كرمان - ايرنا- مشاور استاندار كرمان در امور رسانه و روابط عمومي گفت: مرزهاي بين ما و كودكانمان به دليل گسترش فضاي مجازي در حال محو شدن است اما در عين حال مرزهاي جديدي نيز در حال شكل گيري است.

به گزارش ايرنا، عباس تقي زاده روز چهارشنبه در نشست تخصصي خانواده و فضاي مجازي افزود: فضاي مجازي موجب شكاف ديجيتالي بين والديني كه آشنايي چنداني با فضاي مجازي ندارند و فرزنداني كه از والدين خود جلوتر هستند ، شده است.
وي خاطرنشان كرد: شكاف ديجيتالي بين دانش آموزان و معلمان موجب مي شود كه معلمان نتوانند دانش آموزان را به درستي راهنمايي كنند و فضاي آزادانديشي را در مدارس ايجاد كرده و پاسخگوي وسئوالات دانش آموزان باشند.
تقي زاده با تاكيد بر اين مطلب كه تفكر، هسته اصلي سواد رسانه اي است، ادامه داد: همه ما بايد با توسعه دانش خود درباره فضاي مجازي و سواد رسانه اي رهبر آموزشي فرزندان خود باشيم.
تقي زاده ضمن بيان اين مطلب كه تمركز بر خانواده و فضاي مجازي بسيار اهميت دارد، گفت: مادران به عنوان ايفاگر نقش اصلي در خانواده مي توانند رفتار فرزندان خود در فضاي مجازي را مديريت كنند.
مشاور رسانه اي استاندار كرمان اظهارداشت: براي استفاده از فضاي مجازي با محيط و اكوسيستمي روبرو هستيم كه بايد مفيد، ايمن و سالم باشد و تشخيص اين موارد بسيار دشوار است كه با برگزاري دوره هاي آموزشي مي توان اين شناخت را به استفاده كنندگان از فضاي مجازي ارائه كرد.
وي به تفاوت نسلي اشاره و بيان كرد: نسل ما نسلي است كه با تلويزيون با عملكردي يك طرفه بزرگ شده زيرا اين رسانه به صورت يكطرفه اطلاعات زيادي را در اختيار ما قرار مي دهد اما فرزندان ما زاده ديجيتال هستند و با فناوري هاي جديد در حال رشد هستند.
مشاور استاندار كرمان در امور رسانه و روابط عمومي خاطرنشان كرد: امروز حتي قبل از تولد فرزندان، هويت مجازي آنها شكل مي گيرد و پس از تولد نيز فرزندان مابه صورت مدام با ابزارهاي ديجيتال و اينترنت در ارتباط هستند.
تقي زاده با اشاره به اينكه در فضاي مجازي با فضاي بي مرزي روبرو هستيم، گفت: نسل اينترنت خودمختار است و دسترسي دارد و بايد او را در برابر آسيب هاي فضاي مجازي مصون كرد.
وي ادامه داد: روبرو شدن با محتواي نامتناسب و نامناسب با سن افراد به ويژه فرزندان يكي از آسيب هايي است كه در فضاي مجازي افراد را تحت تاثير قرار مي دهد.
مشاور رسانه اي استاندار كرمان اظهارداشت: فرزندان ما به دليل آشنايي مدام و مجازي با مواردي كه متناسب با سن آنها نيست، با بلوغ زودرس مي رسند و در اينجا سواد رسانه اي از اهميت ويژه اي برخوردار مي شود.
تقي زاده با اشاره به اينكه در فضاي مجازي دو نگاه فن محور و مهندسي و جامعه شناسي وجود دارد، گفت: تلفيق اين دو نگاه بسيار مهم است و خوبي ها و آسيب هاي آن در كنار هم بايد در جامعه آموزش داده شود.
مشاور استاندار كرمان در امور رسانه و روابط عمومي خاطرنشان كرد: اينترنت آزادي در انتخاب و فكر كردن را به نسل جديد مي دهد و آنها را به سئوالاتي روبرو مي كند كه فرصت بسيار خوبي در اختيار ما قرار مي دهد كه به آنها به درستي پاسخ دهيم .
وي ادامه داد: در اين رابطه بايد تاكيد كرد كه هيچكس بي نياز از آموزش هاي سواد رسانه اي نيست زيرا اين فضا روز به روز رشد و تغيير مي كند.
به گفته تقي زاده در فضاي مجاي نبايد مخاطب منفعل بود بلكه بايد ايده ها و فعاليت هاي خود را به درستي معرفي كنيم.
مديركل ارتباطات و فناوري اطلاعات استانداري كرمان نيز با اشاره به اينكه بايد در ابتدا آمادگي فرهنگي درباره فضاي مجازي را مي داشتيم تا در برابر آسيب هاي اين فضا مصون باشيم، گفت: فضاي مجازي در حوزه ارتباطات و اطلاعات فرصت بسيار خوبي براي افزايش توانمندي هاي خانواده ها در ابعاد مختلف است.
مسعود الهامي با بيان اينكه سهولت راه اندازي كسب و كارهاي اينترنتي يكي از مزيت هاي مهم اين فضا است، گفت : با راه اندازي شبكه هاي زيرساختي، دسترسي به اينترنت در جاي جاي استان كرمان فراهم شده است و مي توان از اين فرصت براي توسعه كسب و كارهاي اينترنتي استفاده كرد تا شاهد تحول اقتصادي و افزايش كيفيت زندگي در بين خانواده هاباشيم.
وي خاطرنشان كرد: كيفيت زندگي به صورت مستقيم با اشتغال افراد خانواده ارتباط دارد و امروز بهترين ابزار براي توانمندسازي، فناوري اطلاعات و استفاده از ابزارهاي اينترنتي است.
به گفته الهامي: تا سال 95 تنها 19.3 خدمات و محتواي دستگاه ها الكترونيكي شده بود كه اين ميزان امروز به 60.5 درصد رسيده است كه حاصل توسعه شبكه زيرساختي در سطح استان است و اين ميزان نسبت به سال گذشته 20 درصد رشد داشته است.
7440/ 5054