تارنمای تایمز او ایندیا روز دوشنبه به نقل از این سیاستمداری هندی در مراسم انتشار كتاب بنیاد تحقیقات نظارتی با عنوان' نظم اتمی در قرن 21' افزود،با قدیمی شدن تعدادی از توافق نامه های كنترل سلاح های كشتار جمعی، نظم جهانی اتمی تحت فشار قرار گرفته است. در 70 سال گذشته دانش انرژی هسته تكامل یافته است و اكنون دستیابی به این انرژی آسان تر شده است كه این امر خطر گسترش سلاح های هسته ای را افزایش می دهد.
سینگ تصریح كرد،رشد تكنولوژی هایی مانند هوش مصنوعی، فضای مجازی و ضعف های سایبری به رشد عدم قطعیت كمك كرده اند. این تكنولوژی ها می توانند به شرایط غیر قابل پیش بینی دامن بزنند و سبب افزایش غیر قابل كنترل تنش ها و وقوع یك جنگ هسته ای شوند.
نخست وزیر سابق هند اخطار داد: بسیاری از كشورها در حال مدرنیزه كردن زرادخانه های هسته ای خود هستند و سلاح های جدیدی تولید كرده اند كه این امر خطر استفاده از سلاح اتمی را افزایش می دهد. به نظر می رسد هدف منع گسترش سلاح های اتمی در حال عقب نشینی است.
وی با اشاره به دانش هسته ای هند توضیح داد:هند تنها كشوری است كه دارای یك برنامه گسترده صلح آمیز هسته ای بود اما به دلیل تهدیدات مختلف امنیتی مجبور به تغییر موضع خود شد. هند با وجود توانایی های بارز تكنولوژی همچنان از خود بردباری نشان می دهد. به همین دلیل هند سعی كرده است دكترین اتمی خود را بر اساس اصل حداقل بازدارنده اما معتبر طراحی كند.
هند و پاكستان تاكنون پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای (ان پی تی) را امضا نكرده اند.
براساس گزارش انجمن كنترل سلاح های هسته ای، هند دارای 520 كیلوگرم پلوتونیوم است كه این حجم برای ساخت 100 تا 120 بمب هسته ای كافی است. دهلی نو این ظرفیت را 'حداقل بازدارنده معتبر' در برابر كشورهای هسته ای چین و پاكستان توصیف می كند.
در مقابل، چین نیز كه با استناد بر رقابت با آمریكا ظرفیت هسته ای خود را افزایش داده است دارای مواد هسته ای لازم برای ساخت 200 تا 250بمب هسته ای می باشد. تخمین زده می شود كه پاكستان در زراد خانه هسته ای خود دارای 100 تا 130 بمب هسته ای باشد.
هند در سیاست های خود قاطعانه اعلام كرده است كه هیچ گاه اولین كشوری نخواهد بود كه در جنگ از سلاح هسته ای استفاده می كند و تنها در واكنش متقابل از آنها استفاده خواهد كرد.
به همین دلیل هند قوای سه گانه خود را در زمین، دریا و هوا مجهز به سلاح هسته ای كرده است. اولین قدم در این راستا ساخت سلاح هسته ای برای شلیك از هواپیماهای نیروی هوایی هند بود. امروزه این كشور دارای بیش از 200 فروند جنگنده سوخوی 30 ام كی ای، 60 میگ 29 و 51 میراژ 2000 می باشد. تعدادی از این جنگنده ها دارای توانایی حمل سلاح هسته ای هستند.
در بخش زمینی هند دارای یك سری از موشك های قاره پیما با قابلیت كلاهك هسته ای است. نیروهای مسلح هند هم اكنون دارای موشك های پریتوی 2 با برد 350 كیلومتر، آگنی 1 با برد 700 كیلومتر، آگنی 2 با برد دو هزار كیلومتر و آگنی 3 و 4 با برد سه هزار و 500 كیلومتر و آگنی 5 با برد بیش از 5 هزار كیلومتر می باشد.
هند در سال های اخیر دور از توجه رسانه ها در حال ساخت ناوگان زیردریایی هسته ای خود به ارزش تقریبی 14 میلیارد دلار بوده است.
آساق**267**1600
تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۵
دهلی نو-ایرنا- 'مان موهان سینگ' نخست وزیر سابق هند اعلام كرد هند به عنوان یك كشور صبور متعهد به سیاست عدم استفاده اول از سلاح هسته ای است.