به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار علمی ایرنا، دكتر چسوب لی chaesub lee مسوول كمیته ITU_T یكی از سه كمیته اتحادیه بین المللی مخابرات در سخنانی در نهمین سمپوزیوم بین المللی مخابرات ایران گفت: من و گروهم در كمیته ای كه كارش توسعه و استانداردسازی داده هاست، روی بخش های مهمی تمركز داریم اما مهم ترین چیزی كه می خواهم درباره آن صحبت كنم، بحث هوش مصنوعی و اهمیت یادگیری آن است. هوش مصنوعی برای ما چالش بسیار بزرگی به حساب می آید. از حدود 30 سال قبل صحبت ها درباره هوش مصنوعی آغاز شد. آن زمان همه به ربات ها فكر كردند و این كه قرار است چگونه به زندگی آدم ها وارد شوند، اما چند سالی است هوش مصنوعی به سرعت در حال پیشرفت است و درهای تازه ای رو به زندگی مدرن باز كرده است.
او در ادامه گفت : ما دو نوع نوآوری داریم. نوآوری كه توسط فناوری اطلاعات و ارتباطات ایجاد می شود مانند انقلاب صنعتی چهارم. یك شكل دیگر از نوآوری در فناوری اطلاعات و ارتباطات ایجاد می شود مانند رایانش ابری، اینترنت اشیا، شبكه های نوظهور و هوش مصنوعی. اما باید بدانیم كه هر یك از این دو نوع نواوری شكل متفاوتی از نوآوری هستند كه باعث پیشرفت فناوری اطلاعات و ارتباطات می شوند و نمی توان آنها را از یكدیگر جدا كرد.
**باید زیرساخت ها را آماده كرد
لی برای درك بیشتر این كه نوآوری ها چرا به یكدیگر نیاز دارند و مكمل هم هستند، چند مثال زد: برای استفاده از خودروهای بدون سرنشین نیاز به توسعه «فایو جی» است. اگر این دو را در كنار یكدیگر نداشته باشیم چطور باید به توسعه فناوری فكر كنیم؟ یا به طور مثال بلاك چین. زمانی این فناوری شكل جدی و مهم به خودش گرفت كه در كنارش مسائل مالی مطرح شد و اهمیت بلاك چین را هر روز بالاتر برد.
وی در ادامه گفت: زمانی سرعت اینترنت 64مگابایتی یك آرزو بود، حتی بیل گیتس نیز آن زمان می گفت بیشتر از این میزان اصلا نیاز نیست. اما می بینید كه این روزها اینترنت به چه سرعتی رسیده است. هدف ما این است كه زیرساخت ها را برای زمانی آماده كنیم كه قرار است سرعت اینترنت به 5 تا 10گیگابایت بر ثانیه برسد.
«در حال حاضر گروه ما در سازمان ITU به این مسئله فكر می كند كه توانمندی های مان را به بالاتر از جی 5 برسانیم و ما برای این منظور هدف هایی را تعریف كرده ایم. اگر بتوانیم در این زمینه موفق باشیم و كدكس های رسانه ها را داشته باشیم، شاید تا 10سال دیگر یك هولوگرام به جای من بیاید و در این همایش شركت كند.»
**اتصال شهرها به یكدیگر
این كارشناس اتحادیه بین المللی مخابرات به اینترنت اشیا و شهر هوشمند اشاره كرد و گفت : استفاده از تكنولوژی اینترنت اشیا، از سال 2008 شروع شد. من در گروهی كه برای اولین مرتبه این مسئله را مطرح كرد، حضور داشتم. یكی از موضوعات مربوط به فعالیت اینترنت اشیا در آن زمان این بود كه ما اینترنت اشیا را به شهرهای هوشمند و مناطق سبز متصل كنیم. به این شكل قرار بود به محیط زیست هم كمك كنیم، البته هنوز این امكان به شكل كامل مهیا نشده است.
«ما شاخص های كلیدی عملكرد (KPI) شهر هوشمند را در دست داریم و هر كسی كه از آن ها استفاده كند می تواند برای داشتن شهر هوشمند آماده شود. KPI ها مانند لگو هستند. مسئولان هوشمندسازی شهر باید بدانند برای هوشمندسازی شهرشان به چه شاخص های كلیدی عملكرد نیاز دارند و با قرار دادن آن ها در كنار یكدیگر به هدف رسید. این شاخص های عملكرد در سایت ما موجود است و در دسترس است. مطالعات مربوط به شاخص های عملكرد شهرهای هوشمند دبی و سنگاپور در حال حاضر روی سایت ما قرار گرفته و مطالعات مربوط مسكو نیز در حال اتمام است و به زودی در دسترس قرار خواهد گرفت.»
**هر شهری با شاخص خاص خودش
او در ادامه گفت: البته نمی توان این شاخص های عملكرد را برای تمام شهرها لحاظ كرد، هر شهری برای هوشمندی نیاز به مطالعه و یافتن شاخص های عملكرد مناسب دارد. همه می گویند اطلاعات مانند نفت و طلا است. درست است كه كشور ایران از نظر نفتی قوی است اما باید از اطلاعات نیز چیزی به ارزشمندی طلا و نفت تولید كنید و ما در این راه به شما كمك خواهیم كرد.
وی خاطرنشان كرد: از نظر من هوشمندی یعنی درست كردن زیر ساخت ها. زمانی كه زیرساخت ها مهیا باشد، شهر هوشمند می شوند و این یعنی اعتمادسازی در شهر. هیچ چیزی مانند اعتماد، منجر به توسعه همه جانبه شهر نمی شود. مسئله مهمی كه باید به آن اشاره كنم، این است كه در آینده اینترنت اشیا و هوش مصنوعی به شكل عجیبی پیشرفت خواهد كرد و این مسئله باعث یك تغییر بنیادین در زندگی ما انسان ها خواهد شد. به طوری كه شاید زندگی ما به جز بُعد فیزیكی، یك بُعد مجازی نیز پیدا كند. این بعد از زندگی پر از داده است، داده هایی كه ممكن است اشتباه باشند. داده ها تبدیل به اطلاعات می شوند ،اطلاعات به دانش بدل می شوند و در نهایت نام تمام این ها خرد می شود . اگر ما از اطلاعات اشتباه تغذیه كنیم، شاید خردی كه به آن دست پیدا می كنیم نیز غلط باشد. این بحرانی است كه باید مراقب آن باشیم. این بحران اعتماد را بین آدم ها از بین می برد. اعتمادی كه گفتیم زمینه سازی هوشمندی و موفقیت شهرها و كشورهاست.
لی كه بیش از30 سال سابقه فعالیت در حوزه رایانش ابری و اینترنت اشیا را دارددر پایان گفت : این را به خاطر داشته باشید كه داده ها، قدم اول هوشمندسازی است. هر شهری باید با استفاده از نوآوری های آی سی تی به هوشمندی برسد. من تحولاتی كه شهر شما در زمینه علمی داشته را بررسی كردم و بابت پیشرفتی كه شما در این سال ها داشته اید بسیار خوشحال هستم. می خواهم در انتها باز هم تاكید كنم، امنیت داده ها سپر دفاعی هر شهر به حساب می آید و مانع از بروز اتفاقات می شود.»
**اتحادیه بین المللی مخابرات یا آی تی یو (ITU) دومین اتحادیه قدیمی در دنیاست كه بیش از150سال از عمر آن می گذرد. وظیفه این اتحادیه قانونگذاری و مدیریت فضای فركانسی، تدوین استانداردهای تبادل داده، اطلاعات و همچنین كمك به رشد و توسعه ارتباطات در سراسر جهان است. در حال حاضر 193 كشور، عضو این سازمان هستند.
**سمپوزیوم بین المللی مخابرات
پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات دیروز نهمین سمپوزیوم بین المللی مخابرات IST2018 را با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و جمعی از متخصصین و صاحبنظران دانشگاه ها و مهمانان خارجی برگزار كرد. این سمپوزیوم امروز به كار خود پایان داد.
علمی*م.ش*2017
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۸
تهران– ایرنا- كارشناس اتحادیه بین المللی مخابرات ITU با اشاره به چشم انداز پیشرفت اینترنت اشیا و هوش مصنوعی گفت: دنیای مجازی حاوی انبوه داده ها به یكی از ابعاد زندگی بشر بدل می شود، داده هایی كه می توانند نادرست باشند و امنیت شهرهای هوشمند را به خطر اندازند.