به گزارش سهشنبه ایرنا از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، «بهروز عمرانی» افزود: حوزه شمال غرب ایران به ویژه دریاچه ارومیه در اعصار مختلف دارای پیچیدگیهایی از لحاظ باستانشناسی بوده است كه كاوشهای كانی سیب پیرانشهر میتواند در تكمیل دانش ما دراین خصوص كمك شایان توجهی كند.
وی تصریح كرد: با توجه به نزدیكی این محدوده به شمال بینالنهرین و قفقاز و از سوی دیگر ارتباطات با فلات مركزی ایران، پژوهشهای باستانشناسی در این نقطه میتواند در نحوه ارتباطات و كنشهای این مناطق بر یكدیگر نتایج جالب توجهی داشته باشد.
وی افزود: تلاش خواهد شد این كاوشها در بهار سال آینده نیزادامه یابد تا به تكمیل مطالعات در این پهنه كمك كند.
به گزارش ایرنا، یكی از بزرگترین مطالعات باستانشناسی كشور توسط 9 هیات باستانشناسی به صورت همزمان در محوطه باستانی سد «كانی سیو» این شهرستان در ماه گذشته پایان یافت و آثار هشت هزار ساله در این حفاریها كشف شد.
در این كاوشها آثاری از دوران كالكولتیك (فرهنگ دالما)، آثار متنوع عصر مفرغ، سازههای عظیم دوران عصر آهن، محوطههای متعدد با تاریخگذاری اشكانی، ساسانی و اسلامی كشف شد كه همگی موید وجود شرایط اقلیمی مناسب برای حیات بشر در طول هشت هزار سال گذشته بوده است.
این مطالعات از 25 آبان تا 11 دیماه امسال انجام شد و هیاتهای باستانشناسی فصل اول عملیات كاوشهای مطالعاتی و پژوهشی در 9 محوطه و تپه باستانی در محوطههای این منطقه را به پایان رساندند.
پیرانشهر در جنوب آذربایجان غربی قرار دارد و زمینهای حاصلخیز و آب فراوان آن موجب شده است تا از گذشتههای دور تاكنون سكونتگاه انسانها باشد؛ تا زمان حاضر آثار متعددی از تپهها و محوطههای باستانی این شهرستان كشف شده است.
فراهنگ*3377** 1055
تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۶
تهران- ایرنا- سرپرست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری از انجام كاوشهای باستانشناسی در 9 تپه و محوطه تاریخی كانی سیب (سیو) پیرانشهر آذربایجان غربی خبر داد كه میتواند تأثیر بسزایی در تكمیل مطالعات باستانشناسی شمال غرب ایران داشته باشد.