به گزارش ايرنا، سيدمحمدرستگاري روز سه شنبه با حضور در منزل قديمي ترين چاقو ساز مهريز افزود: صنايع دستي ميراث ارزشمندي است كه بايد با برنامه ريزي از فراموشي آن جلوگيري كرد.
محمدابويي معروف به محمدچاقوساز، اولين و قديميترين چاقوساز مهريز است كه در سن 90 سالگي همچنان در اين رشته هنري فعاليت مي كند.
فرماندار مهريز با اشاره به اينكه توسط اداره ميراث فرهنگي دوره هاي آموزشي براي آموزش و احياي آن برگزار مي شود، بر پيگيري و تداوم آن در شهرستان تاكيد كرد.
همچنين رئيس اداره ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري مهريز گفت: حدود 100 هنرمند به صورت فعال در رشته هاي مختلف صنايع دستي مشغول كار هستند.
الهام جلوداري يادآور شد: براي احيا و حفظ صنايع دستي در سال هاي اخير با همكاري بخش خصوصي، دوره هاي آموزشي، برپايي نمايشگاه و دوره بازاريابي برگزار شد.
وي مهمترين صنايع دستي فعال مهريز را چاقوسازي، سبدبافي، سنگ تراشي، گيوه دوزي، تركه بافي و قالي بافي ذكر كرد.
مهريز كه بناي اوليه آن را به مهرنگار دختر انوشيروان ساساني نسبت مي دهند 600 اثر تاريخي و فرهنگي دارد كه تاكنون 100 اثر آن در فهرست آثار ملي ثبت شد.
صنايع دستي نوعي كار است كه در آن لوازم تزئيني و كاربردي تنها با استفاده از دست يا ابزار ساده ساخته ميشود، معمولا اين كلمه به روش هاي سنتي ساختن كالاها اطلاق مي شود.
لوازمي كه به صورت توليد انبوه و يا با ماشين آلات مختلف ساخته شود جزو صنايع دستي نيست .
مركز شهرستان 55 هزار نفري مهريز در 30 كيلومتري جنوب شهر يزد قرار دارد.
7536/ 2047/
تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۷
يزد - ايرنا - فرماندار مهريز گفت: احياي صنايع دستي و برگزاري دوره هاي آموزشي براي انتقال هنر صنعت بومي منطقه به نسل جوان بايد محور فعاليت هاي اداره ميراث فرهنگي و صنايع دستي و گردشگري اين شهرستان باشد.