كرمانشاه - ايرنا - مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كرمانشاه اعلام كرد: احياي هنرهاي سنتي فراموش شده موجب جذب گردشگر به مناطق گردشگري و روستايي مي شود.

اميد قادري روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت: هنرهاي سنتي بايد در بطن زندگي مردم باشد و شيوه توليد و عرضه آن نبايد تنها براي تزيين باشد بلكه بايد مطابق با شرايط زندگي مردم باشد.
وي افزود: توليد هنرهاي سنتي در زمينه هاي مختلف در واقع هنر دميدن روح در كالبد بي جان دست ساخته هاي بشري است و از اين طريق هنرمندان شاهكارهايي را خلق مي كنند كه بي بديل و بي همتاست.
قادري در ادامه با بيان اينكه نوآوري در صنايع دستي يكي از راههاي جذب وحفظ آن است، افزود: طراحي ساعت با استفاده از چوب ارغوان توسط هنرمند پاوه اي (درويش ابراهيم يوسفي) سبد باف روستاي داريان از توابع شهرستان پاوه توجه به نقش صنايع دستي در زندگي و امور روزانه مردم در گذشته، همچنان مي توان اين نقش را با تعاريف و تدابير جديد زنده و ماندگار نگه داشت.
او خاطرنشان كرد: نوآوري و تعريف كاربري جديد با هدف كاربردي كردن محصولات و صنايع دستي مهمترين مسئله اي است كه در اين صنايع بايد در نظر گرفته شود.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كرمانشاه در ادامه يادآور شد: از مهمترين محورهاي كاري و تعريف شده در سازمان ميراث فرهنگي بررسي راه هاي جديد براي جلوگيري از فراموشي برخي هنرهاي دستي است و تلاش مي شود با اين راهبردها صنايع دستي را نجات داد.
قادري اظهار داشت: در كنار تعاريف و كاربري جديد براي صنايع و هنرهاي سنتي بايد از هنرمندان اين رشته ها كه معدود و انگشت شمار هستند نيز حمايت شود.
او ادامه داد: در اين راستا آموزش به عنوان سياست اصلي و اوليه مدنظر است و نسل جوان به خوبي مي تواند با فراگيري هنرهاي دستي و ايجاد خلاقيت در اين زمينه نقش آفريني موثر داشته باشد.
ابراهيم يوسفي 69 ساله از ريش سفيدان عرصه صنايع دستي منطقه اورامانات، اهل روستاي داريان شهرستان پاوه است كه از 60 سال قبل هنر ارغوان بافي را از پدر خود ياد گرفته و اين حرفه را ادامه داده است.
وي با چوب هاي نازك ارغوان، سبدهايي با تنوع و سايزهاي مختلف درست مي كند.
شهرستان كنگاور با جمعيتي افزون بر 76 هزار نفر در 94 كيلومتري شرق كرمانشاه واقع شده و دروازه ورودي اين استان غربي است.
8066/7447