جلیل جباری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با شروع چهارمین فصل از کاوشهای نجاتبخشی در حوضه رودخانه زاب پیرانشهر، پژوهشهای باستان شناسی در این منطقه از سر گرفته شده است.
وی ادامه داد: جهت رسیدن به نتایج نهایی در این پروژه باید دقت و تحقیقات بیشتری انجام شود و عملیات پژوهش برای چندین فصل دیگر در این منطقه ادامه یابد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانغربی اضافه کرد: قدیمیترین بقایای کشف شده در این محدوده نشان میدهد این مکان تاریخی در دوران ماقبل تاریخ، مسکونی بود و سابقه سکونت و حضور انسان در این پهنه به حدود ۳۰ هزار سال پیش باز میگردد.
جباری گفت: بیشترین تمرکز مطالعات در محوطه تاریخی ۲ روستای سوغانلو و کاسهگران متمرکز شده و ۱۰ تیم باستانشناسی از طرف ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان و پژوهشکده باستانشناسی به انجام مطالعات در این محدوده اقدام به کاوش خواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه این مطالعات یکی از بزرگترین کاوشهای نجاتبخشی در تاریخ باستانشناسی کشور محسوب میشود، اظهار کرد: نخستین مطالعات در این زمینه در سال ۱۳۹۵ آغاز شد.
جباری گفت: با مطالعه بیش از ۳۰ فصل از محوطههای تاریخی حوضه رودخانه زاب، اکنون مطالعات ارزشمندی در حوزه باستانشناسی جنوب دریاچه ارومیه در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: در پایان این مطالعات کتاب مجموعه مقالات علمی این پژوهشها چاپ و در اختیار علاقهمندان قرار خواهند گرفت.
وی به راهاندازی موزه پیرانشهر برای نمایش دستاوردهای باستانشناسی حوضه رودخانه زاب اشاره کرد و گفت: تلاش خواهد شد تا دستاوردهای این کاوشها در نمایشگاهی با این مضمون به نمایش دربیاید.
به گزارش ایرنا عملیات باستان شناسی سد کانی سیب چند سال قبل برنامه ریزی شد و در سال ۱۳۹۵ به مرحله اجرا درآمد؛ این تحقیقات با حمایت های پژوهشگاه میراث فرهنگی و همچنین حمایت های مسوولان استان و شهرستان پیرانشهر انجام شد.
بر اساس گفته های مسوولان میراث فرهنگی استان اطلاع رسانی نتایج پژوهشی گروه ها به زودی در دسترس عمومی قرار میگیرد و نتایج و یافته های شایسته این تحقیقات برای مجامع علمی و بین المللی حائز اهمیت است.
در فصل های قبل این تحقیقات ۳۰ محوطه باستان شناسی شامل قلعه های تاریخی، محوطه های باستانی، تپه های باستانی و قبرستان های تاریخی شناسایی شده بود.
روستای کانی سیب از توابع منگور غربی پیرانشهر است؛ تپه باستانی کانی سیب در جوار رودخانه زاب کوچک در جاده پیرانشهر به سردشت قرار گرفته و با وسعت یی هکتار به شماره ۲۳۴۸۵ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیدهاست.
نظر شما