به گزارش روزنامه «آرت»، این پروژه که «مونا لیزا: آن سوی شیشه» نام دارد و از ۲۴ اکتبر ۲۰۱۹ تا ۲۴ فوریه سال ۲۰۲۰ (۲ آبان تا ۵ اسفند سال جاری) اجرا می شود، نخستین تجربه مشاهده یک اثر هنری به روش واقعیت مجازی در موزه لوور را در گرامیداشت پانصدمین سالگرد مرگ علامه دوره رنسانس فراهم می کند.
علاقمندان به آثار هنری داوینچی با استفاده از این تکنیک، از شانس غوطه ور شدن در مهمترین نقاشی جهان برخوردار می شوند و با گام نهادن به آن سوی قاب تصویر، به پرتره به نحوی کاملاً جدید و تغییر شکل یافته دست می یابند.
«دومینیک دو فون رئول» مدیر برنامه فرهنگ و آشتی موزه لوور، گفت: مردم با این طرح می توانند تجربه سه بعدی مشاهده یک شاهکار فوق العاده را کشف کنند.
وی افزود: این روش همچنین به بازدیدکنندگان امکان می دهد در مورد مونا لیزا فراتر از افسانه و داستان های خیالی، اطلاعات کسب کنند.
هنوز مشخص نیست که آیا تابلوی نقاشی «سالواتور موندی» اثر داوینچی که در سال ۲۰۱۷ به قیمت ۴۵۰ میلیون دلار در حراجی «کریستیز» نیویورک فروخته شد، در نمایشگاه موزه لوور به نمایش در می آید یا نه.
پیشتر در سال جاری، مسئولان موزه لوور ابراز امیدواری کردند که این نقاشی با قاب چوبی را در نمایشگاه به نمایش عموم بگذارند. در این نمایشگاه، پنج اثر داوینچی از مجموعه لوور شامل «بانوی صخره ها» و «لا بل فرونیر» نمایش داده می شود.
به گفته کارشناسان، برگزاری مراسم پانصدمین سالگرد مرگ داوینچی، فرصتی منحصر به فرد در اختیار موزه لوور قرار می دهد تا ۱۴ تا ۱۷ نقاشی منتسب به این نابغه ایتالیایی را در معرض دید عموم قرار دهد.
داوینچی از بزرگترین هنرمندان دوره رنسانس بود که دستی در نوآوری، نقاشی، مجسمه سازی، معماری، علم، موسیقی، ریاضیات، مهندسی، ادبیات، آناتومی، زمین شناسی، نجوم، گیاه شناسی، نویسندگی، تاریخ و نقشه نگاری داشت. همچنین طرح ساخت چتر نجات، بالگرد و تانک به وی نسبت داده شده است. داوینچی در سال ۱۴۵۲ در ایتالیا به دنیا آمد و در سن ۶۷ سالگی در فرانسه درگذشت. معروفترین آثار قابل تشخیص وی، مونا لیزا، شام آخر و مرد ویترووین نام دارد.
نظر شما