تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هنرمندان تجسمی سهم بزرگی در پیدایش و روایت انقلاب و انتقال مفاهیم آن به مردم داشته اند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، عباس صالحی روز جمعه در آئین افتتاحیه نمایشگاه عكس 'روزهای انقلاب' اظهار داشت: هنرهای تحسمی، همچون نقاشی، خوشنویسی، مجسمه سازی، كاریكاتور و بخش های دیگر سهم بزرگی در انتقال مفاهیم انقلاب برای مردم داشتند و در این سال ها شاهد پیشرفت های بسیاری در این حوزه بودیم.
وی به ضرورت هنرهای جدید در فضای تجسمی اشاره كرد و ادامه داد: بخش مهمی از بالندگی هنر تجسمی در كشور مربوط به جوانان است كه با ایده های خلاقانه در توسعه هنرهای كلاسیك و مدرن نقش بزرگی دارند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین درباره نقش اقتصاد هنر در كشور، گفت: یكی از بخش هایی كه در هنر باید به آن توجه كرد اقتصاد است از این رو باید مولفه های آن را تقویت كرد و گالری ها به عنوان نهادهای خصوصی می توانند در این مسیر موثر باشند.
صالحی افزود: جشنواره هنرهای تجسمی فجر، یك رویداد جوان است و امسال تغییرات در فراخوان سبب شد كه استقبال زیادی از این رویداد شود و می توان از چنین بسترهایی برای حضور جوانان بهره برد.

** وزیر ارشاد درباره جدایی از دولت توضیح نداد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه افتتاح این نمایشگاه عكس به سوال برخی خبرنگاران درباره جدایی از دولت پاسخ نداد.
وی گفت: در این مكان فقط برای بازدید از نمایشگاه عكس و مراسم هنرهای تجسمی حضور دارم.
نمایشگاه عكس «روزهای انقلاب» مجموعه ای از تصاویری است كه گوشه هایی از انقلاب تصویری نسل طلایی عكاسان ایران در زمان وقوع انقلاب سال 57 را پیش روی ما قرار می دهد.
سیف الله صمدیان رئیس هیات مدیره انجمن عكاسان ایران كه جمع آوری آثار نمایشگاه عكس «روزهای انقلاب» را بر عهده داشته است این نمایشگاه را سپاس كوچكی از كار بزرگان نسل طلایی عكاسان ایرانی در دوران انقلاب دانست كه تا آینده دور نام و آثارشان در كتاب تصویر جهان به یادگار خواهد ماند و همچنین این نمایشگاه را به بهمن جلالی، كاوه گلستان، عباس عطار، شاهرخ خاتمی، حسین پرتوی و عكاسانی كه دیگر در میان ما نیستند، تقدیم كرد.
عكس های این مجموعه كه یك محدوده زمانی از روزهای آغازین انقلاب تا شامگاه 22 بهمن 1357 روز پیروزی انقلاب را در بر می گیرد كه تلاش شده است در انتخاب آثار به ویژگی‌های عكاسان و سندیت تاریخی آثار، خلاقیت و میزان شجاعت و چگونگی حضور عكاس در صحنه برای رسیدن به تصویری مناسب از اتفاق و موضوع توجه ویژه ای داشته باشد.
همزمان با اولین جرقه ها و نشانه های حركت های مردمی علیه نظام شاهنشاهی در ایران عكاسانی همچون بهمن جلالی، كاوه گلستان، محمد صیاد، عباس عطار، شاهرخ حاتمی، محسن شاندیز، رعنا جوادی، محمود كلاری، كامران شیردل، مریم زندی، عباس ملكی، حسین پرتوی، رضا دقتی، كاوه كاظمی، كامران جبرئیلی و مرتضی خاكی، محمود محمدی، حسین شركت، آلفرد یعقوب زاده، بهرام مولایی، محمد فرنود و قربان خلیلی لحظاتی از آن دوران حساس و پر تنش را برای همیشه عكاسی ماندگار كردند.
صمدیان جمع آورنده این آثار در بخشی از بیانیه این نمایشگاه نوشته است: كیفیت آثار خلق شده توسط عكاسان ایرانی در ماه های اول انقلاب در تاریخ فتوژورنالیسم جهان از اهمیت و موقعیت خاصی برخوردار بوده است و همچنان كه شاهد بودیم در طول 40 سال گذشته علاوه بر موفقیت ها و كسب جوایز معتبر جهانی از جمله جایزه «پولیتزر»، جایزه «رابرت كاپا» و جوایز متعددی از چهار دهه گذشته «ورلد پرس فوتو» آژانس های عكس و نشریات تصویری بین المللی نیز از خلاقیت عكاسان ایرانی در استانداردهای بالای عكاسی خبری جهان بهره برده اند.
نمایشگاه «عكس روزهای انقلاب» یكی از برنامه های یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر است كه به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب ایران بهانه ای شده است تا در كنار دیگر بخش های این رویداد همچون «طوبای زرین»، نمایشگاه «پلاك 40»، «سینمای تجسمی»، «چهارسوی هنر»،«چهل نمایشگاه، چهل شهر»، «طراحی به مثابه نقد» و «كجا ایستاده‌ایم» برگزار شود.
نمایشگاه عكس «روزهای انقلاب» عصر جمعه 12 بهمن ماه همزمان با فرا رسیدن ایام الله دهه مبارك فجر با حضور عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجتبی حسینی، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، هادی مظفری مدیركل هنرهای تجسمی ارشاد و جمعی از هنرمندان در خانه هنرمندان افتتاح شد و تا 29 بهمن ماه در این محل به نشانی خیابان طالقانی، خیابان موسوی شمالی (فرصت)، ضلع جنوبی باغ هنر میزبان علاقه مندان خواهد بود.
فراهنگ**9031**1883**1535