تهران - ایرنا - «كیانوش رستمی» كه بعد از كسب مدال طلای وزنه برداری بازی های المپیك 2016 ریو، نتوانسته در هیچ میدان دیگری موفقیت گذشته را تكرار كند، بار دیگر همان روند گذشته را در پیش گرفته و حتی برای نخستین بار با انتقاد شدید رییس فدراسیون مواجه شده است.

به گزارش ایرنا، اصرار به انجام تمرینات به صورت انفرادی و شخصی توسط كیانوش رستمی بعد از بازی های المپیك 2016 ریو كه منجر به كناره گیری «سجاد انوشیروانی» سرمربی وقت تیم ملی شد، وزنه بردار كرمانشاهی را در مسیر ناهمواری قرارداد و او بعد از گذشت بیش از 2 سال و عدم موفقیت در پیكارهای جهانی در سال 2017 آمریكا و همچنین بازی های آسیایی 2018 و از دست دادن رقابت های جهانی سال 2018 تركمنستان، هنوز روند گذشته را دنبال می كند.
رستمی بعد از جلساتی كه به دلیل همین مشكلات و در خصوص برنامه های خود با سیدرضا صالحی امیری رییس كمیته ملی المپیك و علی مرادی رییس فدراسیون وزنه برداری برگزار كرد، قصد داشت اردوی انفرادی را در خارج از كشور داشته باشد كه با این خواسته او مخالفت شد و در نهایت مقرر شد تا او در رقابت های بین المللی جام پادشاهی تایلند به عنوان یكی از مراحل گزینشی المپیك 2020 توكیو به صورت انفرادی و بدون حضور سایر ملی پوشان شركت كند.
موضوعاتی كه پیرامون این ستاره وزنه برداری ایران وجود دارد تا بدان جا پیش رفته كه علی مرادی رییس فدراسیون وزنه برداری نیز از اقدامات او لب به شكوایه گشود.
رییس فدراسیون وزنه برداری در این خصوص گفت كه اگر به گذشته بازگردد هیچگاه با انجام تمرینات انفرادی او موافقت نمی كرد.
البته مرادی در سخنان خود كه با یكی از رسانه ها انجام داد، به وجود ورزشكارسالاری و بی اخلاقی در سایر رشته ها همچون والیبال، بسكتبال و فوتبال هم اشاره كرد و گفت: ورزشكارسالاری كه در سایر رشته ها وجود دارد، هیچگاه به اندازه، موضوعات وزنه برداری، رسانه ای نمی شود.
وی بیان داشت: حتی به رستمی پیش از پیكارهای جهانی اعلام كرده بودیم كه تغییر وزن ندهد چرا كه بعد از بازی های المپیك 2016 ریو، قرار است تغییر اوزان در رشته وزنه برداری ایجاد شود. به هر حال باید منافع ملی را در مسابقاتی همچون جهانی، بازی های آسیایی و المپیك در نظر بگیریم، چرا كه ورزشكارانی همچون كیانوش رستمی سرمایه های این كشور هستند كه هزینه های زیادی برای آنها شده و باید پاسخگو باشیم. البته كاری كه كیانوش انجام می دهد و در چارچوب عمل نمی كند، نشان می دهد كه آن نگاه پدرانه و نظارت فدراسیون ضعیف شده است.
وی بیان داشت: در صحبتی كه با او داشتیم به او گفتیم كه تا پیكارهای جهانی سال 2018 در تركمنستان تغییر وزن ندهد و بعد از مسابقات جهانی اقدام به این كار كند كه متاسفانه او پیش از بازی های آسیایی اقدام به این كار كرد و نشان می دهد كه روند درستی را در پیش نگرفته و برخی افراد راهنمایی و مشاور غلط به او می دهند.
رییس فدراسیون وزنه برداری گفت: نگاه ما به ورزش و ورزشكاران، پدرانه است و برخی مواقع باید منافع ملی را در نظر گرفت و به همین دلیل قبل از بازی های المپیك 2016 ریو در رابطه با كیانوش رستمی چنین نگاهی وجود داشت و اكنون نیز در رابطه با این ورزشكار كشورمان چنین دیدگاهی وجود دارد.
اما موضوع بسیار مهمی را كه رییس فدراسیون وزنه برداری در این گفت و گو به آن اشاره كرد، این بود كه تیم ملی وزنه برداری از این پس سرمربی نخواهد داشت و مدیر تیم های ملی برنامه ها و كارهای تیم ملی را با نظارت فدراسیون پیش می برد.
البته فدراسیون وزنه برداری از 2 ماه قبل اعلام كرد كه تیم های وزنه برداری نوجوانان و جوانان از این پس سرمربی نخواهند داشت و با حضور مربیان ادواری از سراسر كشور و با نظارت محسن بیرانوند دبیر فدراسیون، اداره خواهند شد.
حال به نظر می رسد «محمد حسین برخواه» سرمربی تیم ملی وزنه برداری به سرنوشت سجاد انوشیروانی دچار شده و چالش ها و مشكلاتی كه كیانوش رستمی برای وزنه برداری ایجاد كرده، موجب شده كه تیم ملی بزرگسالان نیز همانند تیم های نوجوانان و جوانان با مربیان ادواری اداره شود.
اما تغییر وزن كیانوش رستمی به دلیل آنكه دسته 85 كیلوگرم جزو دسته های المپیكی نیست، گریز ناپذیر بود، اما تغییر بدون برنامه و كارشناسی نشده او سبب شد 2 مدال محتمل بازی های آسیایی 2018 جاكارتا و پیكارهای جهانی تركمنستان را به راحتی از دست دهد تا به عنوان یك ناكام بزرگ قلمداد شود.
رستمی برای حضور در بازی های المپیك 2020 توكیو، یا باید به یك دسته پایین تر یعنی 81 كیلوگرم و یا 96 كیلوگرم می رفت كه او در نهایت پیش از بازی های آسیایی تصمیم گرفت به دسته 96 كیلوگرم برود، جایی كه فوق ستاره این روزهای وزنه برداری جهان یعنی سهراب مرادی حضور دارد و به طور حتم اگر اتفاق خاصی رخ ندهد، سهراب مرادی را باید یكی از المپیكی های وزنه برداری ایران در توكیو بدانیم.
كیانوش رستمی برای المپیكی شدن باید در ابتدا از سد بزرگ و محكمی همچون سهراب مرادی عبور كند، موضوعی كه به هر حال ممكن است وزنه برداری ایران را وارد حاشیه های جدیدی سازد. حال باید دید كه رستمی می تواند سومین میدان و یا سومین مدال المپیكی خود را ببیند.
او خود اعلام كرده كه با كسب طلای بازی های المپیك 2020 توكیو به پرافتخارترین ورزشكار تاریخ ایران تبدیل خواهد شد، موضوعی كه نشان می دهد او عزم خود را برای حضور در المپیك جزم كرده است.
فدراسیون بین المللی وزنه برداری طی ماههای اخیر تصمیمات سختگیرانه ای را برای مبارزه جدی با دوپینگ آغاز كرده و به كشورهایی كه از سال 2008 تاكنون بیش از 20 مورد دوپینگ داشتند را فقط 2 سهمیه (یك مرد و یك زن) در بازی های المپیك 2020 توكیو داده و كشورهایی كه طی این مدت بیش از 10 مورد داشته باشند چهار سهمیه (دو مرد و دو زن) داده كه ایران به دلیل داشتن 11 مورد دوپینگ در بازیهای المپیك توكیو و در بخش مردان فقط 2 سهیمه خواهد داشت.
برخلاف ادوار قبلی المپیك، هر كشور در هر وزن تنها یك نماینده می تواند داشته باشد به طوری كه در دسته 96 كیلوگرم از بین سهراب مرادی یا كیانوش رستمی تنها یك نفر باید به توكیو برود.
به نظر می رسد كه موضوع رستمی از دست فدراسیون خارج شده و او هیچ حرفی بر خلاف نظر خود را بر نمی تابد و مسوولان فدراسیون نیز تاكنون نتوانسته اند واكنشی به خواسته های بعضا نابجای او داشته باشند و به همین دلیل مسوولان ورزش كشور باید پیش از بازی های المپیك فكر اساسی در این خصوص بیاندیشند.
ورزشی**1067**1597