به گزارش ایرنا، حجتالاسلام حسن هنرمند روز چهارشنبه در جلسه هماندیشی شورای معاونان، مدیران، مددكاران و مشاوران بنیاد شهید و امور ایثارگران استان افزود: معتمدان معین نیز در قالب طرح اجتماعی قرار گرفتند و این افراد بدون كوچكترین توقع مادی در راستای رفع مشكل همنوعان خود در جامعه ایثارگری، كمكهای موثر و شایانی دارند.
وی خاطرنشان كرد: غاطبه این افراد از فرهیختگان جامعه ایثارگری و دارای تحصیلات دانشگاهی و از افتخارات بنیاد شهید هستند كه در قالب تشكلهای خاصی تحت عنوان همیاران وصل، همیاران رهایی و همیاران عدل بهصورت تخصصی سازماندهی شدهاند.
هنرمند تصریح كرد: تشكیلات مددكاری همراه با تاسیس بنیاد شهید و همزمان با دستور حضرت امام(ره) برای خدمت بهتر به جامعه ایثارگری شروع شده و اعتقاد تصمیمگیران وقت این بوده كه اساس كار بنیاد شهید، مددكاری است.
این مسئول با بیان این كه مددكاری و مشاوره، جزء موارد مهم بوده و در زندگی عادی مردم بسیار نیاز است، گفت:مددكاری در بنیاد شهید در چند بخش به انجام وظیفه میپردازد.
وی مشاوره را یكی از بخشهای مهم مددكاری خواند و خاطرنشان كرد: حدود 90 مركز مشاوره در سطح كشور با پتانسیل بالا و نیروهای متخصص، كارآزموده، علمی و فرهیخته از اساتید بنام و برجسته دانشگاهی و حوزوی فعالند كه نسبت به راهنمایی و كمك به زیست بهتر جامعه معظم ایثارگری تلاشهای موثری دارند.
هنرمند ادامه داد: مشاورههای قبل، حین و بعد از ازدواج نیز در قالب تلفنی، فردی و گروهی به انجام وظیفه پرداخته و تاثیر بسزایی داشتهاند كه طبق آمارها میزان طلاق در جامعه ایثارگری بسیار پایینتر از جامعه عادی است.
مدیركل مددكاری و مشاوره بنیاد شهید و امور ایثارگران كشور، آموزش خانواده را یكی از نكات حائز اهمیت در مددكاری برشمرد و تصریح كرد: آموزش خانواده نیز در شاخهها و شعبات مختلف با حضور اساتید مجرب انجام شده كه تاثیر بسزایی در رفع مشكلات جامعه ایثارگری دارد.
وی به مددكاری در قالب كلینیك، اشاره و خاطرنشان كرد: رشد و گسترش كلینیكهای مددكاری در برنامه سال آینده قرار دارد كه حضور چشمگیر و نمایان در سطح كشور داشته باشیم.
هنرمند با اشاره به این كه طرح سپاس، یكی دیگر از موارد مهم طرح اجتماعی بوده و از مهمترین اقدامات بنیاد شهید از روز اول است، گفت: یكی از مهمترین اهداف این طرح، مراجعه خادم به مخدوم است كه به هر دلیلی توان مراجعه به بنیاد شهید و بیان مشكلات و مطالبات خود را ندارد.
این مسئول با بیان این كه در این طرح از مطالبات و مشكلات جامعه ایثارگری مطلع شده و برای رفع آنها تلاش میشود، افزود: از ابتدای سال تاكنون حدود 350 هزار دیدار با خانواده شهدا و ایثارگران محقق شده و در این طرح از مشاركت سایر دستگاهها نیز استفاده میشود.
وی با بیان این كه طرح سپاس از 2 جهت ارزشمند است، تصریح كرد: اول این كه عَلَم و نشانه بنیاد شهید است و دوم این كه صله رحم نظام از ذیحقان خودش محسوب میشود.
مدیركل مددكاری و مشاوره بنیاد شهید و امور ایثارگران كشور خاطرنشان كرد: در پی این هستیم تا مشاركت دستگاهها نسبت به طرح سپاس و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، جزء نمرات ارزیابی دستگاهها در جشنواره شهید رجایی قرار گیرد.
هنرمند اضافه كرد: 1400 نیرو در قالب مددكار و مشاوره در كل كشور انجام وظیفه میكنند.
وی گفت: دستورالعمل جامعی در خصوص ارائه خدمات به ایثارگران سالمند در حال تدوین است كه در صورت نهایی شدن به استانها ابلاغ میشود.
** 50 هزار نفر جامعه هدف بنیاد شهید استان زنجان است
مدیركل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان نیز گفت: جامعه هدف بنیاد شهید استان 50 هزار نفر بوده و 10 هزار پرونده تشكیل شده است.
علی كاظمی خاطرنشان كرد: سالمندی ایثارگران موضوع مهمی بوده و باید در چهل سالگی انقلاب در ارائه خدمات به این قشر مراقبت داشته باشیم.
وی اشتغال ایثارگران را موضوع بعدی خواند و افزود: بیش از 2 هزار نفر از فرزندان شهدا و ایثارگران، بیكار بوده و پیگیر جذب 25 درصدی این فرزندان طبق قانون هستیم.
كاظمی با اشاره به مجتمع توانبخشی ایثارگران كه برای تمام استانها در نظر گرفته شده است، گفت: در استان زنجان، فاز یك مجتمع كه سالن ورزشی است مورد استفاده قرار میگیرد و تاكنون 90 میلیارد ریال هزینه شده اما همچنان فازهای بعدی كه خدماترسانی به جانبازان و ایثارگران است ناتمام مانده و از مطالبات ایثارگران استان است.
مدیركل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان تصریح كرد: این اداره كل در 3 سال اخیر در شاخصهای عمومی و اختصاصی جشنواره شهید رجایی، رتبههای اول تا سوم را كسب كرده است.
وی ادامه داد: اداره كل استان در حقوق شهروندی، عفاف و حجاب و مسكن نیز حائز رتبههای برتر است.
كاظمی گفت: نهضت دیدار با خانواده 3 هزار شهید استان آغاز شده كه متفاوتتر از گذشته است.
وی افزود: این نهضت، علاوه بر تكریم و تجلیل از خانواده شهدا به اصلاح بانك اطلاعاتی و پیگیری مطالبات آنها نیز كمك میكند.
به گزارش ایرنا، استان زنجان دارای 3 هزار شهید، 7 هزار جانباز و 586 آزاده بوده و با وجود داشتن 1.3 درصد مساحت كشور، حضور درخشانی در 40 عملیات پرفتوح دفاع مقدس داشته است.
9556/6085
تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۹
زنجان - ایرنا - مدیركل مددكاری و مشاوره بنیاد شهید و امور ایثارگران كشور با اشاره به اجرای طرح اجتماعی مددكاری، گفت: در سطح كشور بیش از 16 هزار نفر از نخبگان ایثارگری در قالب این طرح، سازماندهی شدهاند.