به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رییس جمهوری، اسحاق جهانگیری امروز- دوشنبه- در جلسه ستاد توسعه سواحل مكران كه به ریاست وی برگزار شد، با اشاره به ظرفیت كم نظیر سواحل مكران برای توسعه استان های سیستان و بلوچستان و هرمزگان، بیان كرد: سواحل مكران باید به نقطه ای كانونی برای توسعه و رفع محرومیت از این دو استان تبدیل شود.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به وجود محرومیت در استان سیستان و بلوچستان و فاصله زیاد شاخص های توسعه در این استان با سایر استان های كشور، تصریح كرد: حل مسائل استان سیستان و بلوچستان نیازمند طرحی نو و نگاهی ملی است و این موضوع باید در دستور كار همه دستگاه های اجرایی قرار گیرد.
وی همچنین با اشاره به تدوین طرح جامع برای توسعه سواحل مكران و برنامه ریزی برای اجرای چند پروژه بزرگ در این منطقه، خاطرنشان كرد: برنامه ها و پروژه های خوبی برای اجرا در این منطقه تهیه شده است كه می تواند به توسعه سواحل مكران كمك كند.
جهانگیری اظهار داشت: برای توسعه سواحل مكران باید همه جوانب نظیر مسائل زیست محیطی و مسائل اجتماعی دیده شود و سیاست روشن و دقیقی برای اجرای طرح جامع توسعه سواحل مكران تدوین شود.
معاون اول رییس جمهوری با تاكید بر اینكه باید پروژه های مصوب در سفر مقام معظم رهبری به استان سیستان و بلوچستان و نیز قول ها و وعده های داده شده از سوی رییس جمهوری برای توسعه این استان به سرعت محقق شوند، گفت: باید با برنامه ریزی دقیق و سیاست گذاری صحیح، ضمن اجرای پروژه ها و عمل به وعده های داده شده، نسبت به محرومیت زدایی و توسعه استان اقدام شود.
وزیر جهاد كشاورزی نیز در این جلسه با اشاره به شرایط اقلیمی مناسب در سواحل مكران و بخصوص چابهار برای كشت گلخانه ای، گفت: چابهار این ظرفیت را دارد كه به میزان 10 هزار هكتار كشت گلخانه ای با 100 هزار فرصت شغلی در آن ایجاد شود.
حجتی با یادآوری اینكه 55 درصد صید و صیادی كشور در سواحل مكران انجام می شود، خاطرنشان كرد: سواحل مكران از ظرفیت گسترده ای برای پرورش ماهی در دریا و پرورش میگو برخوردار است كه اگر حمایت های لازم صورت گیرد با مشاركت بخش خصوصی شاهد توسعه در این گونه فعالیت ها خواهیم بود.
محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی هم در این جلسه با اشاره به تدوین برنامه جامع توسعه سواحل مكران گفت: این برنامه در 12 محور تهیه شده كه 38 محرك اقتصادی در آن وجود دارد و اجرای این برنامه ها همت و تلاش همه دستگاه ها را می طلبد.
اسلامی افزود: در این برنامه توسعه ای ظرفیت های بومی سواحل مكران با نگاه درون زا و برون نگر دیده شده و احداث دو شهر جدید نیز در این برنامه پیش بینی شده است كه به زودی ساخت واحدهای مسكونی برای ساكنین آن آغاز خواهد شد.
استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این نشست با بیان اینكه شاخص های استان در بخش های مختلف نظیر بهداشت و درمان، فرهنگ و هنر و آموزش و پرورش فاصله زیادی با میانگین كشور دارد، خواستار اجرای مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب به این استان شد.
در این جلسه كه وزیران امور اقتصادی و دارایی و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز حضور داشتند، گزارشی از عملكرد پروژه های طرح توسعه سواحل مكران طی 9 ماهه سال 97 ارائه شد و توضیحاتی نیز در خصوص پروژه های زیرساختی طرح توسعه سواحل مكران نظیر احداث راه آهن، جاده سازی، توسعه بندر شهید بهشتی، انتقال آب و احداث سد و نیروگاه بیان شد.
در ادامه این جلسه گزارشی از اهم اقدامات دبیرخانه ستاد توسعه سواحل مكران ارائه شد و نماینده دبیرخانه در این گزارش اعلام كرد كه رویكرد دبیرخانه تلاش در جهت محرومیت زدایی پیش از آغاز روند توسعه این سواحل بوده است و دبیرخانه ستاد توسعه اجتماع محور جهت افزایش توانمندی جوامع محلی و توسعه پایدار و متوازن و همراهی جوامع در فرآیند توسعه صنعتی و عمرانی را دنبال می كند.
در ادامه این جلسه پس از بحث و تبادل نظر در خصوص گزارش های ارائه شده، پیشنهادات و نظراتی در جهت سرعت بخشیدن به روند توسعه سواحل مكران و اجرای طرح جامع این سواحل ارائه شد.
سیام*3061*1535
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۳
تهران- ایرنا- معاون اول رییس جمهوری با بیان اینكه حل مسائل استان سیستان و بلوچستان نیازمند طرحی نو و نگاهی ملی است، گفت: این موضوع باید در دستور كار همه دستگاه های اجرایی قرار گیرد.