تهران- ايرنا- همزمان با دومين نمايشگاه فن بازار دانشگاه آزاد با محوريت كشاورزي و منابع طبيعي، 17 طرح از محصولات كشاورزي واحد علوم و تحقيقات رونمايي و به نمايش گذاشته شد.

به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا از واحد علوم و تحقيقات، يكي از طرح هاي ارائه شده «توليد گياهان كشت بافتي، باغ شيشه اي و آكواريم گياهي» در اين دوره از نمايشگاه فن بازار است.
اجراي اين طرح در بسياري از گياهان از لحاظ اقتصادي به صرفه و امكان پذير است. علاوه بر اين با روش كشت بافت گياهي اين طرح، از طريق كشت نوك شاخساره، گياهك‌هاي عاري از بيماري و ويروس توليد مي شود. باتوجه به كمبود منابع آبي، خاكي و بروز خشكسالي، استفاده از اين روش كشت بافت گياهي ضروري است. اين طرح با هدف كلي توليد گياهان درون شيشه‌اي، تراريوم و ويواريوم ارائه شده است.
همچنين طرح مزبور با هدف توليد پايه هاي درختان ميوه عاري از ويروس (انگور، انجير و درختان ميوه معتدله) توليد گياهان زينتي درون شيشه اي مناسب در دكوراسيون هاي خانگي و اداري - توليد تراريوم، ويواريوم و كشت اكواپونيك مناسب با فضاهاي اداري و خانگي ارائه شده است.
يكي ديگراز طرح هاي برجسته در اين نمايشگاه «اينترنت آينده در كنترل آبياري كشاورزي» است كه در اين طرح پياده سازي دستگاه اندازه گيري رطوبت خاك به كمك سنسور (حسگر) رطوبت سنج خاك با امكان آبياري خودكار باغچه خانگي (از طريق بازه رطوبتي مورد نظر كاربر) و دستي (از طريق ارسال پيامك) همچنين كنترل خودكار براساس شرايط جوي و پايش محصول به صورت خودكار انجام مي شود.
طرح «توليد چاي كمپوست» در اين نمايشگاه، به عنوان يك كود منابع طبيعي براي استفاده در كشاورزي سالم و ارگانيك ارائه شده است. اين كود علاوه بر تأمين عناصر غذايي مورد نياز گياهان زراعي، باغي، زينتي و دارويي، سبب افزايش مقاومت آنها به آفات و بيماري‌هاي گياهي همچنين عوامل خسارت‌زاي محيطي مي شود. با توجه به قيمت نهاده‌هاي شيميايي و كودهاي وارداتي، اين نهاده طبيعي مي‌تواند از منابع محلي تهيه و با قيمت نازل‌تري در مقايسه با كودهاي مشابه شيمايي در بازار عرضه شود.
دستگاه ديگر رونمايي شده توسط واحد علوم و تحقيقات در اين دوره از نمايشگاه فن‌بازار «توليد كنسرسيوم ميكروبي زيست پالاي هيدرو كربن هاي آلاينده زيست محيطي» است. تجزيه زيستي آلاينده‌هاي نفتي به عنوان يكي از كارآمدترين و مقرون به صرفه‌ترين روش‌هاي رفع آلودگي‌هاي نفتي از محيط به حساب مي‌آيد. با توجه به بافت خاك، ماهيت و غلظت آلاينده هاي نفتي، براي كاهش و يا حذف آنها از خاك، از روش‌هاي مختلف فيزيكي، شيميايي و بيولوژيكي به صورت مجزا يا توأم استفاده مي شود.
يكي ديگر از طرح هاي متمايز در اين دوره از نمايشگاه، «طراحي باغ جنگل» است. تغييرات اقليمي، تخريب سرزمين و زوال تنوع زيستي از چالش‌هاي نظام توليد غذاي كنوني هستند. ايجاد زيست بوم هاي پايدار بر پايه كمترين نياز به نهاده هاي خارج از زيست بوم مي تواند علاوه بر حفظ تنوع زيستي، توليد محصول سالم كشاورزي و امنيت غذايي را در پي داشته باشد. طراحي يك نظام توليدي كشاورزي سازگار اقليم پايدار مي تواند سبب تقويت معيشت بهره برداري بخش كشاورزي و كاهش ميل به مهاجرت كشاورزان شود.
يكي ديگر از طرح هاي ارائه شده در اين نمايشگاه «كشت گلخانه اي زغفران به روش هواكشت/ Aeroponics » است. در نوع كشت، طراحي، ساخت و نصب تجهيزات با تاكيد بر تلفيق دانش بومي، دانش ‌فني و علمي روز دنيا مطرح بوده است. تمايز اين نوع از كشت نسبت به كشت گلخانه‌اي مرسوم زعفران در سطح كشور در آن است كه در اين مدل از طراحي گلخانه اي همراه نصب تجهيزات مربوطه ميزان برداشت آن دو تا سه بار در سال افزايش مي يابد؛ در حالي كه در كشت گلخانه اي مرسوم فقط يك بار در سال برداشت زعفران امكان دارد.
دومين نمايشگاه فن بازار دانشگاه آزاد اسلامي با محوريت كشاورزي و منابع طبيعي از 13 تا 15 بهمن در طبقه هشتم پاركينگ طبقاتي دانشگاه آزاد برقرار است.
غرفه دستاوردهاي واحد علوم و تحقيقات با طرح‌هايي چون «طرح كارآفريني در توليد گياهان ساكولنت با هدف صادرات»، «فرآوري گياهان دارويي»، «توليد نانو پوشش‌هاي سبز كنترل كننده بيماري‌هاي پس از برداشت و افزاينده عمر انبار ماني محصولات باغي»، «توليد زنبور عسل و فرآورده‌هاي جانبي»، «پرورش عقرب‌هاي بومي ايران و همچنين استحصال زهر آن»، «توليد ماهي قزل‌آلا و فرآورده‌هاي جانبي»، «توليد نهال رويش كشت بافتي»، «كلينيك گياهپزشكي»، «كود بيولوژيك مقاوم كننده گياه به شرايط خشكي و ارتقاء دهنده رشد گياه»، «توليد گياهان دارويي و محصولات جانبي» و «توليد بذر و فرآورده هاي دارويي در سطح انبوه» در اين فن‌بازار ميزبان علاقمندان است.
علمي**9157**1440