به گزارش ايرنا اسلام بهرامي روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: مرتع دار فعال حاجي آباد با استفاده از دانش بومي و از طريق بذرپاشي اقدام به كاشت بذر بادام كوهي كرد.
وي بيان داشت: با اين اقدام مرتع دار فعال حاجي آباد گام مثبتي درخصوص اصلاح و احياء مرتع برداشته شده است.
رييس اداره امور مراتع اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري هرمزگان افزود: درحال حاضر با گذشت 3 سال از كاشت بذر درختان بادام كوهي، ارتفاع آنها به يك متر رسيده است.
مرتع سه شاخ جنوبي از مراتع شهرستان حاجي آباد داراي مساحتي بالغ بر يكهزار و820 هكتار و در فاصله 45 كيلومتري از اين شهرستان واقع شده است.
در دهه ۷۰ منابع طبيعي و آبخيزداري اهميت و جايگاه اين درختچه را شناخته و براي اصلاح و احيا مراتع كوهستاني اقدام به بذركاري و نهال كاري آن كرده است.
بادام كوهي گياهي مقاوم است و به عنوان يكي از بهترين گونه هاي كوهستاني براي تثبيت و جلوگيري از فرسايش خاك، تبخير كمتر رطوبت خاك، جلوگيري از فرسايش بادي، گرما، مهار روان آبها، سيلاب ها و جلوگيري از خسارت هاي ناشي از آن است.
از ميوه درختچه بادام كوهي براي روغن كشي استفاده مي شود و از هر درختچه بادام كوهي نيز حدود ۳ كيلوگرم محصول برداشت مي شود كه مزه تلخي دارد.
مغر تلخ اين ميوه پس از فرآوري و شيرين سازي به عنوان خشكبار مصرف مي شود.
گلدهي بادام كوهي در شهرستان حاجي آباد از بهمن ماه آغاز و تا نيمه اسفند ماه ادامه دارد و فصل برداشت ميوههاي رسيده بادام كوهي اواخر مرداد است.
تكثير اين گياه به دو روش ريزازديادي از طريق كشت جوانه و يا از طريق كشت بذر صورت مي گيرد.
مهم ترين ذخيره گاه درخت بادام كوهي منطقه كوهشاه احمدي شهرستان حاجي آباد است.
اين منطقه يكي از قطب هاي برداشت بادام كوهي در كشور است كه در گويش محلي به آن «الوكˈ» گفته مي شود.
بخش احمدي از توابع شهرستان حاجي اباد در فاصله ۳۰۰ كيلومتري حاجي اباد واقع است و از قطب هاي كشاورزي اين استان است.
9887 /6048
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۲
بندرعباس- ايرنا- رييس اداره امور مراتع اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري هرمزگان گفت: بذر بادام كوهي در 14هكتار از مساحت مرتع سه شاخ جنوبي حاجي آباد توسط مرتع دار نمونه اين شهرستان كاشته شد.