«محمدتقی آبایی هزاوه» روز یكشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: قانون بیمه بیكاری در سال 69 تصویب و به تایید شورای نگهبان رسید و آیین نامه اجرایی آن از شهریورماه 69 ابلاغ شد و این قانون از سال 80 در استان مركزی اجرایی شده است.
وی بیان كرد: قانون بیمه بیكاری شامل 24 ماده است و صندوق بیمه بیكاری برای حمایت از كارگرانی كه شغل خود را از دست می دهند در كشور تشكیل شد و سازمان تامین اجتماعی مكلف است با دریافت حق بیمه به افرادی كه طبق قانون بیكار می شوند مقرری پرداخت كند.
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی استان مركزی ادامه داد: بازنشستگان و از كارافتادگان، صاحبان حرف و مشاغل آزاد و اتباع خارجی شامل بیمه بیكاری نمی شوند.
آبایی هزاوه تصریح كرد: بیمه بیكاری در زمره سنوات بازنشستگی محسوب می شود و این قانون تنها مشمولانی را شامل می شود كه بدون میل و اراده خود بیكار می شوند.
وی گفت: ورودی بیمه بیكاری استان مركزی تاكنون 57 هزار و 13 نفر بوده و اكنون ماهانه پنج هزار و 993 نفر مقرری بیمه بیكاری دریافت می كنند.
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی استان مركزی اضافه كرد: سقف پرداخت بیمه بیكاری چهار سال تا 56 ماه است و مشمولان آن باید دارای سن بالای 55 سال باشند.
آبایی هزاوه عنوان كرد: افرادی كه بیمه بیكاری دریافت می كنند و دارای سواد نباشند به صورت رایگان به نهضت سواد آموزی معرفی می شوند كه تاكنون 100 نفر از مقرری بگیران این استان به نهضت سوادآموزی معرفی شده اند.
وی گفت: پنج هزار و 509 نفر از مقرری بگیران بیمه بیكاری استان مركزی نیز برای كسب مهارت های مختلف به مراكز فنی و حرفه ای معرفی شده اند.
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی استان مركزی افزود: چهار هزار و 379 نفر از مقرری بگیران بیمه بیكاری این استان مجدد در بازار كار مشغول شده اند و استان مركزی در زمینه پرداخت بیمه بیكاری از سال 94 تاكنون رتبه اول كشور را به خود اختصاص داده است.
آبایی هزاوه اظهار داشت: اصلاح قانون كار، بخشی از قانون تعاون و حمایت از معلولان از دیگر دستاوردهای مهم حوزه تعاون، كار و رفاه اجتماعی پس از انقلاب اسلامی است.
وی بیان كرد: اتاق تعاون، سازمان بهزیستی، صندوق بیمه اجتماعی كشاورزان، روستائیان و عشایر، بانك توسعه تعاون، صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون نیز در طول 40 سال گذشته در جمهوری اسلامی ایران شكل گرفته است.
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی استان مركزی ادامه داد: صندوق بیمه اجتماعی كشاورزان از سال 84 در كشور شكل گرفته اما فعالیت این صندوق در این استان از سال 89 بوده و هم اكنون یك شعبه صندوق بیمه اجتماعی كشاورزان در استان مركزی وجود دارد.
آبایی هزاوه تصریح كرد: این صندوق در استان مركزی حدود 54 هزار و 154نفر بیمه شده را تحت پوشش دارد و جامعه هدف آن روستایی و عشایری است.
وی گفت: صندوق تعاون كشور با دستور رهبر معظم انقلاب در سال 88 در كشور به بانك توسعه تعاون تغییر یافت و این بانك هم اكنون در استان مركزی دارای 11 شعبه و سه باجه است.
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی استان مركزی اضافه كرد: این بانك صندوق ضمانت سرمایه گذاری بخش تعاون را نیز داراست و 70 درصد تسهیلات آن مختص بخش تعاون و 30 درصد مربوط به سایر بخش ها است.
آبایی هزاوه تصریح كرد: اتاق تعاون نیز به منظور فراهم كردن زمینه رشد، توسعه بخش تعاون در عرصه های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، كمك به بهبود اقتصاد، كسب و كار، عدالت اجتماعی، كاهش فاصله میان درآمدهای طبقات و رفع محرومیت از قشرهای كم درآمد، ایجاد اشتغال مولد و كمك به تحقق اجرای سیاست های اصل 44 شكل گرفته است.
وی عنوان كرد: 2 اتاق تعاون در شهرستان های اراك و ساوه فعال است كه موضوع جذب منابع و سرمایه گذاری داخلی و خارجی، توسعه صادرات، ساماندهی و هماهنگی بین تعاونی ها در آن ها با جدیت دنبال می شود.
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی استان مركزی اضافه كرد: قانون بخشی به تعاون نیز از سال 1370 در كشور مورد توجه قرار گرفته و این بخش تاكنون در كشور و این استان توفیقات خوبی به همراه داشته است.
آبایی هزاوه تصریح كرد: ایجاد و رشد حوزه تعاون و شركت های موفق تولیدی و صادرات محور در این استان از دستاوردهای مهم و برجسته انقلاب اسلامی است و شمار شركت های تعاونی استان مركزی در چهار دهه اخیر 140 برابر افزایش یافته كه در قیاس با شاخص میانگین كشوری ( 95 برابر شدن در چهار دهه) شرایط مطلوبی دارد.
وی بیان كرد: استان مركزی پیش از انقلاب اسلامی تنها 40 شركت تعاونی ثبت شده با 43 هزار و 11 نفر عضو داشت كه 24 شركت با 29 هزار و 793 عضو فعالیت داشته و بقیه راكد بودند.
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی استان مركزی ادامه داد: اشتغال تعاونی های استان قبل از انقلاب اسلامی 184 مورد و برای شركت های تعاونی فعال 133 شغل بوده است.
آبایی هزاوه عنوان كرد: در كارنامه عملكرد چهل ساله نظام اسلامی در حوزه تعاون ایجاد پنج هزار و 600 شركت تعاونی در گرایش های مختلف با یك میلیون و 840 هزار و هشت نفر ثبت شده كه پیامدهای آن در حوزه اقتصاد، صادرات و تامین نیازهای داخلی افتخارآمیز و اثربخش است.
وی گفت: 2 هزار و 191 شركت تعاونی این استان با 967 هزار و 585 نفر فعال است و فرصت های شغلی تعاونی های استان نیز در 40 سال اخیر 37 هزار و 354 مورد بوده كه 20 هزار و 345 شغل آن فعال است.
آبایی هزاوه اضافه كرد: سرمایه گذاری حوزه تعاون استان مركزی در 40 سال اخیر به 209 میلیارد ریال و سرمایه شركت های فعال به هزار و 544 میلیارد ریال رسیده است.
استان مركزی با دارا بودن 12 شهرستان دارای بیش از یك میلیون و 400 هزار نفر جمعیت است.
3005/6013/
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۴
اراك - ایرنا - مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی استان مركزی گفت: قانون بیمه بیكاری و مقرری آن دستاورد مهم انقلاب اسلامی در راستای حمایت از جامعه كارگری است.