به گزارش ايرنا از وزارت بهداشت، علي قنبري مطلق روز پنجشنبه در حاشيه اولين كنفرانس مراقبتهاي دهان و دندان از بيماران سرطاني افزود: بيماري سرطان چند عاملي است، اما وقتي مجموعه عوامل در كنار هم قرار مي گيرند سرطان بروز ميكند و برخي عوامل مانند سبك زندگي نادرست، چاقي، اضافه وزن، بي تحركي، مصرف سيگار و دخانيات و قليان، تغذيه ناسالم مانند مصرف غذاهاي كبابي، سوخته و پرچرب خطر ابتلا به سرطان را افزايش ميدهند.
*عارضه هاي دهاني و دنداني در مبتلايان به سرطان
وي بيان كرد: يكي از عوارض سرطان، عارضه هاي دهاني و دنداني هستند كه درمان هايي مانند شيمي درماني و راديوتراپي موجب بروز اين عارضه ها مي شوند كه علاوه بر درد موجب اختلال در تغذيه بيماران ميشود. بيماران سرطاني به دليل آنكه شرايط ويژه اي دارند بايد تغذيه خوبي داشته باشند و به همين دليل بايد به سلامت دهان و دندان بيماران توجه كنيم.
قنبري مطلق ادامه داد: درمان بيماران سرطاني در تيم هاي چند تخصصي انجام ميشود و ما كنفرانس مراقبت هاي دهان و دندان در بيماران سرطاني را برگزار كرديم تا با ديدگاه هاي دو گروه آنكولوژي و دهان و دندان بيشتر آشنا شويم و فراگيران از دانشگاههاي علوم پزشكي بهترين راهكارها را براي بيماران سرطاني بكار برند.
رئيس اداره سرطان وزارت بهداشت با اشاره به عوارض دهاني و دنداني سرطان گفت: بر اثر درمان هاي سيستميك مثل شيمي درماني ممكن است عوارض دهاني رخ دهد و از جمله آنها مي توان به خشكي دهان اشاره كرد كه مهمترين عارضه دهاني در بيماران سرطاني است.
* سرطان در كودكان
قنبري مطلق درباره ميزان سرطان در كودكان اظهار داشت: شيوع سرطان در كودكان بسيار كم است و 3 تا 5 درصد موارد سرطان در كودكان بروز ميكند و به جز عوامل محيطي، عوامل ژنتيكي و ارثي نيز در بروز سرطان در كودكان موثر هستند.
وي افزود: آگاهي از علائم سرطان ميتواند در تشخيص و درمان سرطان كودكان كمك كننده باشد؛ البته ميزان درمان پذيري سرطان كودكان بسيار بالاست و بيش از 70 درصد سرطانهاي كودكان بهبود پيدا ميكند.
* پيشگيري از سرطان
رئيس اداره سرطان وزارت بهداشت بيان كرد: 40 تا 50 درصد از سرطانها قابل پيشگيري هستند. اين عدد قابل توجهي است و نشان ميدهد كه بايد به پيشگيري از سرطان توجه ويژهاي داشت.
قنبري مطلق با اشاره به آغاز هفته مبارزه با سرطان افزود: فعاليتهاي زيادي در اين هفته در حوزه سرطان انجام ميشود و مهمترين نكته اين است كه از مردم خواهش ميكنيم تا باورهايشان را در مورد سرطان اصلاح كنند. زيرا نيمي از سرطانها قابل پيشگيري هستند.
رئيس اداره سرطان وزارت بهداشت ادامه داد: ما بايد به سلامت خودمان بيشتر توجه كنيم و از عادات بد دوري كنيم. همچنين شيوه زندگي اجتماعي را اصلاح كنيم و با مردم مهربانتر باشيم. زيرا در اين صورت استرسهاي اجتماعي كمتر و موارد بروز سرطان كاهش پيدا ميكند.
وي اظهار داشت: اميدواريم افزون بر مردم، مسئولان نيز نقش خود را در كمپين مبارزه با سرطان به درستي انجام دهند و به ويژه در مداخلات مربوط به آلودگي هوا و كيفيت خودروها به خوبي عمل كنند.
اجتمام*9482*1834
تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۹:۵۱
تهران- ايرنا- رئيس اداره سرطان وزارت بهداشت گفت: سالانه 110هزار مورد جديد ابتلا به سرطان در كشور اتفاق مي افتد. شيوع سرطان در دنيا رو به افزايش است و در ايران با توجه به اينكه هرم سني جواني داريم و جمعيت سالمند رو به افزايش است، در آينده بروز سرطان در كشور قابل ملاحظه خواهد بود.