به گزارش ایرنا، كارگروه تامین پارچه موردنیاز تولیدكنندگان پوشاك با همكاری كارگروه تامین مواد اولیه پوشاك و با همراهی و مشاركت وزارت صنعت، معدن و تجارت، اتاق اصناف و هیات امنای بازار تهران از 24 آبان ماه سال جاری آغاز به كار كرد.
در مرحله اول این كارگروه حواله تامین پارچه جین با قیمت مناسب (20 هزار تومان زیر نرخ بازار) به تولیدكنندگان تحویل داده شد و در جلسه این كارگروه، تولیدكنندگان پوشاك بیش از 105 هزار متر پارچه پیراهنی و مانتویی را به قیمت هر متر 23 هزار و 500 تومان دریافت كردند، این درحالی است كه قیمت آن در بازار متری 30 هزار و 500 هزارتومان است.
ابراهیم درستی، رئیس كارگروه تامین موارد اولیه پوشاك در تهران روز یكشنبه در حاشیه دومین مرحله از تشكیل این كارگروه و توزیع پارچه موردنیاز تولیدكنندگان به خبرنگار ایرنا گفت: اكنون این كارگروه با حضور اتحادیه های ذی ربط و به منظور ایجاد یك فضای شیشه ای در حال توزیع مواد اولیه به تولیدكنندگان است.
وی افزود: هدف اصلی از ایجاد این كارگروه حذف واسطه ها، دلالان و ایجاد یك رابطه مستقیم بین تولیدكننده و واحدهای صنفی است كه تاكنون فعالیت این كارگروه با موفقیت همراه بوده است.
درستی به گسترش فعالیت این كارگروه در سطح كشور اشاره و بیان كرد: در پی كشوری كردن این كارگروه هستیم چون برخی از مشتریان مواد اولیه از شهرستان ها برای دریافت پارچه به این كارگروه مراجعه كرده اند.
وی تصریح كرد: برخی از افراد سودجو كه به دنبال عدم شفافیت معاملات هستند بر سر فعالیت این كارگروه موانع ایجاد می كنند.
درستی اظهار امیدواری كرد: با گسترش فعالیت این كارگروه، مواد اولیه بدون واسطه در اختیار تولید كننده قرار بگیرد تا ضمن تنظیم بازار شب عید، اجحافی در حق مصرف كنندگان نشود.
رئیس كارگروه تامین موارد اولیه پوشاك در تهران خاطرنشان كرد: در مرحله اول مقداری پارچه شلواری در بین تولیدكنندگان توزیع شد و امروز بیش از 105 هزار متر پارچه پیراهنی و مانتویی نیز در اختیار آنان قرار گرفت.
وی ادامه داد: در تلاش هستیم تا هر چه زودتر نخ در این كارگروه عرضه و بین تولیدكنندگان توزیع شود تا بتوان از این طریق دست واسطه ها را از بازار كوتاه كنیم.
درستی با تاكید بر نوسان نرخ ارز بر قیمت كالاها در بازار گفت: طبق گفته وزیر صمت تنظیم قیمت ها در بازار متناسب با نرخ ارز نیازمند زمان است تا بتوان شاهد كاهش قیمت ها در بازار همسو با قیمت ارز باشیم كه در زمان حاضر این كارگروه تا حدودی قادر به جلوگیری از جهش چشمگیر قیمت ها در بازار پوشاك بوده است.
رئیس كارگروه تامین موارد اولیه پوشاك در تهران ایجاد آرامش در بازار را از جمله اهداف این كارگروه برشمرد و اظهار داشت: زمانی كه تولیدكننده از آرامش برخوردار باشد به مراتب مصرف كننده هم آرامش خاطر خواهند داشت كه امیدواریم با حمایت وزیر، اتاق اصناف تهران، اتاق اصناف كشور و نیز اتحادیه های ذی ربط موفقیت حاصل فعالیت این كارگروه شود و به مراتب شاهد ایجاد نظم در بازار پایان سال باشیم.
محمد توكلی، دبیر كارگروه تامین مواد اولیه پوشاك در تهران نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینكه قیمت پارچه در بازار همزمان با تشكیل كارگروه با كاهش 10 هزار تومانی همراه شد، گفت: پارچه های چینی كه در كارگروه با قیمت 23 هزار و 500 در اختیار تولیدكنندگان قرار می گیرد در بیرون از بازار با نرخ 31 هزار و 500 تومان فروخته می شود.
وی از مذاكره با برخی از كارخانه های نساجی ایرانی جهت عرضه پارچه ایرانی به این كارگروه خبر داد و افزود: پارچه های ایرانی در بازار با قیمت 28 هزار تومان فروخته می شود و اكنون به دنبال آن هستیم تا پارچه های ایرانی هم در كنار پارچه های خارجی جهت فروش به این كارگروه عرضه شود كه در صورت موفقیت برای ورود پارچه های ایرانی به این كارگروه باید با نرخ 20 هزار تومان توزیع و به دست تولیدكنندگان برسد.
توكلی به هدف ایجاد این كارگروه اشاره و بیان كرد: هدف ما از این ایجاد این كارگروه حذف واسطه و دلالان است تا بتوان از این طریق كارخانه داران نساجی و واردكنندگان مواد اولیه با تولیدكنندگان ارتباط نزدیك و بدون واسطه را برقرار كنند كه رضا رحمانی وزیر صمت و محمد امامی امین استاندار تهران نقش برجسته ای را در بهبود عملكرد این كارگروه ایفا كردند.
دبیر كارگروه تامین مواد اولیه پوشاك در تهران ادامه داد: بازار پوشاك چند وقت اخیر به دلیل كمبود مواد اولیه با افزایش قیمت روبرو شد كه اگر این مشكلات رفع نشود بسیاری از تولیدكنندگان و به تبع آن انبوهی از كارگران بیكار خواهند شد.
وی اظهار داشت: تنها 30 درصد از پارچه هایی كه برای تولید مانتو و كت و شلوار مورد استفاده قرار می گیرند در داخل كشور تولید و باقی آن از طریق واردات تامین می شود كه امیدواریم تدابیر لازم در زمینه تولید پارچه توسط كارخانه های ایرانی اتخاذ و دیگر نیازی به واردات پارچه های خارجی نداشته باشیم.
به گفته توكلی، در صورتی كه مواد اولیه تولید كنندگان تامین شود، محصولات با كاهش 30 درصدی قیمت به دست مصرف كننده می رسد.
دبیر كارگروه تامین مواد اولیه پوشاك در تهران به نقش چشمگیر وزیر صمت در پیشرفت صنعت تولید اشاره كرد و افزود: در آمد برخی افراد كه از طریق تشكیل این كارگروه به خطر افتاده است به شدت مخالف این كارگروه هستند و باعث ایجاد موانع در بهبود عملكرد این كارگروه شده اند.
وی گفت: در زمان حاضر 6 اتحادیه كه همگن پوشاك در این كارگروه حضور دارند و تا هفته آینده پارچه آستری و لای چسبی جهت توزیع به تولیدكنندگان به این كارگروه عرضه می شود.
همچنین علی عوض پور، دبیر كل اتاق اصناف ایران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینكه بخش پوشاك به عنوان یكی از توانمندی های كشور در تولید صنفی تلقی می شود، گفت: در تهران بیش از 10 هزار واحد تولیدی صنفی وجود دارد كه با توجه به ایجاد تغییرات اقتصادی به خصوص در تامین ارز كه از ابتدای سال با آن مواجه بودیم بحث تامین مواد اولیه در حوزه پوشاك مورد بررسی قرار گرفت.
دبیر كل اتاق اصناف ایران لازمه تحقق شعار حمایت از تولید داخلی را ایجاد زیرساخت های لازم دانست و افزود: بحث تامین مواد اولیه متناسب با سیاست های جدید پولی و بانكی یكی از گلایه هایی بود كه اخیرا واحدهای تولیدی صنفی با آن مواجه بودند و دولت اتخاذ تدابیر لازم در این زمینه را در دستور كار خود قرار داده است.
به گفته عوض پور با توجه به تشكیل كارگروه برای تامین مواد اولیه و نیز اعتماد و پشتیبانی وزیر صنعت از این كارگروه وضعیت بازار در حوزه پوشاك تاحدودی بهبود یافته است.
وی با بیان اینكه امروز دومین مرحله از توزیع مواد اولیه واحدهای تولیدی پوشاك كلید خورد كه با استقبال بسیار زیادی همراه شد، خاطرنشان كرد: تولیدكنندگان استان اصفهان به این كارگروه مراجعه كردند كه امیدواریم با توجه به تلاش مسئولین و حمایت وزات صمت بتوان این كارگروه را به سطح ملی كشوری گسترش داد.
دبیر كل اتاق اصناف ایران معتقد است كه هدف اتاق اصناف ایران ایجاد بازار آرام و نیز تامین كالا جهت رفاه شهروندان در بازار پایان سال است.
وی در پایان تاكید كرد كه با توجه به موفقیت های این كارگروه پیشنهاداتی به وزارت صمت در راستای تشكیل این كارگروه جهت تامین مواد اولیه سایر واحدهای تولیدی در قالب نرخ مصوب ارزی داده شد.
تهرام/9206//1539
تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۲
تهران- ایرنا- مرحله دوم توزیع پارچه موردنیاز تولیدكنندگان پوشاك در كارگروه تامین مواد اولیه پوشاك اجرایی و انواع پارچه های پیراهنی و مانتویی در اختیار تولیدكنندگان قرار گرفت.