تهران- ایرنا- اثر انگشت شست لئوناردو داوینچی روی یكی نقاشی‌هایش كه در مجموعه سلطنتی انگلیس نگهداری می‌شود، قرار است به مناسبت پانصدمین سالگرد مرگ وی به نمایش عموم گذاشته شود.

به گزارش روز سه‌شنبه گروه فرهنگی ایرنا به نقل از روزنامه گاردین، سازمان‌دهندگان نمایش این اثر امیدوارند كه اثر، توجهات را بیش از گذشته به این هنرمند چیره‌دست ایتالیایی معطوف كند.
اثر انگشت شست در قسمت چپ یكی از نقاشی‌های داوینچی برجا گذاشته شده است؛ نقاشی كه اثر انگشت روی آن نقش بسته، بخشی از بزرگترین مجموعه نقاشی‌های داوینچی است كه در مجموعه سلطنتی انگلیس نگهداری می شود و قرار است ماه آینده در نمایشگاهی در موزه ملی كاردیف به نمایش درآید.
پانصدمین سالگرد مرگ داوینچی در راه است و نمایش آثاری از این هنرمند مشهور، مناقشه‌ای را بین ایتالیا و فرانسه رقم زده است.
موزه لوور قصد دارد به موجب توافقی بین فرانسه و ایتالیا در زمینه تبادلات فرهنگی میان دو كشور، نقاشی‌های داوینچی را به نمایش گذارد اما حزب لیگ ایتالیا تهدید كرده است كه به این توافق عمل نخواهد كرد.
طرح گرامیداشت پانصدمین سالگرد درگذشت داوینچی با نمایش آثار وی در سراسر اروپا در دستور كار بوده و موزه لوور امیدوار است كه همه شاهكارهای نقاشی وی را در یك نمایشگاه واحد به نمایش بگذارد.
برپایه توافق میان فرانسه و ایتالیا، قرار بر این بود كه موزه لوور آثار «رافائل» هنرمند دوره رنسانس را در ازای نقاشی‌های داوینچی به موزه‌ای در رم تحویل دهد.
حال اعضای حزب راستگرای لیگ ایتالیا سر ناسازگاری گذاشته و با این توافق كه سال گذشته از سوی دولت قبلی ایتالیا منعقد شد، مخالفت كرده‌اند.
مناقشه میان دو كشور ریشه در گذشته دارد. به گفته «پاسكال بریواس» مورخ و متخصص فرانسوی در زمینه موضوعات دوره رنسانس، ادعای مالكیت آثار داوینچی به چند سده قبل باز می‌گردد.
یكی از ویژه‌ترین این موارد ادعایی، اتهامی است مبنی بر اینكه فرانسه تابلوی مونالیزای داوینچی را از ایتالیا سرقت كرده است.
لئوناردو داوینچی در سال 1452 در نزدیكی شهر وینچی ایتالیا متولد شد اما بخش اعظم حیات حرفه‌ای خود را در فلورانس و میلان سپری كرد.
او در سال های پایانی عمرش از سوی «فرانسوای اول» پادشاه فرانسه دعوت شد تا در قلعه «شاتو دو كلو لوسه» در نزدیكی شهر «آمبواز» بماند، مكانی كه وی در سال 1519 در آنجا فوت كرد.
داوینچی نقاش دوره رنسانس بود كه در زمینه‌هایی چون مجسمه‌سازی، معماری، موسیقی، ریاضی، مهندسی، اختراعات، آناتومی، زمین‌شناسی و نویسندگی نیز تبحر فراوان داشت.
بسیاری از فرهیختگان، داوینچی را نمونه بارز یك نابغه دوره رنسانس می‌دانند و وی در سطحی گسترده یكی از با استعدادترین شخصیت‌هایی شناخته می‌شود كه تاكنون در این جهان زیسته است.
فراهنگ**9109** 1055