اكبر احمدپور روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان كرد: طی این مدت از طریق این مرز پنج میلیارد و 700 میلیون دلار كالا ترانزیت شد كه نسبت به سال گذشته از لحاظ ارزش صادرات 2 برابر و از لحاظ میزان ترانزیت 100 درصد افزایش دارد.
وی افزود: عمده محصولات صادراتی و ترانزیتی از گمرك پلدشت شامل محصولات كشاورزی و لبنی، پتروشیمی، پلاستیكی، آهن آلات و مس، پنبه، كاشی و سرامیك و لوازم ساختمانی است.
وی اضافه كرد: در این مدت 220 هزار مسافر خارجی نیز از طریق مرز پلدشت وارد كشور شدند كه این رقم نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته 100 درصد افزایش دارد.
وی با تاكید بر اینكه فعالیت گمرك پلدشت از اول بهمن امسال از 12 ساعت به 16 ساعت در هر شبانه روز افزایش پیدا می كند، اضافه كرد: این گمرك از لحاظ صادرات كالا در میان گمركات استان پس از بازرگان رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.
وی اضافه كرد: با تداوم این روند پیش بینی می شود تا صادرات كالا از گمرك «صنم بلاغی» پلدشت تا پایان سال جاری به بیش از 25 میلیون دلار برسد.
به گزارش ایرنا، آذربایجان غربی با 967 كیلومتر مرز مشترك با سه كشور جمهوری آذربایجان، تركیه و عراق و به دلیل دارا بودن پنج پایانه و 9 گمرك مرزی ظرفیت قابل توجهی برای دسترسی به بازارهای جهانی و توسعه اقتصادی دارد؛ در این میان پایانه و گمرك پلدشت با وجود ظرفیت های صادراتی، ترانزیتی و گردشگرپذیری، نمود عینی بهره مندی از یك ظرفیت محلی برای ارزآوری پایدار در این استان مرزی است.
پلدشت در 47 كیلومتری غرب ماكو و شمالی ترین نقطه آذربایجان غربی واقع است و در سال 1388 از ماكو جدا شد و به جمع 17 شهرستان این استان پیوست؛ پایانه و گمرك مرزی پلدشت نیز در این شهرستان و در كنار رود مرزی ارس قرار گرفته و یكی از دروازه های ترانزیت كالا از ایران به اروپاست.
مسیر گمرك و پایانه مرزی پلدشت به مقصد كشورهای ارمنستان، جمهوری آذربایجان و قفقاز بسیار هموار بوده و وجود این مسیر مناسب، رونق مبادلات اقتصادی ایران با شمال آسیا و اروپا را موجب شده است.
7132/3072
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۲
ارومیه - ایرنا - مدیر گمرك «صنم بلاغی» شهرستان پلدشت در شمال آذربایجان غربی گفت: صادرات كالا از این گمرك از ابتدای سال جاری تاكنون به 30 میلیون دلار رسید كه نسبت به سال گذشته 2 برابر افزایش ارزی دارد.