سمعك، اين تجهيزات را دريافت كرده است اما بعضا سمعك در طول سال دچار خرابي مي شود كه تعمير اين دستگاه ها هم به صورت رايگان انجام مي شود.
وي با بيان اينكه تعمير و تامين تجهيزات شنوايي و بينايي در حوزه توانبخشي مدارس استثنايي در شهرستان ها ارائه مي شود اظهار داشت: سال گذشته 50 دستگاه سمعك براي دانش آموزان تهيه شده است و امسال هم به زودي شماري از خيران سلامت در استان حضور مي يابند و نياز دانش آموزان به سمعك را شناسايي و براي رفع آن اقدام مي شود.

* 15 تقاضا براي سمعك
رئيس آموزش و پرورش استثنايي خراسان شمالي با اشاره به اينكه از يكهزار و 270 نفر دانش آموز با نياز ويژه، 54 نفر مشكل شنوايي دارند افزود: تمام مشكلات و نيازهاي دانش آموزان كه مشكلات شنوايي دارند بررسي مي شود و تا كنون 15 نفر متقاضي تهيه سمعك شده اند.
وي اظهار داشت: خريد و تهيه سمعك براي كودكان با مشكل شنوايي بايد در سنين پايين انجام شود، بعضا خريد ديرهنگام سمعك سبب شده تا برخي دانش آموزان به علت ناشنوايي، در تكلم هم مشكل داشته باشند و به درستي نتوانند ارتباط برقرار كنند.
وي درباره حمايت از كاشت حلزون براي دانش آموزان گفت: آموزش و پرورش استثنايي بخشي از هزينه هاي اين اقدام را پرداخت مي كند.
متقيان اظهار داشت: در قالب طرح خدمات حمايتي، بخشي از هزينه هاي جراحي، هزينه هاي پاراكلينيكي، دارو و خريد اقلام توانبخشي پرداخت مي شود.
وي با اشاره به اينكه قيمت اقلام مختلف همچون سمعك، ويلچر و ماشين تحرير بريل بسيار افزايش يافته است افزود: هر دانش آموز نابينا بايد يك ماشين تحريربريل داشته باشد اما اكنون در هر مدرسه، دو و يا سه ماشين بريل وجود دارد.
به گفته رئيس آموزش و پرورش استثنايي خراسان شمالي 21 دانش آموز نابينا در اين استان مشغول به تحصيل هستند.
يكهزار و 272 دانش آموز در 65 مدرسه استثنايي تحصيل مي كنند و 450 نفر دانش آموز استثنايي در مدارس تلفيقي و در كنار دانش آموزان عادي آموزش مي بينند.
7185/ 6042