تهران - ايرنا - رئيس صندوق رفاه دانشجويان گفت: فضاي دانشگاه ها به گونه اي است كه تامين ذائقه هزاران نفر در سلف سرويس هاي آنها امكان پذير نيست ولي در كل استاندارهايي براي آناليز مواد غذايي وجود دارد.

ذوالفقار يزدان مهر روز شنبه در گفت و با خبرنگار گروه دانشگاه ايرنا اظهار كرد: در اكثر دانشگاه ها بخش خصوصي طبخ و توزيع غذا را بر عهده دارد و معاونت دانشجويي بر عملكرد آنها نظارت مي كند.
رئيس صندوق رفاه دانشجويان افزود: پيمانكاران غذا را آناليز كرده و مقدار گوشت و ساير مواد غذايي در هر پرس طبق الگوي استاندارد مشخص است.
وي ادامه داد: همه ي دانشگاه هاي دولتي شوراي صنفي دارند كه با برگزاري انتخابات نمايندگاني از خود دانشجويان انتخاب مي شود و شورا گزارش ها را به صندوق اعلام مي كند.
يزدان مهر تصريح كرد: در صورت اعتراض دانشجويان به كيفيت غذا، دانشگاه پاسخ قانع كننده اي به معترضين ندهد، صندوق به مسئله ورود مي كند و تمهيدات لازم را انجام مي دهد.
وي افزود: بايد به اعتراضي توجه داشت كه به مرحله اعتراض جمعي و تحصن مي رسد و معاونت دانشجويي دانشگاه ها نيز عموما در سايت براي كيفيت غذا از دانشجويان نظر سنجي مي كند.
رئيس صندوق رفاه اظهار كرد: به عنوان مثال دانشگاه تهران چندين پيمانكار و آشپزخانه دارد و در روز حدود 10 هزار پرس غذا مي دهد. كه ناخود آگاه روي كيفيت تاثير مي گذارد.

**تعيين نرخ غذا
يزدان مهر همچنين در مورد نظارت بر كيفيت مواد غذايي، گفت: يارانه مواد غذايي از سال 91 در بودجه خود دانشگاه ها و متناسب با جمعيت دانشجويي و غذا پرداخت مي شود.
وي توضيح داد: دانشگاه ها جمعيت خود را به صندوق رفاه اعلام و بودجه اي تحت عنوان تامين مواد غذايي به صورت مستقيم دريافت مي كنند.
يزدان مهر ادامه داد: نظارت بر كيفيت غذاها توسط معاونت هاي دانشجويي دانشگاه ها انجام مي شود و صندوق رفاه نقش بالادستي دارد.
اين مسئول با بيان اينكه قيمت گذاري غذا بر عهده صندق رفاه دانشجويان است، گفت: هر ساله دانشگاه ها براي هر پرس غذاي دانشجويي مبلغي را اعلام مي كنند كه با بررسي صندوق، قيمت نهايي كه دانشجو پرداخت مي كند، به هيات امنا دانشگاه داده مي شود.
وي افزود: براساس مصوبه هيات امنا دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي، نرخ سه نوع غذاي پر هزينه، كم هزينه و متوسط هزينه تعيين شده و به دانشگاه ها ابلاغ مي شود.

** صنعتي سازي آشپزخانه دانشگاه ها
وي در خصوص صنعتي سازي آشپزخانه هاي دانشگاه ها نيز، گفت: امسال دانشگاه ها ملزم به حذف روغن از غذاها هستند و تعداد زيادي از آنها از ديگ ها و كباب ساز هاي بخار استفاده مي كنند.
وي ادامه داد: دانشگاه تبريز، فردوسي مشهد و شهيد بهشتي اعم از دانشگاه هاي صنعتي شده هستند و بقيه دانشگاه ها نيز به همين سمت مي روند.
رئيس صندوق رفاه خاطر نشان كرد: در اين طرح استفاده از وسايل و ديگ هاي صنعتي اولويت است. دانشگاه ها تجهيزات كاملا صنعتي و مدرن خريداري مي كنند كه در كاهش مصرف روغن تاثير دارد.
يزدان مهر در خصوص ارتقا كيفيت غذاهاي دانشجويي گفت: در سال 97 رتبه بندي صورت گرفته و طبق آن كليه آشپزخانه هاي سطح سه در دستور ارتقا قرار گرفته است.
رئيس صندوق فاه ادامه داد: موارد نياز دانشگاه ها اخذ و مرحله اول كمك مالي پرداخت شده است. بازديد صندوق رفاه از اين آشپزخانه ها براي واريز مرحله دوم بودجه در حال اجرا است.
يزدان مهر يادآور شد: امسال ارتقا آشپزخانه هاي سطح سه در دستور كار قرار گرفت و در اكثر دانشگاه ها عملياتي شده است.

**دانشگاه موظف به ارائه غذا در تابستان است
رئيس صندوق رفاه دانشجويان در خصوص ارائه غذا در تابستان براي دانشجويان تحصيلات تكميلي هم گفت: در تابستان دانشگاه ها براي ترم ها و سنوات مجاز تحصيلي موظف به تهيه غذا هستند.
يزدان مهر با بيان اينكه 90 درصد دانشگاه هاي دولتي در تابستان غذا ارائه مي كنند، اظهار كرد: اگر در برخي از دانشگاه ها غذا ارائه نمي شود به دليل نبود ترم تحصيلي در تابستان است.

** توسعه رستوران هاي مكمل
اين مسئول ادامه داد: صندوق رفاه دانشجويان به منظور بهبود سطح كيفي، تنوع بخشي و ارتقا سلامت غذاي دانشجويي بنا به درخواست دانشجويان و دانشگاه اقدام به برنامه ريزي براي ايجاد رستوران هاي مكمل كرده است.
يزدان مهر افزود: رستوران هاي مكمل در كنار رستوران هاي عمومي دانشگاه ها با ارائه خدمات به دانشجويان ضمن افزايش تنوع غذايي، ايجاد رقابت در ارائه خدمات مناسب تغذيه اي، رضايت جامعه دانشجويي را به نحو مطلوبي افزايش داده است.
وي ادامه داد: از سوي ديگر ايجاد رستوران هاي مكمل زمينه هاي مناسب براي پاسخگويي به ذائقه هاي متفاوت دانشجويي را ايجاد كرده است.
رئيس صندوق رفاه گفت: دانشگاه هايي نظير فردوسي مشهد، اصفهان، تبريز، صنعتي شريف، يزد، دانشگاه تهران، هنر تهران و اميركبير در اين زمينه اقدام كرده اند.
يزدان مهر يارآور شد: 60 درصد جمعيت غذا خور در دانشگاه ها از اين رستوران ها استفاده مي كنند و تا كنون بيش از 44 دانشگاه نسبت به ايجاد رستوران هاي مكمل اقدام كرده و تعداد 103 رستوران مكمل ديگر نيز در دانشگاه هاي دولتي در دست احداث است.

**كتاب هاي تغذيه دانشجويي منتشر شد
رئيس صندوق رفاه دانشجويان در ادامه به خبرنگار گروه دانشگاه ايرنا گفت: اين صندوق در راستاي ارتقا سطح دانش علمي حوزه تغذيه دانشگاه ها و ارائه راهكارهاي علمي، عملي و همچنين متناسب سازي ارائه خدمات تغذيه با آخرين روش هاي علمي اقدام به تدوين سه كتاب كرده است.
وي افزود: مديريت برون سپاري تغذيه دانشجويي، مباني فرآوري غذاي دانشجويي، استانداردهاي تغذيه دانشجويي كتاب هاي به چاپ رسيده است كه توجه به آنها اثرات مثبت و اثربخشي در ارائه خدمات تغذيه اي دانشجويان در پي خواهد داشت.
رئيس صندوق رفاه دانشجويان تصريح كرد: كتاب آناليز مواد غذايي توسط اساتيد تغذيه دانشگاه ها تدوين شده است و استاندارهايي در خصوص مواد غذايي در تمامي دانشگاه ها به عنوان الگو قرار مي گيرد.
9465 ** 1200