پكن- ایرنا- دولت چین در راستای عمل به تعهدات 'شی جین پینگ' رییس جمهوری این كشور در دیدار با 'دونالد ترامپ' رییس جمهوری آمریكا در نشست آرژانتین، قانون انتقال اجباری فناوری از شركت های خارجی حاضر در چین را لغو و اصلاح می كند.

به گزارش ایرنا شینهوا روز دوشنبه گزارش كرد دولت این كشور لایحه جدیدی را در مورد حقوق شركت های خارجی به كمیته دائمی «كنگره ملی خلق» ارائه كرده است.
در این لایحه قید شده است با هدف «حمایت از حقوق مالكیت معنوی شركت ها»، ساز و كارهای دولتی نباید برای وادار كردن شركت های خارجی جهت انتقال فناوری به شركت های چینی، بكار رود.
شركت های خارجی در حال حاضر طبق قانون ملزم هستند از طریق ایجاد شركت های مشترك با شركای چینی، در این كشور كار كنند.
دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریكا می گوید این الزام، شركت های خارجی را وادار كرده است از طریق مشاركت با شركت های چینی، فناوری خود را به این كشور انتقال دهند اما چین تاكید می كند كه انتقال فناوری به طور داوطلبانه بر اساس قراردادهای شركتی انجام شده و توسط دولت اجبار نشده است.
منازعه چین و آمریكا بر سر حق مالكیت معنوی موضوعی نیست كه به آسانی برای طرفین قابل حل و فصل باشد این موضوع یكی از دلایل اصلی وقوع جنگ تجاری میان دو كشور است.
ترامپ معتقد است كه چین با سرقت حق مالكیت معنوی و تبعیض تجاری، شركت های خارجی و آمریكایی را تحت فشار می گذارد و كالاهای ارزان قیمت را با پرداخت یارانه به كشورهای دیگر صادر می كند.
ترامپ كه از مازاد تجاری 375 میلیارد دلاری چین به خشم آمده بود اعلام كرد در اولین مرحله برای كاستن از این مازاد تجاری، 50 میلیارد دلار كالاهای وارداتی از چین را مشمول 25 درصد تعرفه می كند كه چین نیز خیلی زود به این اقدام واكنش نشان داد.
نهایتا دولت آمریكا تعرفه ها را افزایش داد و بر 250 میلیارد دلار كالای چینی تعرفه بین 10 تا 25 درصد وضع كرد اما اعلام كرد در آینده ممكن است در صورت تشدید رویارویی تجاری، 275 میلیارد دلار دیگر از این كالاها را مورد تعرفه قرار دهد چین هم در واكنش به این اقدام 110 میلیارد دلار از كالاهای آمریكایی را تحت تعرفه 5 تا 10 درصدی و در پاره ای موارد بین 25 تا 40 درصد قرار داد.
در نهایت پایان سال جاری میلادی سران دو كشور برای 90 روز آتش بس اعلام كردند ترامپ تهدید كرده است اگر طرفین در این مدت به توافق دایمی نرسند سایر كالاهای چینی نیز مزه تعرفه را خواهند چشید و تعرفه بر روی كالاهای قبلی هم افزایش خواهد یافت.
قرار است طرفین در این مدت چندین دور از گفت و گوهای تجاری و اقتصادی را برگزار كنند بر این اساس اگر توافقی حاصل نشود این آتش بس موقتی، دیگر تمدید نخواهد شد و سال 2019 میلادی شاهد رویارویی جدی تر اقتصادی و تجاری چین و آمریكا خواهیم بود.
**آساق**1904**