دکتر علی قنبری مطلق روز سه شنبه در نشست خبری که در سالن معاونت تحقیقات وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: ایران در نظام شبکه بهداشتی خود این کار را انجام می دهد که موفقیت بزرگی برای ما است.
وی به اجرای پویش ملی مبارزه با سرطان اشاره کرد و گفت: اول تا هفتم بهمن ماه به عنوان هفته ملی مبارزه با سرطان نامگذاری شده که از سال ۱۳۹۲ تا کنون، (شش سال) به صورت مرتب برنامههای اطلاع رسانی در زمینه سرطان انجام میگیرد.
قنبری مطلق اظهار دشت: در زمینه پیشگیری کارهای زیادی میتوان انجام داد که یکی از آنها موضوع اطلاع رسانی برای افزایش آگاهی عمومی و جلب حمایت مردمی است.
وی افزود: دستورالعمل مشخصی برای اطلاع رسانی عمومی برای دانشگاه ها ارسال و جلسات منظمی با سازمانهای مردم نهاد و خیریهها برگزار شده است و آنها در مکانهای عمومی مانند متروها حضور مییابند و شیوههای پیشگیری سرطان را اطلاع رسانی میکنند.
رییس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت ادامه داد: علاوه بر این ما یک شبکه بزرگ بهداشتی در کشور داریم که دارای تعداد زیادی خانه های بهداشت و مراکز بهداشتی است و فعالیت آموزشی در این زمینه را به صورت چهره به چهره به مراجعه کنندگان ارایه می دهند.
قنبری مطلق افزود: تا شش سال اخیر، تقریبا در زمینه سرطان در شبکه بهداشتی فعالیتی اعم از آموزشی، اطلاع رسانی و مداخلهای انجام نمی شده، اما خوشبختانه الان بهورزان، ماما و پزشک با دستورالعمل مشخص به آموزش و اطلاع رسانی و حتی تست خون مخفی در مدفوع برای تشخیص زودهنگام روده بزرگ و معاینه بالینی برای سرطان پستان را انجام میدهند.
وی با اشاره به اینکه تقربیا همه داروهایی که در لیست دارویی ایران است، در کشور تولید می شود، گفت: داروهای جدیدی هم وارد لیست میشود، سازمان غذا و دارو ساز و کار مناسبی دارد که این داروها را از نظر اثر بخشی بررسی میکند و پس از تایید شدن وارد لیست دارویی می کند.
رییس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت اظهار داشت: خوشبختانه شرکتهای دانش بنیان در ایران ظرف یکی دو سال، پیشرفته ترین داروهایی که وارد بازار جهانی میشوند را تولید میکنند.
نظر شما